
Árpád Pálinkatanya - Békéscsaba
Bemutatkozás
Ha igazán jó pálinkákat akarunk kóstolni, akkor irány a békéscsabai Árpád Pálinkatanya, ahol egy igazán modern, de mégis korhű környezetben kóstolhatjuk végig a kínálatot.
Az Árpád Pálinkatanyán különleges díjnyertes pálinkák várják a vendégeket már 2011-től kezdve. A pálinkaház egy hagyományos szlovák előtornácos épületben kapott helyet, ahol a pálinkák kóstolása mellett lehetőség van grillezni és bográcsozni is. Nagy Árpád főzőmestertől betekintést nyerhetünk pálinka lepárlás fortélyaiba, megnézhetjük a rézüstöket és kígyózó rézcsöveket. A pálinkatanya fő célja, hogy bemutassa a pálinkafőzés szépségét a pálinkaturizmus kedvelőinek és lehetőség van akár saját pálinkánkat is lefőzni a főzőmester felügyeletével.
A látogatók először betekintés nyernek a manufaktúra történebébe és hogy honnan is ered a márkanév. Megismerkednek a pálinkafőzés folyamatával egészen a gyümölcstől a palackozásig és bemutatásra kerülnek az alkalmazott technológiák is. Szó lesz a pálinkafajtákról, az eredetvédett pálinkákról és a pálinkafogyasztás rejtelmeiről, hogy mi is a helyes kóstolás kellékei és menete. Lehetőség van egy kötetlen beszélgetésre Ifj. Nagy Árpád főzőmesterrel is.
3 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
Pálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 1 óra
5 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
Pálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 1,5 óra
10 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
Pálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 2,5 óra
Amint meglátjuk a Békéscsaba táblát, utána az első körforgalomban a 3. kijáratot kell választani. A Gyula felé a Békéscsaba-várost elkerülő útszakaszon kell haladni tovább az első lámpás kereszteződésig. A lámpánál balra kell fordulni Mezőmegyer irányába, innentől már csak 500 méter és megpillanthatjuk az Árpád Pálinkatanyát a bal oldalon. A legközelebbi buszmegálló 15 perces sétára fekszik.
Árpád Pálinkatanya
Az Árpád Pálinkatanyán különleges díjnyertes pálinkák várják a vendégeket már 2011-től kezdve. A pálinkaház egy hagyományos szlovák előtornácos épületben kapott helyet, ahol a pálinkák kóstolása mellett lehetőség van grillezni és bográcsozni is. Nagy Árpád főzőmestertől betekintést nyerhetünk pálinka lepárlás fortélyaiba, megnézhetjük a rézüstöket és kígyózó rézcsöveket. A pálinkatanya fő célja, hogy bemutassa a pálinkafőzés szépségét a pálinkaturizmus kedvelőinek és lehetőség van akár saját pálinkánkat is lefőzni a főzőmester felügyeletével.
A pálinkakóstoló programja
A látogatók először betekintés nyernek a manufaktúra történebébe és hogy honnan is ered a márkanév. Megismerkednek a pálinkafőzés folyamatával egészen a gyümölcstől a palackozásig és bemutatásra kerülnek az alkalmazott technológiák is. Szó lesz a pálinkafajtákról, az eredetvédett pálinkákról és a pálinkafogyasztás rejtelmeiről, hogy mi is a helyes kóstolás kellékei és menete. Lehetőség van egy kötetlen beszélgetésre Ifj. Nagy Árpád főzőmesterrel is.
Mini Kóstoló
3 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolásaPálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 1 óra
Kis Kóstoló
5 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolásaPálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 1,5 óra
Nagy Kóstoló
10 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolásaPálinkafőzde bemutatása
Szóda víz
Max. 2,5 óra
Megközelítés
Amint meglátjuk a Békéscsaba táblát, utána az első körforgalomban a 3. kijáratot kell választani. A Gyula felé a Békéscsaba-várost elkerülő útszakaszon kell haladni tovább az első lámpás kereszteződésig. A lámpánál balra kell fordulni Mezőmegyer irányába, innentől már csak 500 méter és megpillanthatjuk az Árpád Pálinkatanyát a bal oldalon. A legközelebbi buszmegálló 15 perces sétára fekszik.Árak
Egész évben
Nagy Kóstoló
6 990 Ft/fő
Mini Kóstoló
2 990 Ft/fő
Kis Kóstoló
4 590 Ft/fő