Húsvét a Hortobágyi Vadasparkban 2023 - Hortobágy
21 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Hortobágy és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A tavalyi évhez hasonlóan idén 2023.04.09. és 10-én  is várják főleg a családosokat a Hortobágyi Vadaspark húsvéti programjaira. Ezúttal Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn készülnek tojáskereséssel és látványetetésekkel a Vadasparkban.

 

Részletes programok

Naponta kétszer, garantált időpontokban 11:00 és 13:00 órás járatoknál megismerhetjük a Vadaspark lakóit a látványetetések alkalmával, gondozójuk segítségével.

Emellett pedig egy izgalmas tojáskereső programra invitálják a kicsiket és nagyokat, ahol a tojásba rejtett kérdések megválaszolása esetén ajándékot kaphatnak a helyesen megfejtők.

 

Hortobágyi Vadaspark

Az ide betérő vendég megismerheti autentikus környezetben az Ősi puszta vadvilágát. Olyan élőlények leltek itt otthonra, amelyek a civilizáció terjedése miatt kiszorultak természetes lakóhelyükről. Ilyen például a farkas, vadló, keselyű, pelikán, vadmacska, róka, réti sas, nyári lúd, nagy kócsag, szürke gém, daru, és még sok élőlény. A Vadaspark területén megtalálható egy a  puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, egy játszótér, egy büfé és ajándékbolt is várja a vendégeket.

 

Hasznos információ

A rendezvényre a részvételi díjat a Tourinform Hortobágy irodában, a Hortobágyi Csárda épületében tudják megváltani, amelynek az ára megegyezik a Vadaspark belépő díjjal. Érdemes ezt a buszjárat indulás előtt megejteni.

Mivel a Hortobágyi Vadaspark csak a Nemzeti Park járműveivel megközelíthető, így csak a szervezett, Hortobágyi Csárda elől induló járművekkel lehet odajutni. Az utolsó járat 14:00-kor indul.

 

Megközelítés

Hortobágy autóval a 33-as főtúton Tiszafüred vagy Debrecen irányából megközelíthető. A településre vonattal is el tudnak menni, onnan a Hortobágyi Csárda egy 20 perc sétával megközelíthető.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Hortobágyi Vadaspark - Felnőtt belépőjegy
2 200 Ft/fő
Hortobágyi Vadaspark - Gyerek, diák, nyugdíjas belépőjegy
1 700 Ft/fő
Hortobágyi Vadaspark - Családi belépőjegy (2 felnőtt, 2 gyerek)
5 850 Ft/Család

Helyszín jellemzői

  Fizetési lehetőségek
 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Fizetős
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Ár: 500 Ft/nap