Apát-Kúti Völgy - Visegrád
10
14 értékelés alapján
37 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Visegrád és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Csobogó patakokkal, madárfüttyel és örömteli órák ígéretével várja az erdőjárókat az Apát-Kúti Völgy. A meseszép vidék felfedezése ideális program mindenkinek, aki a zsongó városi hangulat helyett a természet lágy ölén szeretne feltöltődni.

Elhelyezkedés

A vadregényes szurdokvölgy Visegrád és Pilisszentlászló között terül el, Budapesttől mindössze 45 kilométerre. Bejárása 3-4 órát vesz igénybe, és akár kisgyerekes családok is bátran nekivághatnak, hiszen kiadós, de kényelmes túraútvonal kalauzol át a tájon. A kis szintkülönbségnek és a jól kiépített ösvényeknek köszönhetően a fáradtság sem fogja elvonni a kirándulók figyelmét az erdő vad szépségéről.

Látnivalók

A kirándulásnak jó alapot nyújt a Spartacus ösvény, melyet akár kerékpárral vagy lovagolva is be lehet járni. Ha a kristálytiszta levegő és a testmozgás nem lenne elég indok a túrára, a vidék rengeteg felfedezésre váró kincset tartogat. A szálegyenes fák között járva több patak is keresztezi az utat. Mivel csak köveken lépkedve lehet átkelni, esős időben fokozott figyelmet igényel.

A barangolás egyik fénypontja a Pisztrángos-tó, ahol nem csak a haltenyésztés rejtelmeibe nyernek betekintést a látogatók, de akár a saját vacsorájukat is kifoghatják. Az ehhez szükséges felszerelést biztosítják, és mivel rengeteg pisztráng él a vízben, a kapás garantált. A kifogott halakat a közeli Ördögmalom étteremben azon nyomban el is készítik az éhes horgászoknak. A vendéglőtől kis távolságra fekvő Telgárthy-rét igényes játszóparkkal büszkélkedhet, de az ösvény mentén több pihenőrész is rendelkezésre áll.

Ha mindenki jól lakott és kijátszotta magát, akkor érdemes a Bertényi Füvészkertet is útba ejteni. A 16 hektáros arborétum számos különleges növényfajnak ad otthont, melyek minden évszakban más-más arcukat mutatják. A létesítmény otthont ad az Erdészeti Múzeumnak is. Az Apát-Kúti Völgy megismerése nem lehet teljes az Ördögmalom vízesés és a környék 3 forrásának megismerése nélkül. A Kaán-, a Magda-, és az Alpár-forrás kiváló minőségű vízzel oltja az utazók szomját.

Megközelítés

A Telgárthy-rétig akár autóval is fel lehet menni, ahol ingyenes parkoló várja a kirándulókat. A környezet egyedülálló szépsége miatt azonban érdemes Visegrádon vagy Pilisszentlászlón hagyni a járműveket. A piros jelzésű, jól kitáblázott turistaúton haladva mindkét településről könnyen bejárható a völgy.

Apát-Kúti Völgy értékelése 10 a lehetséges 10-ből, 14 hiteles vendégértékelés alapján.

10
Kiváló
14 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Rendezett környezet és közel érintetlen természet."
Idősebb pár (2 hónapja)
Budapest
10
"Jól áttekinthető, könnyű túra"
Idősebb pár (3 hónapja)
Érd
10
"Jó levegő, kellemes sétaút"
Idősebb pár (10 hónapja)
Szeged

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 7 km
 • Akadálymentesített
  Megközelítés
 • Távolság vasútállomástól: 8.2 km