Erhardt étterem - Sopron
Bemutatkozás
Nem túlzás azt állítani, hogy a soproni gazdanegyedben pihenő Erhardt a vidék egyik legjobb, legautentikusabb étterme. Az évek során igazi gasztronómiai zarándokhellyé nőtte ki magát, ahol minden évszakban mennyei finomságok, vendégközpontú kiszolgálás és közvetlen, barátságos légkör kecsegteti az érkezőket. Az eredetileg 1773-ban emelt épülethez egy bájos kerthelyiség is csatlakozik, a felső szinten pedig egy panziót alakítottak ki.
Sokoldalú profilja az utóbbi években egy pékséggel is kiegészült, ahol top minőségű kenyerek és több mint 30 féle frissen sütött pékáru áll a vásárlók rendelkezésére. Programkínálatát is érdemes figyelemmel követni, hiszen gyakran rendeznek borkóstolókat és borvacsorákat.
Az Erhardt eleganciát sugárzó vendégterében jól megkomponált, változatos étlap várja az éhes vendégeket. A tradicionális magyar konyha ízvilága újraálmodott formában, letisztult tálalással kerül az asztalra, így az ínyencek és a hagyománykedvelők sem fognak csalódni. Gondosan válogatott, magas színvonalú alapanyagaikat helyi termelőktől szerzik be.
A választék főszereplői a mangalica, a bárány, az Újházy tyúkhúsleves, a harcsapaprikás és a libamáj. Tengeri és édesvízi halakból készült fogások is kiszúrhatóak az étlapon, desszertként pedig somlói galuska és gundel palacsinta kerül szervírozásra. Egy jó vacsora vagy ebéd mellé már csak egy pohár nemes bor hiányozhat, amit a környékbeli borászatok biztosítanak.
A közkedvelt étterem, panzió és pékség Sopron belvárosától 200 méterre található, a hajdani poncichter pincéket összekötő Balfi utca mentén. Az autóval érkezőket saját, ingyenes parkoló várja.
Sokoldalú profilja az utóbbi években egy pékséggel is kiegészült, ahol top minőségű kenyerek és több mint 30 féle frissen sütött pékáru áll a vásárlók rendelkezésére. Programkínálatát is érdemes figyelemmel követni, hiszen gyakran rendeznek borkóstolókat és borvacsorákat.
Konyha
Az Erhardt eleganciát sugárzó vendégterében jól megkomponált, változatos étlap várja az éhes vendégeket. A tradicionális magyar konyha ízvilága újraálmodott formában, letisztult tálalással kerül az asztalra, így az ínyencek és a hagyománykedvelők sem fognak csalódni. Gondosan válogatott, magas színvonalú alapanyagaikat helyi termelőktől szerzik be.A választék főszereplői a mangalica, a bárány, az Újházy tyúkhúsleves, a harcsapaprikás és a libamáj. Tengeri és édesvízi halakból készült fogások is kiszúrhatóak az étlapon, desszertként pedig somlói galuska és gundel palacsinta kerül szervírozásra. Egy jó vacsora vagy ebéd mellé már csak egy pohár nemes bor hiányozhat, amit a környékbeli borászatok biztosítanak.