Gyógyító Kövek - Bükkszentkereszt
9.7
68 értékelés alapján
72 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Bükkszentkereszt és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése, ahová lenyűgöző hegyeken átívelő, kanyargós utak vezetnek. Miskolctól csupán 20 kilométerre fekszik a község, amely környezetéről, friss levegőjéről, nyugalmáról és gyógynövényeiről is híres. 

Misztikus ereje

Bükkszentkeresztnek van egy misztikus ereje, melyet szinte mindenki kutatott, ismer és elismer. Igazán egyedülálló a Bükk-hegység kőzettani és ásványtani szempontból is. Az energia-háromszög csúcsán fekszik a falu, melyet szubalpin gyógyhellyé is nyilvánítottak. A falu határában fekszenek a Gyógyító Kövek, melyekben ez az erő leginkább manifesztálódik. Ezeket a köveket Boldogasszony-kövének is nevezik. Az itt lakók úgy tartják azért Boldogasszony: „Mert boldog az az asszony, aki meddő volt, majd a kövek gyógyító erejének hála várandós lett.”

Legendák

Számos legenda szól a Gyógyító Kövekről. Az egyik szerint Mária Jézus halálát követően világgá indult szomorúságában. Mikor az Újhuta - Bükkszentkereszt régi neve - melletti erdőbe ért, egy kőre ülve pihent meg, amely megpuhult alatta, s mikor továbbindult újra megkeményedett. Azonban az ülése nyomát megőrizte. 

Egy másik mítosz szerint, itt gyülekeztek a hívők a kácsi búcsúra menet, majd a rokonság itt várta őket vissza. A zarándokok 20 kilométert tettek meg oda-vissza, majd hazatérve a Boldogasszony-köve mellé pihentek le, ahol hihetetlenül gyorsan visszanyerték erejüket. Azonban nemcsak a kövek, hanem az itt lévő fák is gyógyító erővel bírnak. Egyesek úgy tartják, ha megölelünk egy-egy fát, akkor újra feltöltődünk energiával. 

Gyógyító Kövek értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 68 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
68 értékelés alapján
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
6
"Bèkés nyugodt hely"
Fabó Hedvig - család nagyobb gyerekkel (6 hónapja)
2
"A látvány : kövek, fák. Egy csoport üldögélt a hideg köveken. Várakoztunk, hogy mi is leüljünk, valamint gyógyít.... Egy férfi a társainak magyarázta melyik kő, mit gyógyít. Nem tudom van - e igazság benne, de ha igen, akkor valami tájékoztató jellegű írást tehettek volna ki. Ha tudom mi vár ránk, más programmal töltöttük volna az időt."
Középkorú pár (8 hónapja)
Szeged
10
"Bükkszentkereszt Gyógyító kövek, kilátó. Kis büfék, nyugodt falusi hangulat. Erdő és sok kirándulóhely. Gyönyörű kilátás a hegyekre."
Attila Szatmári - fiatal pár (9 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • Akadálymentesített
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség
 • Biciklitároló
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 1.1 km