Dobogókő szánkópálya - Dobogókő

Bemutatkozás

Egy havas nap szánkóháton az igazi! Ha kisebb gyerekkel keresünk tuti csúszkahelyet, ami lehetőleg még Budapesthez is közel van, akkor Dobogókő szánkópályája kiváló úti célt jelent. 


Dobogókő

Nem csak a téli sportok szerelmesei, hanem a kirándulók és a fotósok is nagy becsben tartják a Visegrádi-hegység ezen részét. Dobogókő 700 méteres tengerszint feletti magassággal bír, így egészen fantasztikus rálátást biztosít a Dunakanyarra. A hegyre vezető utat menedékház és kilátó is kíséri, és ha lehet hinni az ezotéria nagymestereinek, még a Föld szívcsakrája is valahol itt bújkál.


Szánkópálya

Jelzett pályákra ne számítsunk: a szánkózásra alkalmas lankák a sípályával ellentétben kezeletlenek. Amit hivatalosan dobogókői szánkópályaként tartunk számon, az egy kb. 200 méteres szakasz a felvonóállomás közelében. Itt elég szelíd lejtőket találunk, ezért főleg a kisgyermekes családoknak nyújt szórakozást.

A hegyen futó ösvények meredek oldalakat is kínálnak, ezeket azonban mindenki a saját felelősségére használja! A fékezési lehetőségek eléggé korlátozottak, ráadásul nem lehet előre tudni, hogy milyen hepe-hupa miatt ugrunk fejest a legközelebbi fatörzsbe. 

Bármennyire is vonzó a száguldás ígérete, a Dobogókő sípályát semmi esetre se használjuk szánkódombként, mert fokozottan balesetveszélyes!


Megközelítés

Budapestről úgy lehet a legegyszerűbben eljutni Dobogókőre, ha a H5-ös hévvel előbb Pomázra utazunk. Innen már közvetlen buszjárat indul a célállomáshoz, 40 perces menetidővel. Autóval Pomázon és Pilisszentkereszten át érhető el, ez esetben ügyeljünk a csúszós utakra.


Parkolási lehetőségek

Többnyire csak díjköteles parkolókkal fogunk találkozni dobogókői kiruccanásunk alatt. Kivételt a Zsindelyes Vendéglő és a Sícentrum közös parkolója jelent, amelyet a fogyasztó vendégek és a síelők ingyenesen vehetnek igénybe. A szánkózni vágyóknak a nagy önkormányzati parkoló lesz a legmegfelelőbb megoldás.

Helyszín jellemzői

Általános

  • Állatbarát
  • ATM a közelben: 7.6 km
  • Akadálymentesített

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Ingyenes
  • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

  • Távolság buszmegállótól: 700 m