
Csabai Pálinkarnevál 2022 - Békéscsaba
Bemutatkozás
2022. február utolsó hétvégéjén rendezik meg Békéscsabán a Csabai Pálinkarnevált, ahol legfőképp szakmai programoknak, bemutatóknak és a pálinkakészítés folyamatának lehetnek részesei. Az eseményen vannak állandó és nem állandó programok is. Az állandó programok listáján a Békés megyei pálinkák kóstolója, pálinka tótó található, melyekért cserébe értékes nyereményeket kaphatnak, valamint lehetőség lesz a pálinka- illetve cefrekészítéshez szükséges kellékek, segéd- és adalékanyagok megvásárlására is.
A rendezvény látogatása ingyenes, azonban védettségi kártyához kötött!
Programok
– Február 26., szombat
9:30 - Megnyitó
Szakmai programok
10:15 - A legfontosabb tavaszi munkálatok a gyümölcsöskertekbe
11:00 - “Az erjesztés a minőség záloga” - A pálinkacefre készítés, és erjesztést technológia
12:00 - A Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék bemutatkozása
14:00 - 2022. év legjobb kereskedelmi főzdéje, az év legjobb kereskedelmi pálinkája
15:00 - Aranyérmes almatermésű és csonthéjas gyümölcspárlatok készítésének titkai, szakmai fogásai gyakorlati tapasztalatok alapján
16:00 - Kerekasztal beszélgetés a pálinkák, párlatok hordóban történő érlelésének technológiájáról, a különböző faalapanyagú hordók jellemzői alapján
17:00 - A X. Békés Megyei Házipálinka Verseny ünnepélyes eredményhirdetése
18:30 - Csabai Pálinkarnevál - Zenés pálinkakóstoló a Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék kiváló termékeiből, személyes beszélgetés a pálinka házak képviselőivel
– Február 27., vasárnap
9:00 - Aranyérmes szőlő, és vadontermő gyümölcspárlatok készítésének titkai, szakmai fogásai gyakorlati tapasztalatok alapján
10:00 - “Az erjedés hibái, és okai”
11:00 - A Kárpát-medencei gasztrokultúra jelképének, a pálinkának népszerűsége, és elterjedése a 18-19. században
12:00 - Hogyan ismerhető fel, milyen érzékszervi tulajdonságok utalnak arra, ha a pálinka hibás?
13:00 - A pálinka totó eredményhirdetése
13:30 - A Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék bemutatkozása
A rendezvény látogatása ingyenes, azonban védettségi kártyához kötött!
Programok
– Február 26., szombat
9:30 - Megnyitó
Szakmai programok
10:15 - A legfontosabb tavaszi munkálatok a gyümölcsöskertekbe
11:00 - “Az erjesztés a minőség záloga” - A pálinkacefre készítés, és erjesztést technológia
12:00 - A Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék bemutatkozása
14:00 - 2022. év legjobb kereskedelmi főzdéje, az év legjobb kereskedelmi pálinkája
15:00 - Aranyérmes almatermésű és csonthéjas gyümölcspárlatok készítésének titkai, szakmai fogásai gyakorlati tapasztalatok alapján
16:00 - Kerekasztal beszélgetés a pálinkák, párlatok hordóban történő érlelésének technológiájáról, a különböző faalapanyagú hordók jellemzői alapján
17:00 - A X. Békés Megyei Házipálinka Verseny ünnepélyes eredményhirdetése
18:30 - Csabai Pálinkarnevál - Zenés pálinkakóstoló a Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék kiváló termékeiből, személyes beszélgetés a pálinka házak képviselőivel
– Február 27., vasárnap
9:00 - Aranyérmes szőlő, és vadontermő gyümölcspárlatok készítésének titkai, szakmai fogásai gyakorlati tapasztalatok alapján
10:00 - “Az erjedés hibái, és okai”
11:00 - A Kárpát-medencei gasztrokultúra jelképének, a pálinkának népszerűsége, és elterjedése a 18-19. században
12:00 - Hogyan ismerhető fel, milyen érzékszervi tulajdonságok utalnak arra, ha a pálinka hibás?
13:00 - A pálinka totó eredményhirdetése
13:30 - A Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék bemutatkozása
Árak
Egész évben
Belépés
Ingyenes