Baricska Csárda - Balatonfüred
Bemutatkozás
A több mint 200 éves múltra visszatekintő Baricska Csárdában közös nevezőre jut a hagyományos magyar gasztronómia és a modern konyhatechnika. Balatonfüred szívében, szőlőtökéktől ölelt tájon pihen, így a természet közelségéről sem kell lemondani. Az sem mellékes, hogy a vadszőlővel árnyékolt teraszról pazar kilátás nyílik a borbirtokra és a Tihanyi-félszigetre, ezért szép időben érdemes a kinti asztalokat választani.
A balatoni vidék békéjébe simuló épület 2013-ban nyerte el mai formáját. Az átalakítás során tudatosan törekedtek arra, hogy egy olyan közösségi teret hozzanak létre, ami egyszerre lehet a hagyományőrzés, a kulináris élmények és borkultúra menedéke is.
A feszes étlap színvonalát a nagy presztízsnek örvendő Chianti Étterem egykori üzemeltetői biztosítják. A helyi specialitások és a klasszikus magyar étkek mellett nemzetközi fogásokat is szorítottak a kínálatba, hogy mindenki megtalálhassa a kedvencét. Indíthatjuk az ebédet Baricska paraszttállal, grillezett Vászolyi sajttal vagy akár az elmaradhatatlan pontyhalászlével is.
Főételként számos ínycsiklandó opció ajánlja magát: többek közt a bakonyi mártásban fürdőző csirke supréme, a túrós csuszával kínált harcsapaprikás és az illatozó marhapörkölt mellett is letehetjük a voksunkat. Ha pedig maradt még hely a desszertnek, akkor mennyei édességek közül lehet szemezgetni.
Hétvégenként élőzene színesíti az étkezés pillanatait, de a csárda otthonos, fesztelen légköre már önmagában is kellemes időtöltést ígér. A borkóstolók keretében profi sommelier ismerteti meg a vendégekkel a régió terroir jegyeit és a helyi pincészetek kincseit.
Esküvő előtt álló pároknak is érdemes számításba venniük a helyet, hiszen nem csak lélegzetelállító színteret nyújt az eseménynek, hanem igény esetén a szervezés nehézségeit is leveszik a szerelmesek válláról.
Az újítóan nosztalgikus Baricska Csárda Balatonfüred centrumában, a kikötőtől és a Tagore-sétánytól mindössze 600 méterre található. A 71-es főúton érkezők a Shell benzinkútnál nyíló bekötőúton keresztül érhetik él az éttermet.
A balatoni vidék békéjébe simuló épület 2013-ban nyerte el mai formáját. Az átalakítás során tudatosan törekedtek arra, hogy egy olyan közösségi teret hozzanak létre, ami egyszerre lehet a hagyományőrzés, a kulináris élmények és borkultúra menedéke is.
Konyha
A feszes étlap színvonalát a nagy presztízsnek örvendő Chianti Étterem egykori üzemeltetői biztosítják. A helyi specialitások és a klasszikus magyar étkek mellett nemzetközi fogásokat is szorítottak a kínálatba, hogy mindenki megtalálhassa a kedvencét. Indíthatjuk az ebédet Baricska paraszttállal, grillezett Vászolyi sajttal vagy akár az elmaradhatatlan pontyhalászlével is.Főételként számos ínycsiklandó opció ajánlja magát: többek közt a bakonyi mártásban fürdőző csirke supréme, a túrós csuszával kínált harcsapaprikás és az illatozó marhapörkölt mellett is letehetjük a voksunkat. Ha pedig maradt még hely a desszertnek, akkor mennyei édességek közül lehet szemezgetni.
Szolgáltatások
Hétvégenként élőzene színesíti az étkezés pillanatait, de a csárda otthonos, fesztelen légköre már önmagában is kellemes időtöltést ígér. A borkóstolók keretében profi sommelier ismerteti meg a vendégekkel a régió terroir jegyeit és a helyi pincészetek kincseit.Esküvő előtt álló pároknak is érdemes számításba venniük a helyet, hiszen nem csak lélegzetelállító színteret nyújt az eseménynek, hanem igény esetén a szervezés nehézségeit is leveszik a szerelmesek válláról.