Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó) - Bakonybél
9.8
142 értékelés alapján
19 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Bakonybél és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Hubertlakon, Bakonybél közelében található a Hubertlaki-tó, vagy ismertebb néven Gyilkos-tó. Az erdő mélyén, az egykori erdőbirtokos vadászkastélyától nem messze található. Egyedülálló, csodás víztükrét, a vízből kiálló fák csonkjai törik meg. A tó és környéke kedvelt turisztikai célpont, a kirándulók és az aktív túrázók körében. A kialakított túraútvonalak mentén körbejárható a környék.

Történet

A mesterségesen felduzzasztott tó vaditatónak készült az 1900-as években, ami a Somberek-séd völgyében, Eszterházy-gróf vadászkastélyától párszáz méterre kapott helyet. A kastély az 1900-as évek második felében egy tűzkitörés során megsemmisült, helyére egy ma is látható vadászház került. 

A tisztás számos gőtének és más ritka kétéltűnek szolgál otthonául. Víztükréből kimagasló facsonkok, az egykori hatalmas fenyő rengeteg maradványai, ami ritka látványt nyújt a látogatók számára. Sokan a mélyből kinyúló kezekhez hasonlítják a csonkokat, így különös és félelmetes hangulattal bír.

A tavat nyugalom, béke, csend, szitakötők, lepkék és madárcsicsergés övezi, így akik pihenésre vágynak, ajánlott ellátogatniuk a tóhoz egy kellemes séta erejéig.

Megközelítés

Az autóval érkezőknek a legegyszerűbb áthaladni Bakonykoppány településén az országúton, ahonnan Hubertlak fatábla jelzést követve a településre juthatnak. Egy erdei sorompóhoz érve, engedély szükséges ahhoz, hogy az érkezők az erdészeti magánútra hajthassanak. Eleinte murvás, majd aszfaltos út várja az erre járó autósokat. A vadászháznál tábla jelzi a tavat, ami kb. 700 méter sétát igényel, a turistajelzést követve.

Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó) értékelése 9.8 a lehetséges 10-ből, 142 hiteles vendégértékelés alapján.

9.8
Kiváló
142 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Szép gondozott a környék,az Erdélyi Gyilkos tóra emlékeztet."
Papp Ernő - idősebb pár (3 hónapja)
Cegléd
10
"Kellemes környezet, csodás természet!"
Család nagyobb gyerekkel (4 hónapja)
Budapest
10
"Nehéz terep a feljutás idős nehezen mozgó embereknek és ezt nem jelzik előre. Túl szoros a kisvasút programja ehhez. Nem gondolnak azokra akik szeretnék látni, de mozgásban korlátozottak és hosszab idő a a fel és lejutás."
"Gyönyörű környék."
Idősebb pár (5 hónapja)
Magyarország

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • Akadálymentesített
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 6.7 km
 • Távolság vasútállomástól: 7.8 km