Hinta Badacsony - Badacsonytomaj
Bemutatkozás
Egy olyan helyet keresel a Balatonon, ahol kitűnő borokat és mennyei fogásokat kóstolhatsz, mindezt pedig a Badacsony hegy panorámájával? A Hinta Badacsonyban mindezt megkapod, ráadásul a szabadság érzését keltő, hangulatos hintákban vagy egy kényelmes kanapén ülve kapcsolódhatsz ki.
A kertbe gyereksarkot és biciklitárolót is terveznek, illetve lehetőséget szeretnének biztosítani piknikezésre is a szőlősben. A Hinta nem csak a nyári időszakban üzemel, ugyanis télen átalakulnak hüttévé, ahol forralt borral, örömfőzésekkel és bográcsozással várják a vendégeket.
A Hinta Badacsony ötvözi a hazai és a nemzetközi gasztronómia elemeit, a kínálat középpontjában pedig a minőségi borok állnak. A zsíros kenyerük hatalmas népszerűségnek örvend, ugyanis egészen különlegesen készítik el mangalicazsírban sütött malactarjából, marinált hagymával, vadkovászos bagettel és zöldség körettel tálalják.
Az étlapon mindössze 5-6 fogás szerepel, többek között laktató tépett malacos - kecsketúrós szendvicsekkel és a borokhoz kitűnően passzoló sonka- és sajttálakkal, melyek mind helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. Italok tekintetében szintén a környékbeli pincészetek és a tulajdonosok saját termékei kerülnek az előtérbe, de a buborékos kategórián belül az olasz és francia nedűket is megkóstolhatjuk.
A Hinta Badacsony alapvetően nem a tömény italokra épít, hanem a borokra, azonban a gin-tonic, pálinka és whisky kedvelői is találnak kedvükre való italt a badacsonytomaji vendéglátóhelyen.
A Hinta Badacsony a Római úton, Badacsony központja közelében található, könnyen megközelíthető helyen. Az autósok a környéken ingyenesen tudnak parkolni, a tömegközlekedőknek viszont egy hosszabb, körülbelül 10-15 perces sétával kell számolniuk a legközelebbi buszmegállótól, illetve a helyi vasútállomástól a vendéglátóegységig.
A kertbe gyereksarkot és biciklitárolót is terveznek, illetve lehetőséget szeretnének biztosítani piknikezésre is a szőlősben. A Hinta nem csak a nyári időszakban üzemel, ugyanis télen átalakulnak hüttévé, ahol forralt borral, örömfőzésekkel és bográcsozással várják a vendégeket.
Kínálat
A Hinta Badacsony ötvözi a hazai és a nemzetközi gasztronómia elemeit, a kínálat középpontjában pedig a minőségi borok állnak. A zsíros kenyerük hatalmas népszerűségnek örvend, ugyanis egészen különlegesen készítik el mangalicazsírban sütött malactarjából, marinált hagymával, vadkovászos bagettel és zöldség körettel tálalják.Az étlapon mindössze 5-6 fogás szerepel, többek között laktató tépett malacos - kecsketúrós szendvicsekkel és a borokhoz kitűnően passzoló sonka- és sajttálakkal, melyek mind helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. Italok tekintetében szintén a környékbeli pincészetek és a tulajdonosok saját termékei kerülnek az előtérbe, de a buborékos kategórián belül az olasz és francia nedűket is megkóstolhatjuk.
A Hinta Badacsony alapvetően nem a tömény italokra épít, hanem a borokra, azonban a gin-tonic, pálinka és whisky kedvelői is találnak kedvükre való italt a badacsonytomaji vendéglátóhelyen.