Erzsébet sétány - Vác
9.9
34 értékelés alapján
41 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Vác és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Ha Vác kihagyhatatlan látnivalóid keresed, akkor a Duna-parthoz simuló Erzsébet sétány előkelő helyet érdemel a listán. A kőfallal védett, árnyas korzó alig 200 méterre van a főtértől – pont akkora távolságra, hogy megszűrje a belváros zaját. Nyugisabb részeit a kompállomásnál keresd: a játszótér, a Szoborpark és a Zenepavilon környékén csak úgy zsong az élet szép időben.


Szórakozási lehetőségek

A korzó télen-nyáron népszerű választás a városnézők körében. Nincs is ezen semmi meglepő: itt tartják a híres Váci Világi Vigalmat, itt játszanak a gyerekek egy zavartalan szombat délutánon és a kerékpárosok is erre fordulnak, ha panorámás úton tekernének.

Lehetetlen unatkozni, hiszen a pihenőpadoktól kezdve a tágas zöldterületeken át egészen a játszótérig minden korosztálynak tartogat valamilyen programot. Nem mellesleg randi helyszínnek is remek!


Történet

De mikor nyerte el mai formáját a váci Duna-korzó? Ehhez először 1764-be kell visszautaznunk, amikor Mária Terézia bejelentette, hogy személyesen látogat el a városba. Az akkoriban püspökségét töltő Migazzi Kristóf nem is vesztegette az időt: nagyszabású fejlesztésbe fogott. Így építették fel Magyarország egyetlen diadalívét és az Erzsébet sétány kőfalát is az uralkodói vizitnek köszönhetjük.

A partszakasz második rendezése 1889-ben ment végbe: megerősítették a kőfalat, a sétányt pedig akácokkal szegélyezték. Az 1980-as években már olyan magasra nyúltak a fák, hogy csak a korzón állók gyönyörködhettek a Duna látványában. Árpád házi Szent Erzsébet nevét 2007-ben vette fel, Nagy Sándor szobrai pedig 2019-ben bukkantak fel a sétányon.

Erzsébet sétány értékelése 9.9 a lehetséges 10-ből, 34 hiteles vendégértékelés alapján.

9.9
Kiváló
34 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Kiváló kiránduló hely, akár kutyával, gyermekkel."
Szemes Zsuzsa - idősebb pár (1 éve)
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Baráti társaság (4 hónapja)
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Középkorú pár (5 hónapja)
Magyarország

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Akadálymentesített
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 900 m
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 900 m
 • Távolság vasútállomástól: 900 m