Csodák Palotája - Budapest
9.3
179 értékelés alapján
Ajándék programkupon Szallas.hu-n foglalóknak:
15% Programkedvezmény
A teljes árú felnőtt, gyermek, nyugdíjas belépőjegyek árából
+101 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Budapest és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Éld át a tudomány varázsát Budapest egyik legszórakoztatóbb családi programján, a Csodák Palotájában! A határtalan izgalmak két szinten várnak rád, ráadásul több mint 250-féle játékot lehet kipróbálni.

Tipp! Ha különleges budapesti randi helyszínt keresel, akkor a kedvezményes randicsomagot pont neked találták ki. Részletekért görgess lentebb!


Így látták foglalóink a Csodák Palotáját

✓  „Sok érdekesség a tudomány világából, részletes magyarázatokkal.”

✓  „Olyan gyorsan el tudtam tölteni a napom, hogy szinte észre sem vettem.”

✓  „Jó, hogy a tudományos előadások már egy nagyobb teremben vannak.”

✓  „ Az egész kicsiktől az idős korig mindenkinek maradandó élményt, szórakozást, tanulást, aktív kikapcsolódást nyújt!”


Csodák Palotája

Illúziók, fizikai kísérletek, szabadulószoba, élményvetítés, a világegyetem titkai – egy szuszra fel sem lehet sorolni, hogy mi minden vár rád az interaktivitásra épülő Csodák Palotájában. Eredj Newton nyomába, teszteld le a tudásod egy űrállomáson vagy tudd meg, hogy milyen rejtélyeket őriz a Richter Gedeon labor! Az alábbi listában megtalálod a Csopa összes kiállítási területét, így megtervezheted a programot még utazás előtt.


A természet műhelye

A tudomány elválaszhatatlan a minket körülvevő világtól: minden sikeres kísérlet, minden mámoros Heuréka-pillanat a Föld csodájából ered és meg sem valósulhatott volna a természet átfogó megismerése nélkül. Ezen a tárlatrészen te is átélheted a felfedezés varázsát. Megtudhatod, hogy hogyan múködnek az emberei érzékszervek és még arra is lehetőséged nyílik majd, hogy pár pillanatra a felhők között lebegj.


Tudósok csarnoka

A világegyetem szemében az emberiség fejlődése csak egy múló pillanat, a mi életünket azonban minden mozzanatban meghatározza a tudomány hajthatatlan, folyamatos előretörése. És vannak olyan tudósok, feltalálók, akiknek a munkássága nélkül ma nem tudnánk repülni, felkapcsolni a lámpát vagy épp a Holdra utazni. A Tudosok csarnoka ezeknek a híres elméknek állít emléket, és rengeteg érdekességgel mutatja be a zsenialitásuk szikráit.


Mágneses mező

Már általános iskolában találkozunk a vonzás és a taszítás fogalmával, de vajon hányan emlékszünk a mágnesesség felfedezőjére és a felhasználási módjaira? Ha téged is vonz ez a varázslatos világ, akkor semmiképp se hagyd ki a Csodák Palotája mágnesességgel foglalkozó kiállítását!


Űrállomás

„Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek” – szólt Neil Armstrong, amikor első emberként rálépett a Hold felszínére. Az űrturizmus egyelőre még csak egy szép ábránd, de ha meglesed ezt a tárlatot, akkor egy kis időre beleképzelheted magad az űrhajósok életébe. Bemutatkozik többek közt a Naprendszer és a magyar űrkutatás, de ha kalandkedvelőek vagytok, akkor felfedezhetitek a Marsot vagy behuppanhattok egy holdjáró volánja mögé is.


Születés kiállítás

Ám az élet csodája nem csupán a fizikában rejlik: a biológia épp ugyanannyi megfejtett és még feloldatlan titkot rejt, mint a többmillió fényévre pihenő galaxisok. A soron következő kiállítás egy olyan jelenséget jár körbe, ami már az őskortól kezdve a földi élet egyik legnagyobb szentsége, a születés.

Itt nem csak azt tudthatod meg, hogy milyen hangokat hall egy magzat az anyaméhben, hanem alkothatsz DNS láncot, kicserélheted egy baba pelenkáját, és azt is letesztelheted, hogy milyen 9 hónapos pocakkal járni-kelni.


Illúzió

Képzelgés vagy valóság? Varázslat vagy csak szemfényvesztés? A Csodák Palotájában az optikai csalódások és illúziók világába is betekintést nyerhetsz. Vár rád egy lebilincselő labirintus, tükörszoba és egész seregnyi képi ábrázolás, ami bolondját járatja majd a szemeddel.


Newton kiállítás

Csüccsenj be Isaac Newton mellé a híres almafa alatt és bogozzátok ki együtt a természeti jelenségek csomóit! Ez a tárlat bevezet az optika, a mechanika, a csillagászat és persze a gravitáció témakörébe, mindezt a világ egyik leghíresebb tudósának a munkásságán keresztül.


Logikai megálló

Készen állsz egy kis agytornára? A logikai megállót arra találták ki, hogy vizsga alá vesd a leleményességedet. Természetesen az ügyesség, a jó reakcióidő és a vizuális memória is elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy az összes feladvány próbáját kiálld.


Öveges színpad

Dőlj hátra és élvezd, ahogy a tudomány világa életre kel a szemeid előtt! Az Öveges színpadon minden nap 4 alkalommal tartanak előadást (10:30, 12:30, 14:30 és 16:30-kor), ahol a kísérleti bemutatókra helyezik a hangsúlyt. Sokszor a nézők közül választják ki a segítőket, úgyhogy érdemes résen lenni a kísérletek alatt!


Szabadulószobák

A Csodák Palotájában összesen 4 szabadulószobának lehet nekifutni (A mérnök szobája, Vészhelyzet, Világjáró, A megújuló város). 2-5 fő között jelentkezhetnek rá csapatok, a játékidő pedig nagyjából 45-50 perc. Mindegyik pálya más nehézségi fokot képvisel, így a kezdő és a veterán szabadulószobások is megtalálhatják a számukra legkényelmesebb kihívást.


Élményvetítések

Ilyen moziélményt még biztos nem tapasztaltál! A Csopában egyedülálló 9D vetítésre lehet beülni, ahol mind az öt érzékszervet megdolgoztatják, ráadásul vihar és hó effekt is kíséri a filmet. De a Körmozit és az 5D vetítést is érdemes megnézni, hiszen a raftingolástól kezdve a hullámvasútig 6-féle témában lehet kikapcsolódni.


Playbar játékok

Biliárdfoci, izgalmas csocsó-variációk és többféle interaktív asztal hódítható meg a Playbar játékok termében. A különleges, talán még sosem látott élményelemek kellően szórakoztatóak ahhoz, hogy a felnőtt korosztályt is lekössék.


Richter Gedeon labor

Védőszemüveget fel, fehér köpenybe bebújni, mert tárt karokkal vár a kémia birodalma! Számtalan látványos kísérletet hajthattok itt végre, aztán a fotófalnál egy szelfivel is megörökíthetitek a tudóslét örömét.


Kedvezményes randicsomagok

Az unalom és a kínos hallgatás is elkerül majd benneteket, ha budapesti randitokat a Csodák Palotájába szervezitek! Amennyi játék és érdekesség rejtezik a Csopa falai között, akár 3-4 órás program is lehet belőle. Az szinte biztos, hogy itt egyszer sem fogtok kifogyni a beszédtémákból!

Randicsomag szabadulószobával – 8.000 Ft / fő
Randicsomag szabadulószobával ÉS mozival – 8.600 Ft / fő


Megközelítés

Autó
A Csodák Palotája Budapest belvárosában fekszik, kocsival a Bécsi út és a Kecske köz felől érhető el. Bármelyik oldalt is válaszd, a Buda Entertainment & Gastro Szórakoztatóközpont mélygarázsában kényelmesen leparkolhatsz. Mivel ez a garázs 300 férőhelyes, ünnepeken és hosszú hétvégék alatt előfordulhat, hogy már kora délelőtt megtelik. Ajánlott ilyenkor korábban érkezni a tervezettnél, hogy elkerülhesd a várakozást és a parkolókeresést.

Tömegközlekedés
Amennyiben közösségi közlekedéssel szeretnél a Csodák Palotájához utazni, azt könnyen megteheted az alábbi járatokkal:

H5-ös HÉV
17-es, 19-es és 41-es villamosok
9-es, 29-es, 109-es, és 111-es, 165-ös, 934-es és 960-as buszok


Gyakran ismételt kérdések

– Felnőttként is élvezhető?
Több mint 250-féle játék található a Csodák Palotájában, amelyek az egészen kicsi gyerekektől kezdve a felnőtt korosztályig mindenkinek tartogat meglepetéseket.

– Hány éves kortól érdemes gyerekkel menni?
Kb. 2 éves kortól tudják a gyerekek kiélvezni a Csopa által nyújtott élményeket.

– Többször is beléphetek egy jeggyel?
A belépők egész napra szólnak, így nyugodtan elhagyhatod a kiállítást, ha ebédelnétek egyet a látogatás közben.

– Milyen hasonló programok vannak még Budapesten?
Akinek tetszett a Csodák Palotája, annak érdemes az Illúziók Múzeumát is megnéznie. Ha nem kikötés a tudományos körítés, akkor a Budapest Retro Élményközpont és az ingyenesen látogatható Pénzmúzeum is jó alternatíva.


Budapest programok >>

Csodák Palotája értékelése 9.3 a lehetséges 10-ből, 179 hiteles vendégértékelés alapján.

9.3
Nagyon jó
179 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Sok órára lekötötte a gyermekeim figyelmét. Szuper jó előadások, klassz játékok."
Család nagyobb gyerekkel (1 hete)
Magyarország
9
"érdekes"
Középkorú pár (2 hete)
Kaposvár
10
"Körbe se tudtuk járni rendesen olyan nagy."
Marák Zoltán - család kisgyerekkel (1 hónapja)
Tata

Nyitvatartás

hétfő
10:00-19:00
kedd
10:00-19:00
szerda
10:00-19:00
csütörtök
10:00-19:00
péntek
10:00-19:00
szombat
10:00-19:00
vasárnap
10:00-19:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények és Árak

Programkedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
-15%
A teljes árú felnőtt, gyermek, nyugdíjas belépőjegyek árából

Árak

Egész évben
Felnőtt belépőjegy
5 500 Ft
Diák, gyermek, nyugdíjas belépőjegy
4 000 Ft
Családi belépőjegy: (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt és 3 gyermek részére)
24 000 Ft
Randi belépőjegy szabadulószobával
8 000 Ft/fő
Randi belépőjegy szabadulószobával és mozival
8 600 Ft/fő
Körmozi 5D (3-5 perc)
600 Ft
Öveges termi előadás (30 perc)
600 Ft
Billiárd foci
2 000 Ft/30 perc
Szabadulószoba
8 000 Ft/szoba

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Wifi
 • Akadálymentesített
 • Előzetes foglalás: nem szükséges
 • Légkondicionált
 • ATM a közelben: 800 m
 • Beszélt nyelvek: magyar, angol
 • Állatbarát
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: Büfé
 • Mosdó
 • Ruhatár: ingyenes
 • Biciklitároló
 • Értékmegőrző
  Gyerekbarát szolgáltatások
 • Szoptató szék
 • Pelenkázó
 • Baba-mama szoba
 • Fejlesztő játékok
 • Buborék show
 • Játszó asztal
 • Játszó sarok
  Fizetési lehetőségek
 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP, MKB, K&H
  Parkolás
 • Saját parkoló: Fizetős
 • Távolság a szolgáltatótól: 500 m
 • Parkoló jellege: Zárt
 • Parkoló helyek száma: 100 db
 • Ár: 420 Ft/óra
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 1 km
 • Távolság vasútállomástól: 900 m