Diósgyőri Vár - Miskolc

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • Tárlatvezetést is tartalmazó várbelépőből (felnőtt, diák, …

  Bővebben »
  10% kedvezmény

Nyitvatartás

nov. 1. - márc. 31.
 • A hét minden napján 9:00 - 17:00

Árak

Egész évben
 • Gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít) 1 200 Ft
 • Felnőtt belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít) 1 500 Ft

Szolgáltató ismertetése

A Diósgyőri vár Nagy Lajos király korában élte virágkorát, utána a mindenkori királynék jegyajándéka és uradalma lett. Így volt ez egészen az 1526-ig, amikor az utolsó tulajdonosa Habsburg Mária, a mohácsi csata – és szeretett férje elvesztése után, elhagyta az országot.

A 2014-ben befejezett vár-rekonstrukció során a királyoknak és királynéknak is méltó emléket állító kiállítások, termek, enteriőrök kerültek kialakításra. Ha a falak beszélni tudnának, elmondhatnák az itt zajlott igaz szerelmek meséit, például I. Lajos és felesége Erzsébet királyné éveken át tartó, gyermektelen házasságának, majd a hosszú várakozást követő csodának történetét, vagy II. Lajos és Habsburg Mária aranyszívének legendáját. Helyettük a vár népe – udvarhölgyek és lovagok – kísérik végig látogatóinkat, és izgalmas történetekkel mutatják be a középkor eseményeit és az emberi sorsokat, amelyek a várhoz kötődnek.

A tárlatvezetésen felül egyénileg megtekinthető termekkel is várjuk vendégeinket, amelyekben interaktív táblákon található érdekes játékok és kérdések segítenek kicsiknek és nagyoknak, hogy még jobban megismerjék a középkori vár és uradalom életét. A kisebbek kedvence a vár történetét bemutató, 15 perces körpanorámás-animációs vetítés, amely a Rondellában került kialakításra. A hely egyedi adottságainak kihasználásával egy különleges, lélegzetelállító élményben lehet része az ide betérő látogatóknak.

Az észak-nyugati toronyból, amelynek tetejére van lehetőség kimenni, csodálatos panoráma tárul a fáradságot nem sajnáló látogatók szeme elé. Az északi és keleti oldalon a kiépült városi hangulat, a déli és nyugati oldalon a Bükk erdőségei és domboldalai mutatnak izgalmas, eltérő képet a vár környékéről. A felújított vár belső terei lehetőséget adtak új szolgáltatások biztosítására. A Lovagterem esküvők, konferenciák, díszvacsorák megvalósítására alkalmas, a kápolna misék és egyházi szertartások helyszíne, a Borozó középkori vacsorákat, születésnapokat és céges rendezvényeket tud fogadni. A hozzánk érkező csoportokat, előzetes egyeztetést követően, kincskereső és csapatépítő játékkal, valamint középkori tematikájú foglalkozásokkal várjuk.

A 2015. május 20-án, a vár szomszédságában átadott Lovagi Tornák Tere egyedi helyszíne a középkori rendezvények elválaszthatatlan részét képező lovagi bemutatóknak és tornáknak, valamint díjlovagló és díjugrató versenyeknek, koncerteknek és színházi előadásoknak.

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

A nyitvatartás ünnepnapokon és munkaszüneti napokon eltérő lehet!
november 1. - március 31.
 • 9:00 - 17:00
április 1. - október 31.
 • 9:00 - 18:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít)
 • 1 200 Ft
Felnőtt belépőjegy (Tárlatvezetésre is jogosít)
 • 1 500 Ft
50 %- os felnőtt belépőjegy (18-26 év között vehető igénybe, személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával. Azon felnőttek is igénybe vehetik, akik legalább két gyermeket kísérnek (legfeljebb két felnőtt). Nem jogosít tárlatvezetésre. Amennyiben jelmezes tárlatvezetést szeretne igénybe venni, válassza az általános felnőtt belépőjegytípust)
 • 750 Ft
50 %- os gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy (6-18 év között, valamint 62-70 év között vehető igénybe, személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával. Azon felnőttek is igénybe vehetik, akik legalább két gyermeket kísérnek (legfeljebb két felnőtt). Nem jogosít tárlatvezetésre. Amennyiben jelmezes tárlatvezetést szeretne igénybe venni, válassza az általános felnőtt belépőjegytípust)
 • 600 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
Tárlatvezetést is tartalmazó várbelépőből (felnőtt, diák, nyugdíjas)
 • - 10%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Helyszín jellemzői

Étkezési lehetőség
Van
Tárlatvezetés / audio guide
Igen
Saját parkoló
Ingyenes
Wi-fi
Van
Akadálymentesített
Igen
Beszélt nyelvek
Magyar, Angol
Elfogadott kártyatípusok
 • MasterCard
 • VISA
 • Diners Club
 • Maestro
 • OTP SZÉP Kártya
 • MKB SZÉP Kártya
 • K&H SZÉP Kártya
9.7
Kiváló
(319 értékelés alapján)
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Kértünk tárlatvezetést, amit jól tettünk, így sok érdekes dolgot megtudtunk, lehetett kérdezni a vezetőtől, kedves és informatív volt. A várban nem kell mindenre kínosan vigyázni, bárhova le lehet ülni, nem muzeális tárgyakkal van berendezve többségében, ezért a gyerekek megfogdoshatnak sok mindent. Interaktív pontokon lehet informálódni, agytornázni, kb. 2 órára teljesen lefoglalta az egész családot. A várban büfé is üzemel, teljesen normális megfizethető árakkal. Emlékérmét üttettünk a gyerekeknek, nagyon érdekes vetítés a Rondellában. Ajánlom mindenkinek."
Család nagyobb gyerekkel (4 hónapja)
Nagykanizsa
Értékelés 10
"Az egyik legnagyobb élményt nyújtó magyarországi vár! Teljesen gyerekkompatibilis! Tapintható, próbálható, megélhető és szép."
Toth Judit - család kisgyerekkel (4 hónapja)
Budapest
Értékelés 10
"Csodaszépen felújított vár,remek idegenvezetők,nagyon szép környezet."
Nagy Gyuláné Vincze Adrienn - család kisgyerekkel (9 hónapja)
Budapest