Becsali Csárda - Balatonlelle
Bemutatkozás
A több éves kihagyás után megnyílt és felújított Becsali Csárda a hazai ízek és minőségi italok hihetetlenül széles választékát kínálja, ráadásul hibátlanul elkészítve. Az egész évben nyitva tartó vendéglátóegység tiszta, tágas épülettel és hatalmas terasz résszel rendelkezik, ami mellett még egy kisebb játszótér is helyet kapott, hogy a kicsik se unatkozzanak, amíg készülnek a finomságok.
A tipikus magyaros fogások legtöbbje elérhető a csárdában, még azok az ételek is, amiket nagyon kevés helyen készítenek már csak, mint például a velős pacal, a szalontüdő vagy a vesevelő. Ezek mind nagyon finom ételek, ha jól vannak elkészítve, azonban jelentősen veszítettek a népszerűségükből a manapság jellemző trendek miatt.
A Becsali Csárda végre egy olyan hely, ahol az ember megkóstolhatja a régi idők finomságait, még akkor is, ha elsőre kissé visszataszító is az elnevezésük. Ezek mellett természetesen minden más hazai fogás is elérhető, így akik kerülik az extrémebb gasztro élményeket azok maradhatnak a jól bevált gombapaprikásnál, túrós csuszánál vagy halászlénél.
A gyerekek számára nagyon kreatívan elnevezett ételeket kínálnak, mint a „Semmit”, „Valamit”, „Nem tudom” és a „Nem vagyok éhes”. Természetesen az, hogy ezek mit is takarnak, mind megtalálható az étlapon, nem a tálalás után kell meglepődnie a gyerkőcnek.
A desszert választék szintén a legnagyobb hazai kedvencekkel van tele, ami viszont egy kicsit kilóg a sorból, de a legjobb értelemben az az almás palacsinta forró karamell mártással és csokoládé öntettel. Ez egyértelműen nem egy magyar finomság, de aki az édességet szereti, annak kötelező!
A Becsali Csárda a 7-es főút mentén található, így nagyon könnyen megközelíthető, ráadásul az étterem saját, ingyenes parkolót is biztosít az autóval érkezők számára.
Konyha
A tipikus magyaros fogások legtöbbje elérhető a csárdában, még azok az ételek is, amiket nagyon kevés helyen készítenek már csak, mint például a velős pacal, a szalontüdő vagy a vesevelő. Ezek mind nagyon finom ételek, ha jól vannak elkészítve, azonban jelentősen veszítettek a népszerűségükből a manapság jellemző trendek miatt.A Becsali Csárda végre egy olyan hely, ahol az ember megkóstolhatja a régi idők finomságait, még akkor is, ha elsőre kissé visszataszító is az elnevezésük. Ezek mellett természetesen minden más hazai fogás is elérhető, így akik kerülik az extrémebb gasztro élményeket azok maradhatnak a jól bevált gombapaprikásnál, túrós csuszánál vagy halászlénél.
A gyerekek számára nagyon kreatívan elnevezett ételeket kínálnak, mint a „Semmit”, „Valamit”, „Nem tudom” és a „Nem vagyok éhes”. Természetesen az, hogy ezek mit is takarnak, mind megtalálható az étlapon, nem a tálalás után kell meglepődnie a gyerkőcnek.
A desszert választék szintén a legnagyobb hazai kedvencekkel van tele, ami viszont egy kicsit kilóg a sorból, de a legjobb értelemben az az almás palacsinta forró karamell mártással és csokoládé öntettel. Ez egyértelműen nem egy magyar finomság, de aki az édességet szereti, annak kötelező!