
Costes Downtown - Budapest
Bemutatkozás
A Prestige Hotel Budapest földszintjén található Costes Downtown Magyarország első Michelin-csillagos éttermének testvére, melynek célja azon vendégek magas szintű kiszolgálása, akik lazább hangulatú fine dining élményt szeretnének átélni. A 2016-ban Michelin-csillagot szerző étterem ebédidőben négy- vagy hatfogásos, vacsoraidőben pedig öt- vagy hatfogásos kóstolómenüvel várja a látogatókat.
A Costes Downtown konyháját a fiatal séf Molnár Márk vezeti, aki több országban gyűjtötte össze csúcsgasztronómiai tapasztalatát. Nemzetközi karrierjét rögtön egy Michelin-csillagos helyen kezdte Spanyolországban, majd dolgozott Tokióban, Párizsban, Londonban, és a vietnámi Saigonban is. Az étterem számára nagyon fontosak a helyi, friss alapanyagok, emellett az egészséges étkezés alapelveit, valamint a hazai kisgazdaságok támogatását is szem előtt tartják.
Az alapanyagok nagy részét kizárólagos együttműködés keretén belül szerzik be helyi termelőktől. Ennek nagy előnye, hogy így megkerülik a tartósítási folyamatokat és frissebb, élénkebb végeredményt kapnak. A kóstoló menü a hagyományos menü-bor párosítások mellett kézműves sörpárosítással, illetve alkoholos és alkoholmentes koktélpárosítással is választható.
A budapesti Vigyázó Ferenc utcában található Costes Downtown közvetlenül az utcáról, valamint a Prestige Hotel Budapest lobbyjából is megközelíthető. A látogatás ideje alatt ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a szálloda mélygarázsában.
Konyha
A Costes Downtown konyháját a fiatal séf Molnár Márk vezeti, aki több országban gyűjtötte össze csúcsgasztronómiai tapasztalatát. Nemzetközi karrierjét rögtön egy Michelin-csillagos helyen kezdte Spanyolországban, majd dolgozott Tokióban, Párizsban, Londonban, és a vietnámi Saigonban is. Az étterem számára nagyon fontosak a helyi, friss alapanyagok, emellett az egészséges étkezés alapelveit, valamint a hazai kisgazdaságok támogatását is szem előtt tartják.Az alapanyagok nagy részét kizárólagos együttműködés keretén belül szerzik be helyi termelőktől. Ennek nagy előnye, hogy így megkerülik a tartósítási folyamatokat és frissebb, élénkebb végeredményt kapnak. A kóstoló menü a hagyományos menü-bor párosítások mellett kézműves sörpárosítással, illetve alkoholos és alkoholmentes koktélpárosítással is választható.