Egri vár másolata - Pilisborosjenő
9.2
39 értékelés alapján

Bemutatkozás

Az Egri vár másolatát az Egri csillagok című film forgatásához építették az 1960-as években. Ezen kívül számos filmet és sorozatot forgattak még itt, mint például a Magyar Vándor c. filmet vagy a Vaják c. sorozatot. Miután leforgatták a filmeket, azóta magára hagyva folyamatosan romlik az állapota. 


Története

Az Egri vár másolata abból a célból jött létre, hogy leforgassák az 1968-ban bemutatott Egri csillagok című filmet. Ma is látható kinézete mellett volt még pár fából készült torony és egyéb várrészlet, amit a látványos csatajelenetekhez húztak fel. Ha összehasonlítják az eredeti Egri várral, akkor felfedezhető, hogy minimális csak a megegyezés. 

A Egri csillagok című film leforgatása után több film és sorozat forgatási helyszíneként is szolgált. 1970-ben Gyula vitéz télen-nyáron című filmvígjátékban tűnt fel, majd számos film elkészítése után a 2004-ben, Herendi Gábor által rendezett Magyar vándor című film visszatérő helyszíneként jelent meg a vár utolsónak. 2008-ban, mikor az Egri csillagok című film 40. évfordulója volt, Pilisborosjenő Önkormányzata teljesen rendbe tette a várromot és környékét. 


Megközelítés

A várromot a legkönnyebben Pilisborosjenő irányából lehet megközelíteni, autóval érkezők számára a Szent Vendel emlékműnél ingyenes parkolási lehetőség biztosított. A visszafelé vezető úton érdemes a délkelet irányú utat választani, itt megtekinthető a Teve-szikla és egy barlang is. A túraút biciklivel és gyalog könnyen járható.

Egri vár másolata értékelése 9.2 a lehetséges 10-ből, 39 hiteles vendégértékelés alapján.

9.2
Nagyon jó
39 értékelés alapján
  • 100% ajánlaná barátainak
  • 2-3 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
7
"Néhány pihenőpont; például farönk asztal, padddal és árnyékoló tetővel, valamint hulladékgyüjtő edényzet nem ártana. Kicsivel több információt nyújtó tábla is elkelne, a várrom történnetéről."
"Könnyű túra, bárkinek, akár idősebbeknek sem megerőltető."
Család nagyobb gyerekkel (8 hónapja)
Magyarország
8
"Kár, hogy elhanyagolták. Több lehetőséget is ki lehetett volna belőle hozni!"
Szúcs József - család nagyobb gyerekkel (10 hónapja)
7
"Az állagóvásra se ártana pénzt fordítani."
Középkorú pár (1 éve)
Kőszeg

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

  • Állatbarát
  • ATM a közelben: 2.5 km
  • Akadálymentesített

Megközelítés

  • Távolság vasútállomástól: 6.9 km
  • Távolság buszmegállótól: 1.9 km