Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó) - Bakonybél
9.7
195 értékelés alapján

Bemutatkozás

Hubertlakon, Bakonybél közelében található a Hubertlaki-tó, vagy ismertebb néven Gyilkos-tó. Az erdő mélyén, az egykori erdőbirtokos vadászkastélyától nem messze található. Egyedülálló, csodás víztükrét, a vízből kiálló fák csonkjai törik meg. A tó és környéke kedvelt turisztikai célpont, a kirándulók és az aktív túrázók körében. A kialakított túraútvonalak mentén körbejárható a környék.

Történet

A mesterségesen felduzzasztott tó vaditatónak készült az 1900-as években, ami a Somberek-séd völgyében, Eszterházy-gróf vadászkastélyától párszáz méterre kapott helyet. A kastély az 1900-as évek második felében egy tűzkitörés során megsemmisült, helyére egy ma is látható vadászház került. 

A tisztás számos gőtének és más ritka kétéltűnek szolgál otthonául. Víztükréből kimagasló facsonkok, az egykori hatalmas fenyő rengeteg maradványai, ami ritka látványt nyújt a látogatók számára. Sokan a mélyből kinyúló kezekhez hasonlítják a csonkokat, így különös és félelmetes hangulattal bír.

A tavat nyugalom, béke, csend, szitakötők, lepkék és madárcsicsergés övezi, így akik pihenésre vágynak, ajánlott ellátogatniuk a tóhoz egy kellemes séta erejéig.

Megközelítés

Az autóval érkezőknek a legegyszerűbb áthaladni Bakonykoppány településén az országúton, ahonnan Hubertlak fatábla jelzést követve a településre juthatnak. Egy erdei sorompóhoz érve, engedély szükséges ahhoz, hogy az érkezők az erdészeti magánútra hajthassanak. Eleinte murvás, majd aszfaltos út várja az erre járó autósokat. A vadászháznál tábla jelzi a tavat, ami kb. 700 méter sétát igényel, a turistajelzést követve.

Bakonyi Gyilkos-tó (Hubertlaki-tó) értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 195 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
195 értékelés alapján
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Szép volt az erdő, a táj."
Baráti társaság (5 hónapja)
Magyarország
9
"A tó nagyon hangulatos, amikor mi voltunk, akkor nem volt gyakorlatilag senki más. Arra viszont fel kell készülni, hogy egy hosszabb sétát kell tenni, amíg odaérünk, ezt bele kell kalkulálni a kirándulásba (mi egy kicsit elszámoltuk magunkat az idővel, majdnem ránk sötétedett)."
Fiatal pár (5 hónapja)
10
"A szúnyogok sajnos nagyon kergettek minket, visszafele már eléggé sietős volt az utunk, lehet hogy rekordot döntöttünk :) Mindenféle szúnyogriasztó használata ajánlott, ha az előző napokban esőzés volt."
"Különleges látvány, érdemes megnézni, de csak ha a 2 órás erdei séta belefér."
Család kisgyerekkel (7 hónapja)
Páty

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

 • Állatbarát
 • Akadálymentesített

Parkolás

 • Parkoló a közelben: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 7.8 km
 • Távolság buszmegállótól: 6.7 km