Budai Várséták - Budapest
8.8
5 értékelés alapján

Programkedvezmények

Ha bejelentkezve foglalsz nálunk szállást, kedvezménykupont adunk ajándékba Budai Várséták programra!

20% Programkedvezmény
A sétajegy árából a Budai Várséták weboldalán történő jegyvásárlás …
pedig még jár mellé Budapest és környékére!
Szállások a közelben

Bemutatkozás

A Budai Várkapitányság tematikus séták keretében ismerteti a várnegyed 800 éves történelmét, valamint kulturális és művészeti értékeit. Jelenleg 8 különféle témájú sétára lehet jelentkezni, melyek között van olyan, ami a leghíresebb látnivalókat mutatja be és akad olyan is, melynek fő témája, hogy miként kapcsolódik az épületegyütteshez Erzsébet királyné.


Látogatói információk

Fontos tudnivaló, hogy a találkozóponton jegyet nem lehet vásárolni, a sétákra minden esetben előzetes regisztráció szükséges. A jegyeket online, vagy a Szent György téri Információs Pontban lehet megvásárolni. A sétákat rossz idő esetén is megtartják, ezért érdemes az időjárásnak megfelelő öltözékben érkezni.


Várból Palota - Séta a Budavári Palotanegyedben, a Várkápolnában és a Királypincében

A sétavezető elmeséli az épületegyüttes történetét az Anjou királyok érődítményétől Ferenc József csodálatos palotáján át, egészen a második világháború utáni időszakig, illetve szó esik a jelenlegi fejlesztésekről is. A látogatók megnézhetik hol álltak az első falak, valamint meglátogathatják a gótikus Várkápolnát és a Királypincét. A 2 órás séta a Szent György térről indul és a Halászó gyerekek teraszánál végződik.


Buda Vára - A Budavári Palotanegyed és a polgárváros világhírű látnivalói​

A résztvevők felfedezhetik a Várhegy leghíresebb látnivalóit, köztük a Budavári Palotát, a Sándor-palotát, a Karmelita épületegyüttest, a Mátyás-templomot és a Halászbástyát. Mindemellett olyan kevésbé ismert gyöngyszemeket is érintenek, mint a Dísz tér barokk palotái vagy az Úri utca díszes kereskedőházai. A panorámában gyönyörködve kiderül, kik voltak Buda leghíresebb lakói. A 2 órás séta a Szent György térről indul és a Szentháromság téren ér véget.


Nem engedünk a '48-ból - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

A séta bemutatja a Budai Vár forradalmi helyszíneit, és fény derül olyan érdekességekre, minthogy melyik épületből szabadult ki Táncsics Mihály, mi történt a Szent Koronával, vagy hogyan zajlott a 49-es májusi ostrom. A program remek választás olyan általános iskolásoknak és középiskolásoknak, akik már tanultak a témáról. A másfél órás séta a De la Motte-Beer palotától indul és a Táncsics utcában ér véget.


Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újraépített Lovardában

Az újjászületett Lovardában feltárul a vendégek előtt a lovaglócsarnok, annak tetőszerkezete, az egyedi üveg-ablakok, valamint a zenekari és királyi páholy. Lenyűgöző látványt nyújtanak a további helyiségek terrazzoburkolatai, a márvány díszlépcső és a kovácsoltvas hibiszkuszvirág-korlát. A másfél órás séta a Hunyadi udvarról indul és a Csikós udvaron végződik.


A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

A látogatók megismerhetik Ybl Miklóst, a Várkert Bazár tervezőjét, miközben gyönyörködhetnek alkotásában és sok érdekességet megtudhatnak az épület születésétől a pusztulásán át egészen a rekonstrukcióig. A sétavezető bemutatja, hogyan vált a Várkert Bazár művészeti- és kulturális központtá és Budapest egyik legszebb kilátással rendelkező pihenőhelyévé. Az 1 órás séta az Ybl Miklós térről indul és ugyanott ér véget.


Sisi, Magyarország szerelmese - Erzsébet királyné nyomában a Budavári Palotanegyedben

Az érdeklődők bejárhatják az Erzsébet királynéhoz fűződő helyszíneket, megtekinthetik a kedvenc budai kertjeit, a Várkert Bazárt, valamint a róla elnevezett lépcsőházat. Említésre kerül, miként lett a magyarok kedvenc uralkodója, kik voltak a bizalmasai és milyen volt a kapcsolata Andrássy Gyula gróffal. A másfél órás séta az Ybl Miklós térről indul és a Döbrentei téren, Sisi szobránál végződik.


Mesterművek panorámával - Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

A Magyar Nemzeti Galériáról szóló séta ismerteti, melyek voltak legemlékezetesebb kiállítások, hogyan telnek a galéria mindennapjai és azt is, hogy mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása. A látogatókat beavatják a kulisszatitkokba, majd a program végén a Budavári Palota kupolájából egy új, különleges szemszögből láthatják Budapestet. A másfél órás séta a Magyar Nemzeti Galéria főbejárata előtt veszi kezdetét és a Savoyai teraszon fejeződik be.


Shalom, Buda! - Séta a polgárvárosban a budai zsidóság nyomában​

Ez a séta a budai zsidóság történetével foglalkozik. Az érdeklődők megtudhatják ki volt Henel comes, Mendel Jakab, Szerencsés Imre vagy Schulhof Izsák, illetve azt is, hol található a budavári zsidó közösség középkori rituális fürdője. Kiderül mikor voltak az itteni zsidóság fénykorai és melyek voltak a legsötétebb pillanatok. A séta a Szent György téri Információs ponttól indul és a Középkori Zsidó Imaháznál ér véget.


A patikus háza - Vezetett bejárás a De la Motte-Beer-palotában

A De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület. Az érdeklődők bejárhatják a lakóház összes helyiségét, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és megismerkedhetnek az épület és annak lakóinak sorsával a 18. századtól napjainkig. A másfél órás séta a De la Motte-Beer-palotától indul és ott is ér véget. Érdemes figyelembe venni, hogy az útvonala nem akadálymentesített, a programon résztvevők meredek lépcsőkön, szűk folyosókon közlekednek.


Állatok nyomában – Gyermekséta a Budavári Palotanegyedben

A budai Vár rengeteg, gyermekekre váró felfedeznivalót tartogat magában. A séta alkalmával állatok hadával találkozhatnak, akik hol kapuk mellett foglalnak helyet vagy szinte alig észrevehetőek. Megtudhatják, kiről kapta nevét az Oroszlános udvar, és honnan figyeli egy nyuszi távcsővel a Lánchidat. Mindeközben mindenki elkészítheti saját "állati lelőhelyek" térképét is.


Jó tudni!

Az Állatok nyomában – Gyermekséta a Budaivár Palotanegyedben 8-12 éves korú gyermekek számára lett kialakítva, így ennek megfelelő korú gyermekek számára váltsanak jegyeket. A programon fontos, hogy minden gyermekkel egy résztvevő legyen, a belépőjegy egy gyermek és legfeljebb egy kísérője részére biztosítja a részvételt


Újjászülető örökségünk

12 éves kor felettieknek ajánljuk a legújabb Budai Vársétát, amely a Nemzeti Hauszmann Program keretében megújuló Budavári Palotanegyedbe kalauzol el. A látogatók megismerhetik Hauszmann Alajos munkásságát, egyúttal a Budavári Palota és környezetének felújításáról is rengeteg érdekességet tudhatnak meg.


Sisi szívügyei – Valentin-napi séta a Várkert Bazárban

Valentin-nap alkalmából romantikus sétára csábít a Várkert Bazár. A különleges hangulattal átszőtt kaland Wittelsbach Erzsébet, azaz Sisi életébe enged bepillantást a neoreneszánsz épületegyüttes rejtett zugaiban. Megtudhatod, milyen titkokat és érzelmeket őrzött magában a magyarok kedvenc királynője, valamint bebocsátást nyerhetsz a rejtélyes Sisi-szobába is.


Tizenkét hét a pokolban

Légy részese egy különleges időutazásnak, amely során a Várnegyed 1944–45. évi ostroma sejlik fel naplók és emlékiratok alapján. A Palotanegyed és polgárváros utcáit róva fény derül a múlt titkaira, a Várbarlang mélyén rejtőző óvóhelyen pedig a 12 héten át tartó ostrom története elevenedik meg.

Budai Várséták értékelése 8.8 a lehetséges 10-ből, 5 hiteles vendégértékelés alapján.

8.8
5 értékelés alapján
  • 80% ajánlaná barátainak
  • Egész napos program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
9
"Jó idegenvezető."
Fiatal pár (1 éve)
Paks
5
"Sajnos az épületekről alig tudtam meg valamit, Sehol nem találni érdemi információt nézelődés közben. Az épületek beazonosítása is kihívással küzd - szerintem. Nem kívántam okos telefont használni, csak az olvasás tudásomra hagyatkoztam. Nem fáradt el a szemem :( az olvasásban. Jó lett volna 1-1 tábla, amin rövid ismertetőt olvashattam volna. Olyan helyet nem találtam. ahová be szerettem volna menni. Talán a Széchenyi könyvtár és a Szentistván terem tűnt látogathatónak. (Ezek szubjektív dolgok, de a véleményem kérdezte az oldal :) Leginkább külföldi csoportokkal találkoztam. Persze, ha csak sétálni akarsz, arra jó lehet. A kilátás jó. De nem mindenhová lehetett sétálni, rendezvény (?) miatt volt lezárt rész is."
"Építészetileg szép épületek, jó részük szépen rendbe hozva. Mos is folyik felújítás."
Család nagyobb gyerekkel (1 éve)
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Udvarhelyi Miklós Károly - középkorú pár (1 éve)
Tiszaadony

Nyitvatartás

hétfő
10:00-18:00
kedd
10:00-18:00
szerda
10:00-18:00
csütörtök
10:00-18:00
péntek
10:00-18:00
szombat
10:00-18:00
vasárnap
10:00-18:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények és Árak

Programkupon bejelentkezve foglalóknak

Egész évben
-20%
A sétajegy árából a Budai Várséták weboldalán történő jegyvásárlás esetén, a készlet erejéig

Árak

Egész évben
Hauszmann paripái séta
4 500 Ft-tól
A főváros ékszerdoboza séta
3 500 Ft-tól
Várból Palota séta
4 500 Ft-tól
Vadászat Mátyás királlyal séta- IDŐSZAKI SÉTA
4 500 Ft-tól
Újjászülető örökségünk séta
3 500 Ft-tól
Shalom, Buda! séta
4 500 Ft-tól
A patikus háza séta
4 500 Ft-tól
Tizenkét hét a pokolban
4 500 Ft-tól
Sisi szívügyei - IDŐSZAKI SÉTA
4 500 Ft-tól
Sisi karácsonya - IDŐSZAKI SÉTA
5 500 Ft-tól
Nem engedünk a ‘48-ból - IDŐSZAKI SÉTA
3 500 Ft-tól
Habsburgok és holtak
4 500 Ft-tól
Csipke és csokoládé
3 500 Ft-tól
Mesterművek panorámával séta
4 500 Ft-tól
Buda Vára séta
3 500 Ft-tól
Sisi, Magyarország szerelmese séta
4 500 Ft-tól

Események

Buda Castle Highlights

jún. 18. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 18. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 19. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 19. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 20. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 20. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 21. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 21. 11:00

A patikus háza

jún. 21. 17:00

Buda Castle Highlights

jún. 22. 16:00

Várból Palota

jún. 22. 10:00

Buda Castle Highlights

jún. 22. 11:00

Buda Vára

jún. 23. 10:00

Buda Castle Highlights

jún. 23. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 23. 16:00

Újjászülető örökségünk

jún. 23. 17:00

Hauszmann paripái

jún. 23. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 25. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 25. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 26. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 26. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 27. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 27. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 28. 16:00

Buda Castle Highlights

jún. 28. 11:00

Újjászülető örökségünk

jún. 28. 17:00

Mesterművek panorámával

jún. 29. 14:00

Buda Castle Highlights

jún. 29. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 29. 16:00

Buda Vára

jún. 29. 19:00

Csipke és csokoládé

jún. 29. 11:00

Vadászat Mátyás királlyal

jún. 29. 15:00

Habsburgok és holtak

jún. 30. 14:00

Buda Castle Highlights

jún. 30. 11:00

A patikus háza

jún. 30. 17:00

Várból Palota

jún. 30. 10:00

Shalom, Buda!

jún. 30. 11:00

Buda Castle Highlights

jún. 30. 16:00

Tizenkét hét a pokolban

jún. 30. 10:30

Buda Castle Highlights

júl. 1. 11:00

Buda Castle Highlights

júl. 1. 16:00

Buda Castle Highlights

júl. 2. 11:00

Buda Castle Highlights

júl. 2. 16:00

Buda Castle Highlights

júl. 3. 16:00

Buda Castle Highlights

júl. 3. 11:00

Buda Castle Highlights

júl. 4. 11:00

Buda Castle Highlights

júl. 4. 16:00

Buda Castle Highlights

júl. 5. 16:00

Buda Castle Highlights

júl. 5. 11:00

Csipke és csokoládé Klem Viktor közreműködésével

júl. 5. 18:00

Csipke és csokoládé Klem Viktor közreműködésével

júl. 6. 18:00

Tizenkét hét a pokolban

júl. 6. 10:00

Buda Castle Highlights

júl. 6. 11:00

Buda Castle Highlights

júl. 6. 16:00

Vadászat Mátyás királlyal

júl. 6. 16:00