Apát-Kúti Völgy - Visegrád
10
11 értékelés alapján
36 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Visegrád és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Csobogó patakokkal, madárfüttyel és örömteli órák ígéretével várja az erdőjárókat az Apát-Kúti Völgy. A meseszép vidék felfedezése ideális program mindenkinek, aki a zsongó városi hangulat helyett a természet lágy ölén szeretne feltöltődni.

Elhelyezkedés

A vadregényes szurdokvölgy Visegrád és Pilisszentlászló között terül el, Budapesttől mindössze 45 kilométerre. Bejárása 3-4 órát vesz igénybe, és akár kisgyerekes családok is bátran nekivághatnak, hiszen kiadós, de kényelmes túraútvonal kalauzol át a tájon. A kis szintkülönbségnek és a jól kiépített ösvényeknek köszönhetően a fáradtság sem fogja elvonni a kirándulók figyelmét az erdő vad szépségéről.

Látnivalók

A kirándulásnak jó alapot nyújt a Spartacus ösvény, melyet akár kerékpárral vagy lovagolva is be lehet járni. Ha a kristálytiszta levegő és a testmozgás nem lenne elég indok a túrára, a vidék rengeteg felfedezésre váró kincset tartogat. A szálegyenes fák között járva több patak is keresztezi az utat. Mivel csak köveken lépkedve lehet átkelni, esős időben fokozott figyelmet igényel.

A barangolás egyik fénypontja a Pisztrángos-tó, ahol nem csak a haltenyésztés rejtelmeibe nyernek betekintést a látogatók, de akár a saját vacsorájukat is kifoghatják. Az ehhez szükséges felszerelést biztosítják, és mivel rengeteg pisztráng él a vízben, a kapás garantált. A kifogott halakat a közeli Ördögmalom étteremben azon nyomban el is készítik az éhes horgászoknak. A vendéglőtől kis távolságra fekvő Telgárthy-rét igényes játszóparkkal büszkélkedhet, de az ösvény mentén több pihenőrész is rendelkezésre áll.

Ha mindenki jól lakott és kijátszotta magát, akkor érdemes a Bertényi Füvészkertet is útba ejteni. A 16 hektáros arborétum számos különleges növényfajnak ad otthont, melyek minden évszakban más-más arcukat mutatják. A létesítmény otthont ad az Erdészeti Múzeumnak is. Az Apát-Kúti Völgy megismerése nem lehet teljes az Ördögmalom vízesés és a környék 3 forrásának megismerése nélkül. A Kaán-, a Magda-, és az Alpár-forrás kiváló minőségű vízzel oltja az utazók szomját.

Megközelítés

A Telgárthy-rétig akár autóval is fel lehet menni, ahol ingyenes parkoló várja a kirándulókat. A környezet egyedülálló szépsége miatt azonban érdemes Visegrádon vagy Pilisszentlászlón hagyni a járműveket. A piros jelzésű, jól kitáblázott turistaúton haladva mindkét településről könnyen bejárható a völgy.

Apát-Kúti Völgy értékelése 10 a lehetséges 10-ből, 11 hiteles vendégértékelés alapján.

10
Kiváló
11 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Jól áttekinthető, könnyű túra"
Idősebb pár (2 hete)
Érd
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Kristonné Ádám Ágnes - baráti társaság (1 hónapja)
Mezőkövesd
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Idősebb pár (1 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 7 km
 • Akadálymentesített
  Megközelítés
 • Távolság vasútállomástól: 8.2 km