Veszprémium - Veszprém
Bemutatkozás
Veszprém belvárosától, a turisztikailag frekventáltabb környéktől légvonalban mintegy 250 méterre található a kicsi, ugyanakkor kitűnő pizzázó, a Veszprémium. A pici, egyszerű épületben a laza, barátságos tulajdonos maga süti a nápolyi stílusú pizzákat, amit akár elvitelre is lehet kérni, azonban ajánlott rögtön a helyszínen elfogyasztani, amikor még friss, meleg és ropogós.
A kínálat nem különösebben széles, viszont annál finomabb. Általában 4-5 típusú autentikus, kovászos pizza készül vékony tésztával, aminek csak a szélei kissé vastagabbak. A feltétek pont tökéletesek, egyáltalán nem sajnálja a szakács, viszont nem is találkozhatunk olyannal, hogy indokolatlanul sok féle alapanyag kerülne a pizza tetejére.
A kemence saját építésű, a hozzávalók pedig mind magyar származásúak, mégis pontosan olyan finom pizza készül belőlük, mint amit az olaszok csinálnak Nápolyban. Ugyan a minőség legalább annyira kimagasló, mint a legnagyobb pizzériákban, az árak még sincsenek elszállva, így nem csak isteni finomakat ehetünk, de a pénztárcánkat is megkíméljük.
A Veszprémium a belvárostól 7-8 percnyire található gyalogosan, ráadásul ingyenes parkolóval is rendelkezik, ami Veszprém központjában már nem igazán jellemző. Érdemes lehet így innen indulni egy városnéző körútra. Miután jóllakunk a mennyei pizzával, utána egy kellemes séta pont jól fog esni és legalább a kalóriákat is lemozogjuk a "királynék városában".
Konyha
A kínálat nem különösebben széles, viszont annál finomabb. Általában 4-5 típusú autentikus, kovászos pizza készül vékony tésztával, aminek csak a szélei kissé vastagabbak. A feltétek pont tökéletesek, egyáltalán nem sajnálja a szakács, viszont nem is találkozhatunk olyannal, hogy indokolatlanul sok féle alapanyag kerülne a pizza tetejére.A kemence saját építésű, a hozzávalók pedig mind magyar származásúak, mégis pontosan olyan finom pizza készül belőlük, mint amit az olaszok csinálnak Nápolyban. Ugyan a minőség legalább annyira kimagasló, mint a legnagyobb pizzériákban, az árak még sincsenek elszállva, így nem csak isteni finomakat ehetünk, de a pénztárcánkat is megkíméljük.