Csodák Palotája - Budapest
9.2
233 értékelés alapján

Bemutatkozás

A Csodák Palotája december 1-től újra üzemel!
Új helyszín: 1039 Budapest, Csillaghegy Mátyás király út 24.


Éld át a tudomány varázsát Budapest egyik legszórakoztatóbb családi programján, a Csodák Palotájában! A határtalan izgalmak két szinten várnak rád, ráadásul több mint 250-féle játékot lehet kipróbálni.

Tipp! Ha különleges budapesti randi helyszínt keresel, akkor a kedvezményes randicsomagot pont neked találták ki. Részletekért görgess lentebb!


Foglalóink mondták

✓  „Olyan gyorsan el tudtam tölteni a napom, hogy szinte észre sem vettem.”

✓  „Sok érdekesség a tudomány világából, részletes magyarázatokkal.”

✓  „Jó, hogy a tudományos előadások már egy nagyobb teremben vannak.”

✓  „ Az egész kicsiktől az idős korig mindenkinek maradandó élményt, szórakozást, tanulást, aktív kikapcsolódást nyújt!”


Csodák Palotája

Illúziók, fizikai kísérletek, szabadulószoba, élményvetítés, a világegyetem titkai – egy szuszra fel sem lehet sorolni, hogy mi minden vár rád az interaktivitásra épülő Csodák Palotájában. Eredj Newton nyomába, teszteld le a tudásod egy űrállomáson vagy tudd meg, hogy milyen rejtélyeket őriz a Richter Gedeon labor! Az alábbi listában megtalálod a Csopa összes kiállítási területét, így megtervezheted a programot még utazás előtt.


A természet műhelye

A tudomány elválaszhatatlan a minket körülvevő világtól: minden sikeres kísérlet, minden mámoros Heuréka-pillanat a Föld csodájából ered és meg sem valósulhatott volna a természet átfogó megismerése nélkül. Ezen a tárlatrészen te is átélheted a felfedezés varázsát. Megtudhatod, hogy hogyan múködnek az emberei érzékszervek és még arra is lehetőséged nyílik majd, hogy pár pillanatra a felhők között lebegj.


Tudósok csarnoka

A világegyetem szemében az emberiség fejlődése csak egy múló pillanat, a mi életünket azonban minden mozzanatban meghatározza a tudomány hajthatatlan, folyamatos előretörése. És vannak olyan tudósok, feltalálók, akiknek a munkássága nélkül ma nem tudnánk repülni, felkapcsolni a lámpát vagy épp a Holdra utazni. A Tudosok csarnoka ezeknek a híres elméknek állít emléket, és rengeteg érdekességgel mutatja be a zsenialitásuk szikráit.


Mágneses mező

Már általános iskolában találkozunk a vonzás és a taszítás fogalmával, de vajon hányan emlékszünk a mágnesesség felfedezőjére és a felhasználási módjaira? Ha téged is vonz ez a varázslatos világ, akkor semmiképp se hagyd ki a Csodák Palotája mágnesességgel foglalkozó kiállítását!


Űrállomás

„Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek” – szólt Neil Armstrong, amikor első emberként rálépett a Hold felszínére. Az űrturizmus egyelőre még csak egy szép ábránd, de ha meglesed ezt a tárlatot, akkor egy kis időre beleképzelheted magad az űrhajósok életébe. Bemutatkozik többek közt a Naprendszer és a magyar űrkutatás, de ha kalandkedvelőek vagytok, akkor felfedezhetitek a Marsot vagy behuppanhattok egy holdjáró volánja mögé is.


Születés kiállítás

Ám az élet csodája nem csupán a fizikában rejlik: a biológia épp ugyanannyi megfejtett és még feloldatlan titkot rejt, mint a többmillió fényévre pihenő galaxisok. A soron következő kiállítás egy olyan jelenséget jár körbe, ami már az őskortól kezdve a földi élet egyik legnagyobb szentsége, a születés.

Itt nem csak azt tudthatod meg, hogy milyen hangokat hall egy magzat az anyaméhben, hanem alkothatsz DNS láncot, kicserélheted egy baba pelenkáját, és azt is letesztelheted, hogy milyen 9 hónapos pocakkal járni-kelni.


Illúzió

Képzelgés vagy valóság? Varázslat vagy csak szemfényvesztés? A Csodák Palotájában az optikai csalódások és illúziók világába is betekintést nyerhetsz. Vár rád egy lebilincselő labirintus, tükörszoba és egész seregnyi képi ábrázolás, ami bolondját járatja majd a szemeddel.


Newton kiállítás

Csüccsenj be Isaac Newton mellé a híres almafa alatt és bogozzátok ki együtt a természeti jelenségek csomóit! Ez a tárlat bevezet az optika, a mechanika, a csillagászat és persze a gravitáció témakörébe, mindezt a világ egyik leghíresebb tudósának a munkásságán keresztül.


Logikai megálló

Készen állsz egy kis agytornára? A logikai megállót arra találták ki, hogy vizsga alá vesd a leleményességedet. Természetesen az ügyesség, a jó reakcióidő és a vizuális memória is elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy az összes feladvány próbáját kiálld.


Öveges színpad

Dőlj hátra és élvezd, ahogy a tudomány világa életre kel a szemeid előtt! Az Öveges színpadon minden nap 4 alkalommal tartanak előadást (10:30, 12:30, 14:30 és 16:30-kor), ahol a kísérleti bemutatókra helyezik a hangsúlyt. Sokszor a nézők közül választják ki a segítőket, úgyhogy érdemes résen lenni a kísérletek alatt!


Szabadulószobák

A Csodák Palotájában összesen 4 szabadulószobának lehet nekifutni (A mérnök szobája, Vészhelyzet, Világjáró, A megújuló város). 2-5 fő között jelentkezhetnek rá csapatok, a játékidő pedig nagyjából 45-50 perc. Mindegyik pálya más nehézségi fokot képvisel, így a kezdő és a veterán szabadulószobások is megtalálhatják a számukra legkényelmesebb kihívást.


Élményvetítések

Ilyen moziélményt még biztos nem tapasztaltál! A Csopában egyedülálló 9D vetítésre lehet beülni, ahol mind az öt érzékszervet megdolgoztatják, ráadásul vihar és hó effekt is kíséri a filmet. De a Körmozit és az 5D vetítést is érdemes megnézni, hiszen a raftingolástól kezdve a hullámvasútig 6-féle témában lehet kikapcsolódni.


Playbar játékok

Biliárdfoci, izgalmas csocsó-variációk és többféle interaktív asztal hódítható meg a Playbar játékok termében. A különleges, talán még sosem látott élményelemek kellően szórakoztatóak ahhoz, hogy a felnőtt korosztályt is lekössék.


Richter Gedeon labor

Védőszemüveget fel, fehér köpenybe bebújni, mert tárt karokkal vár a kémia birodalma! Számtalan látványos kísérletet hajthattok itt végre, aztán a fotófalnál egy szelfivel is megörökíthetitek a tudóslét örömét.


Kedvezményes randicsomagok

Az unalom és a kínos hallgatás is elkerül majd benneteket, ha budapesti randitokat a Csodák Palotájába szervezitek! Amennyi játék és érdekesség rejtezik a Csopa falai között, akár 3-4 órás program is lehet belőle. Az szinte biztos, hogy itt egyszer sem fogtok kifogyni a beszédtémákból!

Randicsomag szabadulószobával – 8.000 Ft / fő
Randicsomag szabadulószobával ÉS mozival – 8.600 Ft / fő


Megközelítés

Autó
A Csodák Palotája Budapest III. kerületében fekszik, a Mátyás király út mentén. A belvárosból autóval kb. 20 perc alatt érhető el, a 11. út segítségével. Parkolni pedig ingyenesen tudtok a környező utcákban.

Tömegközlekedés
Amennyiben közösségi közlekedéssel szeretnél a Csodák Palotájához utazni, azt könnyen megteheted az alábbi járatokkal:

H5-ös HÉV
134, 160, 219 buszok


Gyakran ismételt kérdések

– Felnőttként is élvezhető?
Több mint 250-féle játék található a Csodák Palotájában, amelyek az egészen kicsi gyerekektől kezdve a felnőtt korosztályig mindenkinek tartogat meglepetéseket.

– Hány éves kortól érdemes gyerekkel menni?
Kb. 2 éves kortól tudják a gyerekek kiélvezni a Csopa által nyújtott élményeket.

– Többször is beléphetek egy jeggyel?
A belépők egész napra szólnak, így nyugodtan elhagyhatod a kiállítást, ha ebédelnétek egyet a látogatás közben.

– Milyen hasonló programok vannak még Budapesten?
Akinek tetszett a Csodák Palotája, annak érdemes az Illúziók Múzeumát is megnéznie. Ha nem kikötés a tudományos körítés, akkor a Budapest Retro Élményközpont és az ingyenesen látogatható Pénzmúzeum is jó alternatíva.


Budapest programok >>

 • info@csopa.hu

Csodák Palotája értékelése 9.2 a lehetséges 10-ből, 233 hiteles vendégértékelés alapján.

9.2
Nagyon jó
233 értékelés alapján
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
9
"Jó lenne a programokhoz picit életkort is kötni.. :/ előadasokon nagyon zavaró mikor figyelni szeretnél,mert érdekel is,hogy az egész pici gyerekek visítanak melletted.. holott az adott program nem is nekik való.. csomó minden van ott ami egész kicsiknek is megfelelő,de ahol figyelni kellene oda nem feltetlen való egy olyan kicsi gyermek aki semmit sem ért belőle csak zavarja az idősebbeket akiket érdekelne az adott program."
"Változatos programok. Sokat tanulhattunk kérdezhettünk mindenki rugalmasan állta a "sarat""
Baráti társaság (3 hónapja)
10
"Hát csodák..."
- egyéni utazó (3 hónapja)
10
"beatiful sculpture"
- baráti társaság (3 hónapja)

Nyitvatartás

hétfő
10:00-19:00
kedd
10:00-19:00
szerda
10:00-19:00
csütörtök
10:00-19:00
péntek
10:00-19:00
szombat
10:00-19:00
vasárnap
10:00-19:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Diák, gyermek, nyugdíjas belépőjegy
4 000 Ft
Felnőtt belépőjegy
5 500 Ft
Családi belépőjegy: (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt és 3 gyermek részére)
24 000 Ft
Szabadulószoba
8 000 Ft/szoba
Öveges termi előadás (30 perc)
600 Ft
Randi belépőjegy szabadulószobával és mozival
8 600 Ft/fő
Billiárd foci
2 000 Ft/30 perc
Randi belépőjegy szabadulószobával
8 000 Ft/fő
Körmozi 5D (3-5 perc)
600 Ft

Helyszín jellemzői

Általános

 • Akadálymentesített: részben
 • Légkondicionált
 • Előzetes foglalás: nem szükséges
 • Wifi
 • ATM a közelben: 700 m
 • Beszélt nyelvek: magyar, angol
 • Állatbarát

Helyszíni szolgáltatások

 • Étkezési lehetőség: Büfé
 • Mosdó
 • Ruhatár: ingyenes
 • Biciklitároló

Gyerekbarát szolgáltatások

 • Pelenkázó
 • Játszó asztal
 • Játszó sarok
 • Szoptató szék
 • Baba-mama szoba
 • Fejlesztő játékok
 • Buborék show

Fizetési lehetőségek

 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP, MBH, MKB, K&H

Parkolás

 • Saját parkoló: Fizetős
 • Távolság a szolgáltatótól: 500 m
 • Parkoló jellege: Zárt
 • Parkoló helyek száma: 100 db
 • Ár: 450 Ft/óra

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 300 m
 • Távolság buszmegállótól: 200 m