
A Bárány étterem - Edelény
Bemutatkozás
A Bárány Étterem az Edelényi Kastélysziget mellett közvetlen található. A kívülről impozáns látványt nyújtó épület hasonló belsőt rejt. Gyönyörű, nagy gondossággal összeállított enteriőr fogadja a vendéget. Az éttermi kínálat párját ritkítja a környéken, friss, helyi alapanyagok felhasználásával készítik el ételeiket, amely a modern konyhát ötvözi a hagyományos receptekkel.
A konyhában törekednek a minőségi, ízekben gazdag ételek készítésére. Helyi alapanyagokból készülnek a napi és az étlap ajánlatai. Ízben megtalálhatjuk mind a magyaros, mind a nemzetközi ízeket, de a már jól megszokott hagyományos ételeket is új köntösbe bújtatva.
Az ételek nem csak finomak, hanem a mai kornak megfelelően, rendkívül dekoratívan vannak tálalva, így a szemnek is jólesik a látvány. Az alapanyagok között kiemelt szerepet kap a bárány, aminek a húsát saját tenyésztésből nyerik.
Érdemes megkóstolni a ház szörpjeit melyet, Gyulai Évi szörpdizájner álmodott meg.
Az étteremben gyakran készülnek tematikus héttel, így különböző konyhák kínálatait kóstolhatjuk meg.
Saját rendezvényteremmel rendelkeznek, így akár nagyobb csoportok fogadására, akár esküvők lebonyolítására is alkalmas a Bárány.
– Bárány wellington, citromos répapüré, spárga
– Erdeigombás Angus marharagu, juhtúrós sztrapacska
– Bárányburger, szarvasgombás majonéz, édesburgonya
– Ördöghal, balzsamos pak-choi, sült zöldségpüré
– Szarvasgerinc, szeder, zöldfűszeres burgonyamuffin
A Bárány Étterem az István király útjáról közelíthető meg. Jól frekventált helyen, az Edelényi Kastélysziget tőszomszédságában található. Aki tömegközlekedéssel érkezik, annak a buszról a Kastély bejárati út megállónál vagy az Edelény Városháza előtt érdemes leszállni.
Konyha
A konyhában törekednek a minőségi, ízekben gazdag ételek készítésére. Helyi alapanyagokból készülnek a napi és az étlap ajánlatai. Ízben megtalálhatjuk mind a magyaros, mind a nemzetközi ízeket, de a már jól megszokott hagyományos ételeket is új köntösbe bújtatva.Az ételek nem csak finomak, hanem a mai kornak megfelelően, rendkívül dekoratívan vannak tálalva, így a szemnek is jólesik a látvány. Az alapanyagok között kiemelt szerepet kap a bárány, aminek a húsát saját tenyésztésből nyerik.
Érdemes megkóstolni a ház szörpjeit melyet, Gyulai Évi szörpdizájner álmodott meg.
Az étteremben gyakran készülnek tematikus héttel, így különböző konyhák kínálatait kóstolhatjuk meg.
Saját rendezvényteremmel rendelkeznek, így akár nagyobb csoportok fogadására, akár esküvők lebonyolítására is alkalmas a Bárány.
Néhány étel az étlapról a teljesség igénye nélkül…
– Illatos bárány, snidlinges burgonyapüré, savanyított zöldekkel– Bárány wellington, citromos répapüré, spárga
– Erdeigombás Angus marharagu, juhtúrós sztrapacska
– Bárányburger, szarvasgombás majonéz, édesburgonya
– Ördöghal, balzsamos pak-choi, sült zöldségpüré
– Szarvasgerinc, szeder, zöldfűszeres burgonyamuffin