
Bemutatkozás
Az Edegger Borászat egy Stájerországból származó család vállalkozása Badacsonyban, melyet 2000-ben alapítottak és azóta egyre nagyobb sikereket ér el.
Borászat
11 hektáron túlnyomórészt fehér szőlőt termesztenek, de kitűnő vörös terméseik is vannak, ráadásul a gazdaság 2005 óta már a bio tanúsítvánnyal is rendelkezik. Nem használnak mesterséges borkezelési anyagokat, szintetikus permetszereket és az osztrák precizitásnak köszönhetően igazán magas minőségű termékeket állítanak elő.
A természeti adottságok kifejezetten kedveznek tevékenységüknek, hiszen a vulkanikus bazalt talaj és a Balaton klímája is tökéletes feltételeket teremtenek a szőlő termesztéshez. Az épület pincéje felett borkóstolásra alkalmas termeket alakítottak ki, illetve a kültéri részről lehengerlő kilátás tárul a szemünk elé.
A hely méretéből adódóan családi, céges rendezvények vagy akár esküvők lebonyolítására is alkalmas. Ha csak egy egyszerű látogatást teszünk ide, akkor ne távozzunk üres kézzel! Üzletükben meg is vásárolhatjuk finomabbnál finomabb termékeket.
Kínálat
Kitűnő boraikat a helyszínen megkóstolhatjuk, azonban ehhez előre be kell jelentkezni, hiszen csak elegendő résztvevő esetén van rá lehetőség. Ilyenkor természetesen a finom nedűkhöz különböző ételeket is biztosítanak.
A gyümölcsös, Premier elnevezésű termékükhöz például paradicsomos – fenyőmagos – spárgás quiche-t ajánlanak, a Quintessence-re keresztelt sokrétű Sauvignon Blanc-hoz pedig szőlős - kecskesajtos bébi spenót salátát. Egy teljes borvacsora során természetesen leves, főétel és desszert is dukál a vendégeknek, melyek mindegyike mennyei fogás.
Megközelítés
A 71-es főútról lekanyarodva a hegy irányába haladva kissé bonyolult lehet megtalálni a borászatot azoknak, akik nem ismerik a környéket, ezért érdemes navigációs rendszert használni.