Badacsonyi Gasztrohegy - Badacsony
Bemutatkozás
A Badacsonyi Gasztrohegy egy olyan kulináris rendezvénysorozat, ahol minden lehetséges! 2023.szeptemberétől 2024.áprilisáig 10 remek vendéglátóhelyen tartanak tematikus gasztro-hétvégét, hogy új oldaláról ismerhesd meg a badacsonyi ételérzést. Merülj el a vulkanikus borok zamatában, kóstolj halat-vadat, vegetáriánus ételeket és élvezd ki a nyugis időszak otthonos légkörét!
Szeptember 30.- Október 1. Tapasok hétvégéje
Október 21-22. Világok konyhája - Utazás a föld körül
November 25-26. Vadak & minden, ami erdő
December 28-29-30. Badacsonyi Történetek - helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
Január 20-21. Halak a hegyen - Fish & Hill
Február 24-25. Tüzes hétvége - Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje - Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
Április 20-21. Beach Food!!! - Gyere nyár!
Kezdő gasztrohegyes vagy és nem tudod, hogyan is vágj neki az ízkalandnak? Az első lépést a tervezőasztalon tedd meg! A menetrend attól is függ, hogy milyen sorrendben szeretnéd meglátogatni a résztvevő vendéglátóhelyeket, illetve hogy talpon, taxival, vonattal vagy a Gasztrohegy busszal szeretnéd megközelíteni őket.
Külön belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz, azonban ha bérletet vásárolsz, azzal kiválaszthaszt 4 helyet, melyek mindegyikén kóstolhatsz egy Gasztrohegy fogást a hozzá illő italkísérettel. Ha sokan mennétek, inkább foglalj előre asztalt!
- Laposa Birtok
- Hableány
- Tilia Borvendéglő
- Hotel Bonvino Borbár
- Borbarátok Vendéglő
- Vánkos
- Kisfaludy-ház Étterem
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Éliás Borbirtok
- Pláne badacsony borterasz
Laposa Birtok: Vitello Tonnato, Arancini, camembert, sütőtök
Hableány: Ragacsos mangalica, Báránykrokett, majonézes káposzta
Bonvino Borbár: Grillezett paradicsomkompót, szarvastatár, mustárkaviár, pisztráng cheviche, sajtnyalóka
Tilia Borvendéglő: Padlizsános, sós sajttal töltött, bárányhúsos burek, mézes mártogató
Borbarátok:Véres hurkás croquetas, szarvasgombás majonéz, pan con chorizo
Vánkos: Patatas bravas, morcilla
Kisfaludy-ház: Kacsamájas kalács, pisztrángmousse, kecskesajt terrine
Időpontok, témák
Szeptember 30.- Október 1. Tapasok hétvégéjeOktóber 21-22. Világok konyhája - Utazás a föld körül
November 25-26. Vadak & minden, ami erdő
December 28-29-30. Badacsonyi Történetek - helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
Január 20-21. Halak a hegyen - Fish & Hill
Február 24-25. Tüzes hétvége - Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje - Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
Április 20-21. Beach Food!!! - Gyere nyár!
Hasznos információk
Kezdő gasztrohegyes vagy és nem tudod, hogyan is vágj neki az ízkalandnak? Az első lépést a tervezőasztalon tedd meg! A menetrend attól is függ, hogy milyen sorrendben szeretnéd meglátogatni a résztvevő vendéglátóhelyeket, illetve hogy talpon, taxival, vonattal vagy a Gasztrohegy busszal szeretnéd megközelíteni őket.Külön belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz, azonban ha bérletet vásárolsz, azzal kiválaszthaszt 4 helyet, melyek mindegyikén kóstolhatsz egy Gasztrohegy fogást a hozzá illő italkísérettel. Ha sokan mennétek, inkább foglalj előre asztalt!
Fő helyszínek (ide érvényes a bérlet)
- Laposa Birtok- Hableány
- Tilia Borvendéglő
- Hotel Bonvino Borbár
- Borbarátok Vendéglő
- Vánkos
- Kisfaludy-ház Étterem
Kiegészítő helyszínek
- Istvándy Birtok és Borműhely- Éliás Borbirtok
- Pláne badacsony borterasz
Menü
Laposa Birtok: Vitello Tonnato, Arancini, camembert, sütőtökHableány: Ragacsos mangalica, Báránykrokett, majonézes káposzta
Bonvino Borbár: Grillezett paradicsomkompót, szarvastatár, mustárkaviár, pisztráng cheviche, sajtnyalóka
Tilia Borvendéglő: Padlizsános, sós sajttal töltött, bárányhúsos burek, mézes mártogató
Borbarátok:Véres hurkás croquetas, szarvasgombás majonéz, pan con chorizo
Vánkos: Patatas bravas, morcilla
Kisfaludy-ház: Kacsamájas kalács, pisztrángmousse, kecskesajt terrine
Árak
Egész évben
Gasztrohegy bérlet
17 000 Ft