Kern Pezsgőterasz - Balatonszőlős
Bemutatkozás
A Kern Pincészet a balatonszőlősi pezsgő manufaktúrában pezsgőkészítő workshoppal várja az érdeklődőket. A házigazdák mesélnek a pezsgőkészítés történelméről, bemutatják a saját módszerüket, majd a vendégek megkóstolhatják a pincészet pezsgőit. A kóstolás után a látogatók elkészíthetik saját pezsgőjüket, melyet hazavihetnek, és egy jeles napon koccinthatnak vele. A látogatás idejére kérhető pezsgős tapas tál, mely egy kaviáros és egy padlizsános tapast, grillezett-pácolt zöldséget, valamint környékbeli termelői sajtot és sonkát tartalmaz.
A program körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe. A részvételi díj tartalmazza a pezsgőkorcsolyát, és a saját készítésű Kern pezsgőt. A workshopon csak előzetes bejelentkezéssel lehet résztvenni!
A pezsgőket jellegzetes helyi szőlőfajtákból, tradicionális eljárással (Méthode Traditionnelle) készítik. Jellegzetes fajta például a zenit, olaszrizling, szürkebarát, zweigelt illetve tokajból a sárga muskotály, hárslevelű és a furmint. A pezsgőket palackban, seprőn érlelik két évig, és kézzel degorzsálják.
A 2012 óta működő Kern Pincészet kiválóan ötvözi a tradíciót a természettel és a technikával. Szeretnék a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajtákat feléleszteni a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva. A pincészet első területeit Balatonszőlősön szerezte meg, majd Tokaj-Hegyalján vásárolt birtokokat. Jelenleg összesen 10 hektáron gazdálkodnak, ebből 5 hektár van a Balatonon és 5 hektár Tokaj-Hegyalján. A pezsgők mellett borokat is készítenek mindkét borvidéken.
A balatonszőlősi pezsgő manufaktúra a Penke dűlőn helyezkedik el. Autóval könnyedén megközelíthető, ugyanis a Fő utcáról lekanyarodva 2 perc alatt a birtoknál vagyunk, sőt a Fő utcán tábla jelzi, hol kell lefordulni a Kern Pezsgőteraszhoz.
A program körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe. A részvételi díj tartalmazza a pezsgőkorcsolyát, és a saját készítésű Kern pezsgőt. A workshopon csak előzetes bejelentkezéssel lehet résztvenni!
Kern Pezsgő Manufaktúra
A pezsgőket jellegzetes helyi szőlőfajtákból, tradicionális eljárással (Méthode Traditionnelle) készítik. Jellegzetes fajta például a zenit, olaszrizling, szürkebarát, zweigelt illetve tokajból a sárga muskotály, hárslevelű és a furmint. A pezsgőket palackban, seprőn érlelik két évig, és kézzel degorzsálják.
Kern Pincészet
A 2012 óta működő Kern Pincészet kiválóan ötvözi a tradíciót a természettel és a technikával. Szeretnék a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajtákat feléleszteni a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva. A pincészet első területeit Balatonszőlősön szerezte meg, majd Tokaj-Hegyalján vásárolt birtokokat. Jelenleg összesen 10 hektáron gazdálkodnak, ebből 5 hektár van a Balatonon és 5 hektár Tokaj-Hegyalján. A pezsgők mellett borokat is készítenek mindkét borvidéken.
Megközelítés
A balatonszőlősi pezsgő manufaktúra a Penke dűlőn helyezkedik el. Autóval könnyedén megközelíthető, ugyanis a Fő utcáról lekanyarodva 2 perc alatt a birtoknál vagyunk, sőt a Fő utcán tábla jelzi, hol kell lefordulni a Kern Pezsgőteraszhoz.Kedvezmények és Árak
Programkedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak
Egész évben
-10%
A pezsgőkészítő workshop árából Részletek és felhasználás
Felhasználási feltételek
- A kedvezmény kizárólag az appban letöltött programkupon felhasználásval vagy a kivágott kupon leadásával, foglalásonként egyszeri alkalommal vehető igénybe.
- Maximum a foglalásban megjelölt személyek számával megegyező fő számára felhasználható.
- Át nem ruházható.
- Más kedvezményekkel nem összevonható.
- A foglalás lemondása esetén a kupon érvényességét veszti.
Árak
Egész évben
Pezsgős tapas tál
3 500 Ft/fő
Pezsgő készítő workshop
22 000 Ft/fő
Kaviáros szendvics tál
4 500 Ft/fő