Bokodi-tó - Bokod
7.7
10 értékelés alapján
56 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Bokod és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Oroszlány mellett egy cölöpházakkal tarkított horgászparadicsom pihen, ahol új értelmet nyer a tóparti kikapcsolódás. A Bokodi-tó felszínén egyedülálló úszó falu húzódik, így nem csak romantikus kirándulóhely, hanem tökéletes fotózási pont is. A Vértes lábánál megbúvó, több mint 130 hektáros víztömeg télen-nyáron kiváló úti cél azoknak, akik test-lelki feltöltődésre vágynak.

Története

Ha valaki 60 évvel ezelőtt azt mondja Bokod lakosainak, hogy a falu egyszer még felkapott turisztikai attrakció lesz, valószínűleg csak legyintettek volna rá egy nagyot. A lebegő falu otthona eredeti funkcióját tekintve ugyanis csak egy egyszerű hűtőtó, amit a Vértesi Erőmű számára hoztak létre az Által-ér felduzzasztásával.

Azonban épp ez a hulladékhő teremtette meg a Bokodi-tó legcsodálatosabb tulajdonságát: a víz még a téli zimankó alatt is megőrzi melegét. Hamar fel is figyeltek rá a horgászok, hiszen minden feltétel adott volt egy virágzó, gazdag halállományhoz. 10 év sem kellett hozzá, hogy partját elárasszák a cölöpházikók, napjainkra pedig már Magyarország legnépszerűbb kirándulóhelyei közé emelkedett. 

Tudnivalók

Mivel a bokodi lebegő falu horgászházai magántulajdonban vannak, a látogatás alatt célszerű diszkréten és tisztelettudóan viselkedni. Fürdeni és hangoskodni nem lehet, de nem is érdemes: a tó egyedülálló hangulata úgy az igazi, ha háborítatlan arcát mutatja. Ha hosszabb ideig szeretnének elmerülni a vendégek a hely szépségében, akkor jó ötlet még indulás előtt feltankolni elemózsiával, a parton ugyanis nincs étkezési lehetőség.

Horgászat

Aki szerencsés kapás reményében érkezik Bokodra, az aligha fog csalódni. Rengeteg ponty, kárász, keszeg, harcsa és amur népesíti a vizet, de még naphal és angolna is horogra akadhat. Akár egész hetesre is lehet szervezni a pecázást, mert az úszó falu egy-két házát bérbe adják a tulajdonosok.

Megközelítés

A Bokodi-tavat több irányból is meg lehet közelíteni, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választják a látogatók. A legkevesebb fejfájással járó útvonal Oroszlányból indul, és a Dózsa György út mentén vezet végig. A belvárostól nagyjából 40 perces menetidővel kell számolni. A stégekhez és a lebegő házakhoz rossz minőségű földutak vezetnek, amiket sűrű erdő ölel.

Bokodi-tó értékelése 7.7 a lehetséges 10-ből, 10 hiteles vendégértékelés alapján.

7.7
10 értékelés alapján
 • 90%-a ajánlaná barátjának
 • Kevesebb mint 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
6
"A tavat csak földesutakon lehet elérni, ez esős időben nehézségeket okozhat. Sajnos a legtöbb része magánterület, így a stégek nagyon nehezen, több helyen egyáltalán nem megközelíthetőek."
"Szép környezet, friss levegő, nyugalom."
Fiatal pár (11 hónapja)
Magyarország
10
"A cölöpházak fantasztikus látványa a tavon, a csend, nyugalom, tisztaság fogadott bennünket. Jó kis erdei sétával megközelíthető."
Závotiné Máthé Andrea - középkorú pár (1 éve)
Belecska
1
"Nem lehet odajutni a tóhoz, mindenhol magánterület"
Középkorú pár (2 éve)
Budapest

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 5.4 km
 • Akadálymentesített
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: környéken
  Megközelítés
 • Távolság vasútállomástól: 4.7 km
 • Távolság buszmegállótól: 4.5 km