
Damniczki Cukrászda - Székesfehérvár
Bemutatkozás
A Damniczki Cukrász Manufaktúra Székesfehérvár gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, ami évtizedek óta szolgálja a kulináris élményekre vágyó lakosokat és a városba látogatókat. A kínálat magas színvonalát mutatja az is, hogy 2024-ben bronzérmet nyert a hely az Év Fagylaltja versenyen “Szerenád” elnevezésű fagyijával!
A Damniczki Cukrász Manufaktúrában különleges szemlélet vezérli a termékek készítését, ami egyedivé teszi őket. A cukrászda családi vállalkozásként indult. 1992 karácsonyán nyílt meg, bár kezdetben még vásárolták az édességeket, amíg a műhelyel nem készült.
Az évek során a cukrászműhely, majd a fagylaltkészítő részleg is felépült, 1998-ban pedig kibővült egy üzlettel a Távírda utcában. 2018-ban sikerült megnyitniuk a 110 négyzetméteres cukrászdát Székesfehérvár történelmi belvárosában.
Számos fagylalt típus, valamint sok-sok féle sütemény és torta is kapható a cukrászdában. A fagyik túlnyomórészt magyar alapanyagokból készülnek, illetve minden édesség esetében nagy figyelmet fordítanak a hozzávalók minőségére.
A cukrászda rendelkezik egy gyümölcsfeldolgozó műhellyel is, ami olyan egyedi gépekkel van felszerelve, melyekkel például gyümölcsöt tudnak magozni vagy éppen mennyei püréket csinálni.
Cégfilozófiájuk a hagyományos értékek és a modern technológiák ötvözése. Bár követik a gasztronómiai trendeket, sokszor visszatérnek a régi receptekhez, és ezeket korszerűsítik. Alapanyagaik kiválasztásában fontos szerepet játszik a természetesség: helyi tehenészettől vásárolják a tejet és tejszínt, illetve valódi csokoládét használnak az édességekhez.
Kerülik a mesterséges hozzávalókat, az aromák és félkész termékek felhasználását. Műhelyükben harmonikusan keveredik a hagyományos ízek tisztelete és az újításra való törekvés.
A Damniczki Cukrász Manufaktúra Székesfehérvár központjában található a Szent István Király Múzeum és a Ciszterci Templom közelében. Az autósok a környéken díj megfizetése ellenében tudnak parkolni, a tömegközlekedők pedig körülbelül 5-6 perc sétával juthatnak el a vendéglátóegységhez a legközelebbi buszmegállótól.
Története
A Damniczki Cukrász Manufaktúrában különleges szemlélet vezérli a termékek készítését, ami egyedivé teszi őket. A cukrászda családi vállalkozásként indult. 1992 karácsonyán nyílt meg, bár kezdetben még vásárolták az édességeket, amíg a műhelyel nem készült.Az évek során a cukrászműhely, majd a fagylaltkészítő részleg is felépült, 1998-ban pedig kibővült egy üzlettel a Távírda utcában. 2018-ban sikerült megnyitniuk a 110 négyzetméteres cukrászdát Székesfehérvár történelmi belvárosában.
Kínálat
Számos fagylalt típus, valamint sok-sok féle sütemény és torta is kapható a cukrászdában. A fagyik túlnyomórészt magyar alapanyagokból készülnek, illetve minden édesség esetében nagy figyelmet fordítanak a hozzávalók minőségére.A cukrászda rendelkezik egy gyümölcsfeldolgozó műhellyel is, ami olyan egyedi gépekkel van felszerelve, melyekkel például gyümölcsöt tudnak magozni vagy éppen mennyei püréket csinálni.
Cégfilozófiájuk a hagyományos értékek és a modern technológiák ötvözése. Bár követik a gasztronómiai trendeket, sokszor visszatérnek a régi receptekhez, és ezeket korszerűsítik. Alapanyagaik kiválasztásában fontos szerepet játszik a természetesség: helyi tehenészettől vásárolják a tejet és tejszínt, illetve valódi csokoládét használnak az édességekhez.
Kerülik a mesterséges hozzávalókat, az aromák és félkész termékek felhasználását. Műhelyükben harmonikusan keveredik a hagyományos ízek tisztelete és az újításra való törekvés.