Ércnyelő - Magyaregregy
9.7
9 értékelés alapján

Bemutatkozás

Kevésbé ismert kirándulóhelyek után kutatva előbb vagy utóbb felmerül a Máré-vár neve, aminek tövében egy ádáz háromfejű sárkány, Ércnyelő ütött tanyát. A félelmetes fenevad 2020 óta őrzi a középkori várfalakat, bátorságpróba elé állítva minden érkezőt. Persze a kamerák láttán még az ő szíve is rögtön megenyhül, és készségesen pózol a kirándulókkal.

Története

Rengeteg használt gumiabroncs, egy izgalmas baranyai mese és Baráth Gábor szobrászművész ügyes kezei kellettek ahhoz, hogy Ércnyelő elfoglalhassa helyét a vár bejáratánál. Az alkotás nem csak szemrevaló, de környezettudatos is, ráadásul elég biztos lábakon áll ahhoz, hogy a turisták kipróbálják, milyen sárkányháton lovagolni.

A Máré-vári sárkány meséje

Első látásra talán meghökken az ember, mégis mi keresnivalója lehet a Mecsekben egy sárkánynak? A választ a híres mesemíves, Császár Levente adja meg „Az erdék és a tündők regéje” című kötetében. Ahogy azt neve is sugallja, Ércnyelő kedvenc csemegéje az olvasztott vasérc, és bármilyen pusztításra képes azért, hogy megkaparintsa a Zengő-hegy készletét.

Jobbszélső fejét csak Rablónak becézik, hiszen amint kiszemeli zsákmányát, nem ereszti többé. Baloldalt Habzsoló nyújtózik, aki csillapíthatatlan étvággyal önti bendőjükbe az ércet. A legveszélyesebb mind közül a középső, Olvasztó. Neki olyan perzselő tűz hagyja el a torkát, amivel egész városokat lehet a földdel egyenlővé tenni. A hosszú évek óta háborúskodó erdéknek és tündőknek el kell ásniuk a csatabárdot, ha eredményesen akarnak fellépni a bestia ellen.

Ércnyelő értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 9 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
9 értékelés alapján
  • 100% ajánlaná barátainak
  • Kevesebb mint 1 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Jopofa a sarkany. A varban nem voltunk, mert szezonon kivul zarva van, igy olcson megusztuk. :)"
Középkorú pár (2 éve)
Magyarország
10
"Nagyon szépen elkészített, veszélyes hulladékból készült (járművek gumiabroncsai) sárkányok alapvetően jó hangulatot adnak a további programokhoz."
Hajdu Robert - idősebb pár (2 éve)
9
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Idősebb pár (11 hónapja)
Cegléd

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Ingyenes
  • Távolság a szolgáltatótól: 700 m
  • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

  • Távolság buszmegállótól: 2 km