Apát-Kúti Völgy - Visegrád
9.9
36 értékelés alapján

Bemutatkozás

Kristályvizű patakok, madárdal, és örömteli órák ígéretével várja az erdőjárókat az Apát-Kúti Völgy tündérmesébe illő vidéke. Ideális program mindenkinek, aki a zsongó városi hangulattól eltelve a természet felé fordul egy kis megnyugvásért.

Elhelyezkedés

A vadregényes szurdokvölgy Visegrád és Pilisszentlászló között terül el, Budapesttől mindössze 45 kilométerre. Bejárása úgy 3-4 órát vesz igénybe, és akár kisgyerekes családok is bátran nekivághatnak, hiszen kényelmes túraútvonal kalauzol át a tájon. A kis szintkülönbségnek és a jól kiépített ösvényeknek köszönhetően a fáradtság sem fogja elvonni a kirándulók figyelmét az erdő vad szépségéről.

Látnivalók

A kirándulásnak jó alapot nyújt a Spartacus ösvény, melyet akár kerékpárral vagy lovagolva is be lehet járni. Ha a tiszta levegő és a testmozgás nem lenne elég indok a túrára, a vidék rengeteg felfedezésre váró kincset tartogat. A szálegyenes fák között járva több patak is keresztezi az utat. Mivel csak köveken lépkedve lehet átkelni, esős időben fokozott figyelmet igényel.

A barangolás egyik fénypontja a Pisztrángos-tó, ahol nem csak a haltenyésztés rejtelmeibe nyernek betekintést a látogatók, de akár a saját vacsorájukat is kifoghatják. Az ehhez szükséges felszerelést biztosítják, és mivel rengeteg pisztráng él a vízben, a kapás garantált. A kifogott halakat a közeli Ördögmalom étteremben azon nyomban el is készítik az éhes horgászoknak. A vendéglőtől kis távolságra fekvő Telgárthy-rét igényes játszóparkkal büszkélkedhet, de az ösvény mentén több pihenőrész is rendelkezésre áll.

Ha mindenki jól lakott és kijátszotta magát, akkor érdemes a Bertényi Füvészkertet is útba ejteni. A 16 hektáros arborétum számos különleges növényfajnak ad otthont, melyek minden évszakban más-más arcukat mutatják. A létesítmény otthont ad az Erdészeti Múzeumnak is. Az Apát-Kúti Völgy megismerése nem lehet teljes az Ördögmalom vízesés és a környék 3 forrásának megismerése nélkül. A Kaán-, a Magda-, és az Alpár-forrás kiváló minőségű vízzel oltja az utazók szomját.

Megközelítés

A Telgárthy-rétig akár autóval is fel lehet menni, ahol ingyenes parkoló várja a kirándulókat. A környezet egyedülálló szépsége miatt azonban érdemes Visegrádon vagy Pilisszentlászlón hagyni a járműveket. A piros jelzésű, jól kitáblázott turistaúton haladva mindkét településről könnyen bejárható a völgy.

Apát-Kúti Völgy értékelése 9.9 a lehetséges 10-ből, 36 hiteles vendégértékelés alapján.

9.9
Kiváló
36 értékelés alapján
  • 100% ajánlaná barátainak
  • Félnapos program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Gyönyörű természet, pisztrángos tavak"
Fiatal pár (10 hónapja)
10
"Megnyugtató, csendes, kikapcsol a természet közelsége. Aktívan és passzívan is élvezhető."
Család nagyobb gyerekkel (1 éve)
Magyarország
10
"Csodálatos erdei környezet forrásokkal tarkítva."
Középkorú pár (1 éve)
Magyarország

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

  • Állatbarát
  • ATM a közelben: 7 km
  • Akadálymentesített

Megközelítés

  • Távolság vasútállomástól: 8.2 km