Bemutatkozás
A Tihany Yacht Club a Balatonba benyúló Tihanyi-félsziget nyugati oldalán fekszik, itt található a Füge Étterem is, amely kulináris kirándulásra csábít pazar környezetben, közvetlenül a Balaton partján.
A Füge Gasztro Kikötő 2022-ben Michelin Tányért kapott, minősítését pedig azóta is őrzi.
Varga Dániel séf
Varga Dániel séf gyermekként találkozott a főzés szeretetével, ezt a szeretetet nagymamájának köszönheti. A hivatását szenvedéllyel űzi, folyamatosan fejleszti tudását, behatóan foglalkozott a konyhakémia- és fizika rejtelmeivel.
A Rustico étteremben konyha főnökként kísérletezett az olasz és magyar konyha fúziójával, majd egy különleges felkérésre öt évig dolgozott Ázsiában, Koh Samui szigetén, a Mantra Samui Boutique Resort executive konyha főnökként.
Hazaköltözése után a KNRDY étteremben, majd a Natura Hill Zebegényben kamatoztatta tehetségét, ezután az AUM étteremmel robbant be a budapesti gasztronómia elitjébe. Jelenleg a Tihany Yacht Club felkérésének köszönhetően a Füge Étterem étterem üzemeltetője.
Konyha
A szálloda éttermében nem csak a reggeli és a félpanziós vacsora elfogyasztására nyílik lehetőségünk, a változatos étlap szinte minden nap tartogat új meglepetéseket. A koncepció a progresszív ázsiai és nemzetközi fúziós konyha, részben helyi alapanyagokra helyezve.
Megközelítés
A Tihanyi-félsziget déli csücskében található szálloda étterme az erdő és a Balaton közelségével ajándékozza meg vendégeit. Az éttermet célszerű autóval megközelíteni, akár Balatonfüred, akár Keszthely, akár Szántód felől érkezünk.