
Halsütöde - Timár
Bemutatkozás
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tokajtól nem messze, az ország északi határa közelében található Timár község, amiről sokaknak már automatikusan a Halsütöde jut eszükbe. A kis település nem rendelkezik különösebben nagy idegenforgalommal, azonban a Tiszának köszönhetően ez a csodás vendéglátóhely már közel 30 éve működik itt.
A tulajdonos minden reggel frissen fogja ki az adott napra előreláthatólag elegendő halat, melyet napközben pont tökéletesen készít el a vendégek számára. Nincs túl sütve, de nem is nyers, a külseje ropogós, a belseje omlós és egyáltalán nincs mű íze. A halakat hasábburgonyával tálalják, ami szintén nem a mirelit fajta, hanem ők helyben pucolják és sütik ki. Kérhetünk friss kenyeret is a krumpli helyett, de akár mellé is, illetve savanyú, vagy szintén általuk készített kovászos uborkát is adnak a finomságokhoz.
Az adagokat itt nem a strandokon kapható, papírtálcára ráférő méretben kell elképzelni, hanem hatalmas, hal formájú fatálakon sokszor hihetetlen nagyságú halakat kapunk készhez.
Természetesen a környék jellegzetessége, a tiszai halászlé sem maradhat le az étlapról, ezt pedig olyan halból készítik el nekünk, amilyet mi szeretnénk.
Akármelyik fogást is válasszuk, garantáltan csodás gasztroélményben lesz részünk, ráadásul a Tiszára néző csendes teraszon elfogyasztva valóban a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat.
A timári Halsütöde Rakamaztól körülbelül 10 perc autóval, azonban a településen belül már elég nehéz megtalálni. A Községháza után balra található egy kis utca, aminek a végén egy meredek parton lefelé haladva érünk el a vendéglátóhelyhez. A bejárat előtt ingyenes parkoló biztosított. Aki tömegközlekedéssel szeretne eljutni ide, annak nehezebb dolga lesz, hiszen a legközelebbi buszmegálló 1 kilométerre található.
Kínálat
A tulajdonos minden reggel frissen fogja ki az adott napra előreláthatólag elegendő halat, melyet napközben pont tökéletesen készít el a vendégek számára. Nincs túl sütve, de nem is nyers, a külseje ropogós, a belseje omlós és egyáltalán nincs mű íze. A halakat hasábburgonyával tálalják, ami szintén nem a mirelit fajta, hanem ők helyben pucolják és sütik ki. Kérhetünk friss kenyeret is a krumpli helyett, de akár mellé is, illetve savanyú, vagy szintén általuk készített kovászos uborkát is adnak a finomságokhoz.Az adagokat itt nem a strandokon kapható, papírtálcára ráférő méretben kell elképzelni, hanem hatalmas, hal formájú fatálakon sokszor hihetetlen nagyságú halakat kapunk készhez.
Természetesen a környék jellegzetessége, a tiszai halászlé sem maradhat le az étlapról, ezt pedig olyan halból készítik el nekünk, amilyet mi szeretnénk.
Akármelyik fogást is válasszuk, garantáltan csodás gasztroélményben lesz részünk, ráadásul a Tiszára néző csendes teraszon elfogyasztva valóban a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat.