Budai Várséták - Budapest
7.5
2 értékelés alapján
Ajándék programkupon Szallas.hu-n foglalóknak:
20% Programkedvezmény
A sétajegy árából a Budai Várséták weboldalán történő jegyvásárlás …
+84 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Budapest és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A Budai Várkapitányság tematikus séták keretében ismerteti a várnegyed 800 éves történelmét, valamint kulturális és művészeti értékeit. Jelenleg 8 különféle témájú sétára lehet jelentkezni, melyek között van olyan, ami a leghíresebb látnivalókat mutatja be és akad olyan is, melynek fő témája, hogy miként kapcsolódik az épületegyütteshez Erzsébet királyné.

Látogatói információk

Fontos tudnivaló, hogy a találkozóponton jegyet nem lehet vásárolni, a sétákra minden esetben előzetes regisztráció szükséges. A jegyeket online, vagy a Szent György téri Információs Pontban lehet megvásárolni. A sétákat rossz idő esetén is megtartják, ezért érdemes az időjárásnak megfelelő öltözékben érkezni.

Várból Palota - Séta a Budavári Palotanegyedben, a Várkápolnában és a Királypincében

A sétavezető elmeséli az épületegyüttes történetét az Anjou királyok érődítményétől Ferenc József csodálatos palotáján át, egészen a második világháború utáni időszakig, illetve szó esik a jelenlegi fejlesztésekről is. A látogatók megnézhetik hol álltak az első falak, valamint meglátogathatják a gótikus Várkápolnát és a Királypincét. A 2 órás séta a Szent György térről indul és a Halászó gyerekek teraszánál végződik.

Buda Vára - A Budavári Palotanegyed és a polgárváros világhírű látnivalói​

A résztvevők felfedezhetik a Várhegy leghíresebb látnivalóit, köztük a Budavári Palotát, a Sándor-palotát, a Karmelita épületegyüttest, a Mátyás-templomot és a Halászbástyát. Mindemellett olyan kevésbé ismert gyöngyszemeket is érintenek, mint a Dísz tér barokk palotái vagy az Úri utca díszes kereskedőházai. A panorámában gyönyörködve kiderül, kik voltak Buda leghíresebb lakói. A 2 órás séta a Szent György térről indul és a Szentháromság téren ér véget.

Nem engedünk a '48-ból - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

A séta bemutatja a Budai Vár forradalmi helyszíneit, és fény derül olyan érdekességekre, minthogy melyik épületből szabadult ki Táncsics Mihály, mi történt a Szent Koronával, vagy hogyan zajlott a 49-es májusi ostrom. A program remek választás olyan általános iskolásoknak és középiskolásoknak, akik már tanultak a témáról. A másfél órás séta a De la Motte-Beer palotától indul és a Táncsics utcában ér véget.

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újraépített Lovardában

Az újjászületett Lovardában feltárul a vendégek előtt a lovaglócsarnok, annak tetőszerkezete, az egyedi üveg-ablakok, valamint a zenekari és királyi páholy. Lenyűgöző látványt nyújtanak a további helyiségek terrazzoburkolatai, a márvány díszlépcső és a kovácsoltvas hibiszkuszvirág-korlát. A másfél órás séta a Hunyadi udvarról indul és a Csikós udvaron végződik.

A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

A látogatók megismerhetik Ybl Miklóst, a Várkert Bazár tervezőjét, miközben gyönyörködhetnek alkotásában és sok érdekességet megtudhatnak az épület születésétől a pusztulásán át egészen a rekonstrukcióig. A sétavezető bemutatja, hogyan vált a Várkert Bazár művészeti- és kulturális központtá és Budapest egyik legszebb kilátással rendelkező pihenőhelyévé. Az 1 órás séta az Ybl Miklós térről indul és ugyanott ér véget.

Sisi, Magyarország szerelmese - Erzsébet királyné nyomában a Budavári Palotanegyedben

Az érdeklődők bejárhatják az Erzsébet királynéhoz fűződő helyszíneket, megtekinthetik a kedvenc budai kertjeit, a Várkert Bazárt, valamint a róla elnevezett lépcsőházat. Említésre kerül, miként lett a magyarok kedvenc uralkodója, kik voltak a bizalmasai és milyen volt a kapcsolata Andrássy Gyula gróffal. A másfél órás séta az Ybl Miklós térről indul és a Döbrentei téren, Sisi szobránál végződik.

Mesterművek panorámával - Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

A Magyar Nemzeti Galériáról szóló séta ismerteti, melyek voltak legemlékezetesebb kiállítások, hogyan telnek a galéria mindennapjai és azt is, hogy mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása. A látogatókat beavatják a kulisszatitkokba, majd a program végén a Budavári Palota kupolájából egy új, különleges szemszögből láthatják Budapestet. A másfél órás séta a Magyar Nemzeti Galéria főbejárata előtt veszi kezdetét és a Savoyai teraszon fejeződik be.

Shalom, Buda! - Séta a polgárvárosban a budai zsidóság nyomában​

Ez a séta a budai zsidóság történetével foglalkozik. Az érdeklődők megtudhatják ki volt Henel comes, Mendel Jakab, Szerencsés Imre vagy Schulhof Izsák, illetve azt is, hol található a budavári zsidó közösség középkori rituális fürdője. Kiderül mikor voltak az itteni zsidóság fénykorai és melyek voltak a legsötétebb pillanatok. A séta a Szent György téri Információs ponttól indul és a Középkori Zsidó Imaháznál ér véget.

A patikus háza - Vezetett bejárás a De la Motte-Beer-palotában - 2022. júliustól

A De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület. Az érdeklődők bejárhatják a lakóház összes helyiségét, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és megismerkedhetnek az épület és annak lakóinak sorsával a 18. századtól napjainkig. A másfél órás séta a De la Motte-Beer-palotától indul és ott is ér véget. Érdemes figyelembe venni, hogy az útvonala nem akadálymentesített, a programon résztvevők meredek lépcsőkön, szűk folyosókon közlekednek.

Budai Várséták értékelése 7.5 a lehetséges 10-ből, 2 hiteles vendégértékelés alapján.

7.5
2 értékelés alapján
 • 50%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
5
"Sajnos az épületekről alig tudtam meg valamit, Sehol nem találni érdemi információt nézelődés közben. Az épületek beazonosítása is kihívással küzd - szerintem. Nem kívántam okos telefont használni, csak az olvasás tudásomra hagyatkoztam. Nem fáradt el a szemem :( az olvasásban. Jó lett volna 1-1 tábla, amin rövid ismertetőt olvashattam volna. Olyan helyet nem találtam. ahová be szerettem volna menni. Talán a Széchenyi könyvtár és a Szentistván terem tűnt látogathatónak. (Ezek szubjektív dolgok, de a véleményem kérdezte az oldal :) Leginkább külföldi csoportokkal találkoztam. Persze, ha csak sétálni akarsz, arra jó lehet. A kilátás jó. De nem mindenhová lehetett sétálni, rendezvény (?) miatt volt lezárt rész is."
"Építészetileg szép épületek, jó részük szépen rendbe hozva. Mos is folyik felújítás."
Család nagyobb gyerekkel (1 hete)
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Egyéni utazó (3 hónapja)

Nyitvatartás

hétfő
10:00-18:00
kedd
10:00-18:00
szerda
10:00-18:00
csütörtök
10:00-18:00
péntek
10:00-18:00
szombat
10:00-18:00
vasárnap
10:00-18:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények és Árak

Programkedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
-20%
A sétajegy árából a Budai Várséták weboldalán történő jegyvásárlás esetén, a készlet erejéig

Árak

Egész évben
Várból Palota séta
3 500 Ft
Buda Vára séta
2 500 Ft
Hauszmann paripái séta
3 500 Ft
A főváros ékszerdoboza séta
2 500 Ft
Sisi, Magyarország szerelmese séta
2 500 Ft
Mesterművek panorámával séta
3 500 Ft
Nem engedünk a '48-ból séta
2 500 Ft
Shalom, Buda! séta
3 500 Ft
A patikus háza séta
3 000 Ft

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Előzetes foglalás: Szükséges
 • ATM a közelben: 1.1 km
 • Beszélt nyelvek: magyar
 • Akadálymentesített
  Helyszíni szolgáltatások
 • Tárlatvezetés/audio guide
 • Biciklitároló
 • Étkezési lehetőség: környéken
 • Mosdó
  Fizetési lehetőségek
 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Fizetős
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Ár: 440 Ft/óra
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 400 m
 • Távolság vasútállomástól: 1.8 km