Vasüzlet - Balatonfüred
Bemutatkozás
Egy műemlékvédelem alatt álló épületben található Balatonfüreden a Vasüzlet. A név ne tévesszen meg senkit ha erre sétálunk, ugyanis nem egy műszaki bolt kínálata fogad minket ha belépünk az üzletbe, hanem igazi gasztronómia kalandok színterére érkezünk. Faszenes, füstös illatok és a baráti összejövetelek érzetét keltő hely, amit legalább egyszer mindenkinek ki kell próbálnia.
A hely tulajdonosa Huszár Mátyás, aki egyben az étterem séfje is és aki egy olyan gasztroegységet álmodott meg, ahová a hétvégi otthoni sütögetések hangulatát is be lehet csempészni. Nem meglepő hát, hogy az étterem kínálatában túlnyomórészt ízletes és szaftos grillételeket és különleges kézműves söröket találunk.
A választott fogások szinte a szemünk előtt készülnek, hiszen a belső térben a konyhát csak egy áttetsző üvegfal választja el a vendégtértől, így ha érdeklődő típusúak vagyunk, akár egy-két trükköt is elleshetünk a szakácstól.
A füstös ízű húsokon kívül találunk mát az étlapon előételeket, dödöllét, sült káposztát és a vegetáriánusoknak is tartogatnak ínyencségeket. Nagy hangsúly kapnak az alapanyagok, melyek mindegyikét igyekeznek a helyi vagy környékbeli termelőktől beszerezni, a savanyított termékek pedig helyben készülnek.
Az étterem elhelyezkedését tekintve a Kossuth Lajos utcán található, mely a Kisfaludy strandtól körülbelül 4 kilométerre fekszik. Parkolásra a közelben, közterületen van lehetőség ingyenesen.
Kínálat
A hely tulajdonosa Huszár Mátyás, aki egyben az étterem séfje is és aki egy olyan gasztroegységet álmodott meg, ahová a hétvégi otthoni sütögetések hangulatát is be lehet csempészni. Nem meglepő hát, hogy az étterem kínálatában túlnyomórészt ízletes és szaftos grillételeket és különleges kézműves söröket találunk.A választott fogások szinte a szemünk előtt készülnek, hiszen a belső térben a konyhát csak egy áttetsző üvegfal választja el a vendégtértől, így ha érdeklődő típusúak vagyunk, akár egy-két trükköt is elleshetünk a szakácstól.
A füstös ízű húsokon kívül találunk mát az étlapon előételeket, dödöllét, sült káposztát és a vegetáriánusoknak is tartogatnak ínyencségeket. Nagy hangsúly kapnak az alapanyagok, melyek mindegyikét igyekeznek a helyi vagy környékbeli termelőktől beszerezni, a savanyított termékek pedig helyben készülnek.