Hétforrás - Kőszeg
9.8
92 értékelés alapján
11 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Kőszeg és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Az Írottkő Natúrpark részét képező Hétforrás a Kőszegi-hegység egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. A Szabó-hegyről 2,5 kilométeres, kényelmes gyalogtúra vezet a különleges kialakítású látnivalóhoz. A természeti környezet páratlan szépsége miatt minden évszakban hangulatos családi kiruccanások színtere lehet.

Útvonalak

A Hétforrást több híres útvonal is érinti, például az Országos Kéktúra, az Alpannonia és a Vasfüggöny turistaút. Autóval csak a Szabó-hegyig lehet közlekedni, így a völgyet elérve minden látogató csendre és nyugalomra számíthat. A mindössze 80 méteres szintkülönbségnek hála nem kell amiatt aggódni, hogy a fáradság elvonja a figyelmet az erdő festői látképéről. A figyelmes természetbarátok a Kőszegi Tájvédelmi Körzet gazdag élővilágát fedezhetik fel a fák között. A turistaút mentén hegyi billegetők és ökörszemek repkednek, a forrásvízben pedig gyepi békák tanyáznak.

Kialakítása

Kitartó gyaloglással hamar el lehet érni a Hétforrást, melynek 10 °C-os, kristálytiszta vize azonnal enyhíti a látogatók szomját. Ahogy azt a név is sejteti, a forrást szándékosan alakították ki úgy, hogy hét kifolyónyílása legyen. Apró kőtáblák jelzik a kíváncsi szemek számára, hogy a nyílások a honfoglaló hét vezérnek állítanak emléket. A helyi mondavilág úgy tartja, hogy aki az összes forrás vizét megízleli, annak teljesülni fog a szíve leghőbb kívánsága.

Szolgáltatások

A látványosságot három ízben újították fel: 1994-ben, 2003-ban és 2015-ben. Ennek köszönhetően ma már pihenőpadok, tűzrakóhelyek és egy esőbeálló szolgálja a túrázók kényelmét. Remek lehetőséget kínál a családi piknikezésre, osztálykirándulásokra vagy egyszerűen csak a lelki feltöltődésre is.

Hétforrás értékelése 9.8 a lehetséges 10-ből, 92 hiteles vendégértékelés alapján.

9.8
Kiváló
92 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
8
"A forrásvíz-gyűjtő medencét gyakrabban tisztíthatnák. Mi augusztus végén jártunk itt, a medencében szerintem túl sok volt az oda nem illő faág, falevél."
"könnyen megközelíthető, tiszta környezet"
Középkorú pár (4 hónapja)
Budapest
10
"Kellemes hely picit kell tùrázni. Friss a vize gyönyörű a környezet."
Póth Máté Szabolcs - család kisgyerekkel (4 hónapja)
Miskolc
10
"Gyönyörű táj, gyerekekkel is teljesíthető túraútvonal, láttunk szalamandrát is, igazi élmény volt :)"
Család kisgyerekkel (6 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 5.2 km
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 4.8 km
 • Távolság vasútállomástól: 6.5 km