Bükki Csillagda - Répáshuta
9.5
87 értékelés alapján

Programkedvezmények

Ha bejelentkezve foglalsz nálunk szállást, kedvezménykupont adunk ajándékba Bükki Csillagda programra!

15% Programkedvezmény
A napközbeni teljes árú jegytípusok árából (csak helyszíni jegyvásárlásra …
pedig még jár mellé Répáshuta és környékére!
Szállások a közelben

Bemutatkozás

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb attrakciója, a Répáshuta felett található Bükki Csillagda 2022. március 8-án megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Közép-Európa legmodernebb csillagászati és természetismereti látogatóközpontja a tudományt, élményt és interakciót előtérbe helyezve izgalmas attrakciókkal várja az érdeklődőket. Bejárására érdemes legalább két órát tervezni, ugyanis a planetáriummal, a kupolával, a kiállítással és a virtuális valósággal komplex programot kínál. 

2022-ben az év turisztikai attrakcója szakmai díj II. helyezettje lett a Bükki Csillagda!


Kedvezményes Program

Szallas.hu oldalon tett foglalásodhoz 30 km-es körzetben programkuponokat küldünk, hogy kedvezményes áron színes programokkal tölthesd meg az utazásod. Ne felejtsd, már digitálisan is beválthatod programkuponjaid az appon keresztül.

Programkezdési időpontok: 10.00, 12.00, 14.00.


Planetárium

Az égboltot Európa egyik legnagyobb kupoláján lehet tanulmányozni. A látogatók elé táruló 100 négyzetméteres nagyságú, 4K minőségű látványt négy lézerprojektor biztosítja, az összhatást Dolby Digital hangrendszer fokozza. A filmek a világűr rejtelmeibe engednek betekintést, az előszavas bemutatók pedig a csillagászat világába vezetik be a hallgatóságot. A vetítések óránként kezdődnek, jegyvásárláskor érdemes figyelembe venni, hogy a 3D-s filmek idején a belépőjegy árak magasabbak.


Kupola

A 6,7 méter átmérőjű csillagászati kupola szakvezetéssel, a belépőjegyen meghatározott időpontban látogatható. Napközben egy különleges távcső segítségével biztonságosan figyelhető meg a Nap, éjszaka pedig a csillagokat és a bolygókat lehet tanulmányozni. Amennyiben az időjárás nem megfelelő, a Bükki Csillagda munkatársai alternatív programokkal készülnek. A 30 perces program megkezdése előtt a kupolatérbe vezető ajtónál szükséges várakozni. A helyiségben nincs fűtés, ezért érdemes melegebb ruhát viselni.


Kiállítás

A Bükki Csillagda 200 négyzetméteren elterülő "Éltető Napunk" című kiállításán az érdeklődők a Nap Földre gyakorolt hatásáról, láthatatlan jellemzőiről tudhatnak meg érdekességeket, megismerhetik a különböző csillagtípusokat, a csillagok életét, valamint itt kapott helyet egy hazánkban egyedülálló meteoritgyűjtemény is. A kiállítás bejárásakor célszerű időt hagyni az interaktív elemek kipróbálására.


Virtuális Valóság (VR)

A csillagászati program remek kiegészítői a VR küldetések. A látogatóknak lehetőségük nyílik repülni egy marsi kanyonban, űrsiklóval eljutni a holdra, vagy tenni egy űrsétát a Nemzetközi Űrállomás körül. Megfelelő időjárási körülmények között át lehet élni a sárkányrepülés élményét és a legbátrabbak 360 fokban nézhetnek szét a Bükk fölött.


Esti Csillagászati program

Szombat esténként van lehetőség közelebbről szemügyre venni az égbolt legszebb csillagait. Az épület elhelyezkedésének és az ország legnagyobb távcsövének köszönhetően minden adott egy ideális éjszakai csillagászati programhoz. Egy kis plateráriumi bemutató után a szakavatott csillagász beavat mindenkit a távcső és az égbolt rejtelmeibe, mi az amit láthanak a vendégek az este során. Érdemes az online jegyvásárlás esetén előre tájékozódni az időjárásról, hiszen rossz idő esetén a távcsöves kémlelés elmarad, azonban a planetáriumi bemutató és a kiállítás szakvezetés mellett megtekinthető.


Bolygótúra tanösvény

Az attrakció egyik kiegészítő eleme a 4 kilométeres, holografikus elemeket is felsorakoztató Bolygótúra tanösvény, mely ismerteti a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékeit, ráadásul egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz.


Hasznos információ

Ha kedvet kaptunk a Csillagda megtekintéséhez, otthonról a kényelmes székünkből is kényelmesen megvásárolhatjuk a jegyeket a Bükki Csillagda honlapján mind a a nappali, mind az esti programra. Így biztosan lesz hely a garantált tárlatvezetésekre.
A jól felszerelt komplexumban helyet kapott az AsztroBisztró is ahol két program között finomszendvicseket, réteseket és üdítőket vásárolhatunk.


Megközelítés

A Bükki Csillagda autóval Miskolc irányából, Lillafüred érintésével 45 perc alatt érhető el. Eger felől érkezve, a települést Felsőtárkány irányába elhagyva körülbelül 40 perces útra lehet számítani. Az autóval érkező látogatóknak egy 28 férőhelyes parkoló áll rendelkezésükre, 1 db elektromos töltőállomással.

Miskolcról a téli időszámítás idején szabad- és munkaszüneti napokon 14:20-kor indulnak buszok a Bükki Csillagda megállójába, nyári időszámítás idején ezek a járatok 16:20 kor indulnak. Április 1. és szeptember 30. között munkaszüneti napokon 8:30-kor is indul buszjárat a Csillagdához. Az egri autóbusz állomásról szabad- és munkaszüneti napokon 8:30-kor indul busz. Az attrakció Budapestről is megközelíthető átszállás nélkül a Stadion autóbuszállomásról. A fővárosból érkező járat szabad- és munkaszüneti napokon 6:35-kor indul.


Vedd kézbe utazásaid a Szallas.hu appal!

Töltsd le az appot és böngéssz 8500+ élmény között! Ha belföldön foglalsz, digitálisan is beváltható programkuponokkal ajándékozunk meg. Ezekkel akár 10-50%-ot is spórolhatsz a szállásod közelében található fürdők, éttermek és programok árából.

Bükki Csillagda értékelése 9.5 a lehetséges 10-ből, 87 hiteles vendégértékelés alapján.

9.5
Kiváló
87 értékelés alapján
 • 100% ajánlaná barátainak
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Ezt a csodát mindenkinek látnia kell. XXI. sz. technika és látvány. A 3D vetítést és a szimulátorokat is érdemes kipróbálni. Családoknak és pároknak is szuper."
- család nagyobb gyerekkel (3 napja)
10
"Nagyon jó volt a planetáriumi előadás, és a kiállítás is nagyon igényes, érdekes. Sajnos felhős idő volt, így napfoltot nem tudtunk nézni, de megmutatták a távcsöveket is, illetve azokkal készült képeket."
Család nagyobb gyerekkel (3 hónapja)
10
"Nem volt a járdán eltakarítva a jég."
"Modern új épület sok programlehetőséggel."
Idősebb pár (5 hónapja)
Magyarország

Nyitvatartás

hétfő
Zárva
kedd
Zárva
szerda
09:30-16:00
csütörtök
09:30-16:00
péntek
09:30-16:00
szombat
09:30-16:00
vasárnap
09:30-16:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények és Árak

Programkupon bejelentkezve foglalóknak

Egész évben
-15%
A napközbeni teljes árú jegytípusok árából (csak helyszíni jegyvásárlásra érvényes)

Árak

Egész évben
Apollo 18 VR küldetés
6 000 Ft/2 fő
Családi belépőjegy (2 felnőtt + 2 gyerek)
9 500 4 fő
Virtuális Valóság (VR) élmények
1 800 Ft/küldetés
Diák, nyugdíjas belépőjegy
2 500 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy 3D-s planetáriumi filmmel
3 000 Ft
Felnőtt belépőjegy 3D-s planetáriumi filmmel
4 000 Ft
Családi belépőjegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 3D-s filmvetítéssel
12 000 4 fő
Felnőtt belépőjegy
3 500 Ft

Helyszín jellemzői

Általános

 • Légkondicionált
 • Beszélt nyelvek: magyar, angol

Helyszíni szolgáltatások

 • Étkezési lehetőség: Büfé
 • Mosdó

Fizetési lehetőségek

 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP, MBH, MKB, K&H

Parkolás

 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Távolság a szolgáltatótól: 100 m
 • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

 • Távolság buszmegállótól: 100 m