Hegyköz túra - Miskolc
Ajándék programkupon Szallas.hu-n foglalóknak:
10% Programkedvezmény
A túrajegyek árából (A kedvezmény érvényesítéséhez előzetes egyeztetés …
adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Miskolc és környékére!

Bemutatkozás

Hegyköz a Zempléni-hegység jellegzetes medencéje, Magyarország egyik legvarázslatosabb tájegysége. A páratlan termszeti szépségű terület Miskolcról közel 2 óra autóúttal érhető el. Az egész napos, körülbelül 10 órás program részvételi díja tartalmazza a transzfereket, kemencés ebédet és a privát idegenvezetést.

Program

A túra első állomása a ma Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalom, mely Kazinczy Ferencről vált híressé. A település egykor a nagy nyelvújítás központja volt, itt lakott a mozgalom vezéralakja is, családi sírhelye már a reformkor óta zarándokhely. Az Ybl Miklós által tervezett Emlékcsarnok a magyar klasszicista építészet egyik remekműve, a közelében található Magyar Nyelv Múzeuma pedig teljessé teszi a látnivalót.

Füzér vára Magyarország 7 természeti csodája közé tartozik, hazánk egyik leglátványosabb vára, melyet 2016-ban jelentősen felújítottak. Érdekesség, hogy Szapolyai János 1526-os megkoronázása után a koronaőr a Szent Koronát ide hozta, és egy évig itt is őrizték.

A várlátogatás után egy önfenntartó gazdaság a következő állomás, ahol olyan emberekkel találkozhatunk, akik szívvel lélekkel művelik a vendéglátást. A mesebeli zempléni faluban kemencében sült kenyérlángos, házi tej, házi sajtok, házi szörpök, és helyben gyűjtött gyógynövényekből főzött tea várja a résztvevőket.

Fakultatív programként, előre megbeszélve lehetőség nyílik a híres Anyukám Mondta Étteremben vacsorázni, mely az ország legjobb vidéki étterme.

Az árakról séta előtt előzetesen érdeklődjön az idegenvezetőnél!

Időpont

hétfő
Zárva
kedd
Zárva
szerda
Zárva
csütörtök
Zárva
péntek
Zárva
szombat
Zárva
vasárnap
Zárva
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények

Programkedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
-10%
A túrajegyek árából (A kedvezmény érvényesítéséhez előzetes egyeztetés szükséges)

Helyszín jellemzői

Általános

  • Előzetes foglalás: Szükséges
  • Beszélt nyelvek: magyar

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség: étterem
  • Tárlatvezetés/audio guide

Fizetési lehetőségek

  • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro