Ferenc Pince Csárda - Tihany
Bemutatkozás
A 30 éve működő Ferenc Pince Csárda ma már méltán népszerű a balatoni gasztronómia terén, hiszen nem csak csodálatos környezetben található, de a kedves kiszolgálásnak és kitűnő kínálatnak köszönhetően az északi part egyik legjobbja is. A bor és az ételek szeretete generációról generációra öröklődik a tulajdonosoknál, így a vállalkozás is mindig átkerül a soron következő családtag kezébe.
A Borárium akár 100 fő befogadására is alkalmas, így különböző céges vagy családi rendezvények, illetve esküvők lebonyolítása is megoldható. Az utóbbi esetében kifejezetten tökéletes helyszín lehet, hiszen a tágas teraszról mesés kilátásban gyönyörködhetünk, ami a naplementében különösen romantikus élmény.
Kínálat
Az étterem a hagyományos, magyar konyhát képviseli, erős fűszerezéssel és nagy adagokkal, ráadásul alapanyagaik jelentős részét Ők maguk termelik meg, a többit pedig helyi kistermelőktől szerzik be, ezzel is garantálva a tiszta, minőségi hozzávalókat. Alkalmazottjaiknak egész évben munkát biztosítanak, szezonon kívül úgynevezett Ízőrző termékeket készítenek, melyeket a balatonfüredi piacon tudunk tőlük megvásárolni. A borok terén szintén a magas színvonalra törekednek. Az elkészítés során a fehérek esetében modernebb, reduktív, a vöröseknél pedig a hagyományosabb, oxidatív módszert részesítik előnyben, ami hozzájárul ahhoz, hogy minden fajtából a legjobb ízvilágot hozzák ki.
Megközelítés
A Ferenc Pince Csárda Tihany központjától távolabb esik, azonban a kevésbé zsúfolt környezetben igazán könnyen megtalálható és a parkolás is ingyenes. Érdemes előre bejelentkezni, mert az étterem népszerűsége és a különböző rendezvények miatt nehogy asztal nélkül maradjunk!
A Borárium akár 100 fő befogadására is alkalmas, így különböző céges vagy családi rendezvények, illetve esküvők lebonyolítása is megoldható. Az utóbbi esetében kifejezetten tökéletes helyszín lehet, hiszen a tágas teraszról mesés kilátásban gyönyörködhetünk, ami a naplementében különösen romantikus élmény.
Kínálat
Az étterem a hagyományos, magyar konyhát képviseli, erős fűszerezéssel és nagy adagokkal, ráadásul alapanyagaik jelentős részét Ők maguk termelik meg, a többit pedig helyi kistermelőktől szerzik be, ezzel is garantálva a tiszta, minőségi hozzávalókat. Alkalmazottjaiknak egész évben munkát biztosítanak, szezonon kívül úgynevezett Ízőrző termékeket készítenek, melyeket a balatonfüredi piacon tudunk tőlük megvásárolni. A borok terén szintén a magas színvonalra törekednek. Az elkészítés során a fehérek esetében modernebb, reduktív, a vöröseknél pedig a hagyományosabb, oxidatív módszert részesítik előnyben, ami hozzájárul ahhoz, hogy minden fajtából a legjobb ízvilágot hozzák ki.
Megközelítés
A Ferenc Pince Csárda Tihany központjától távolabb esik, azonban a kevésbé zsúfolt környezetben igazán könnyen megtalálható és a parkolás is ingyenes. Érdemes előre bejelentkezni, mert az étterem népszerűsége és a különböző rendezvények miatt nehogy asztal nélkül maradjunk!