Granarius Udvarház Étterem - Dörgicse
Bemutatkozás
Még a finom, házias ételek is jobban csúsznak, ha családias légkörben fogyaszthatod el őket – ezért érdemes a Granarius Udvarház Étteremet választani, ahol egyikből sincs hiány! Ebben a gyönyörűen felújított, 19. századi vincellérházban tényleg úgy érezheted, hogy régi ismerőse vagy a házigazdának.
Ráadásul meseszép falusi környezetben pihen, így teljes csendben és nyugalomban élvezheted a helyi ízeket. Mindegy, hogy a belső részen vagy a kerthelyiségben foglalsz helyet, a kiszolgálás és a gasztronómia minősége garantáltan magával ragad. Talán olyannyira, hogy még családi vagy céges rendezvényt is betervezel a legközelebbi látogatásra.
Szezonról szezonra változatos magyar fogásokkal áll elő az étterem, mindig szem előtt tartva a vendégek igényeit és az éppen elérhető helyi alapanyagokat. Itt nem kell hosszasan bújnod az étlapot; pont annyi finomság szerepel rajta, amennyit még maximális odafigyeléssel el lehet készíteni. Habár nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló konyhára, azért akadnak kirobbanthatatlan helyi specialitások, mint például a híres dörgicsei csibeleves vagy a borzas.
És ha már a Balaton-felvidéken eszünk, úgy illik, hogy a régió kiváló borait is hozzácsapjuk az élményhez. Még szerencse, hogy Granarius ezen a téren is ütős repertoárral bír. Ezen kívül persze magyar pálinkát, hideg üdítőket, sört vagy kávét is kóstolhatsz.
A Granarius Udvarház Étterem Dörgicse központi részén található, nem messze a Szent Imre templomtól. Megközelítéséhez haladj a Fő utcán, majd az épület előtt fordulj rá a Templom térre. Onnan már azonnal látni fogod az egykori magtárat.
Ráadásul meseszép falusi környezetben pihen, így teljes csendben és nyugalomban élvezheted a helyi ízeket. Mindegy, hogy a belső részen vagy a kerthelyiségben foglalsz helyet, a kiszolgálás és a gasztronómia minősége garantáltan magával ragad. Talán olyannyira, hogy még családi vagy céges rendezvényt is betervezel a legközelebbi látogatásra.
Konyha
Szezonról szezonra változatos magyar fogásokkal áll elő az étterem, mindig szem előtt tartva a vendégek igényeit és az éppen elérhető helyi alapanyagokat. Itt nem kell hosszasan bújnod az étlapot; pont annyi finomság szerepel rajta, amennyit még maximális odafigyeléssel el lehet készíteni. Habár nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló konyhára, azért akadnak kirobbanthatatlan helyi specialitások, mint például a híres dörgicsei csibeleves vagy a borzas.És ha már a Balaton-felvidéken eszünk, úgy illik, hogy a régió kiváló borait is hozzácsapjuk az élményhez. Még szerencse, hogy Granarius ezen a téren is ütős repertoárral bír. Ezen kívül persze magyar pálinkát, hideg üdítőket, sört vagy kávét is kóstolhatsz.