János Vendéglő - Siófok
Bemutatkozás
A János Vendéglő 1997-ben nyitotta meg kapuit családi vállalkozásként a vendégek előtt Siófok fürdőtelepén pár méterre a Balaton partjától. Csendes, családias környezetben helyezkedik el, a szabadstrandtól nem messze, ami nagyon népszerű a kisgyermekes családok és a sportolni vágyók körében. 2000-ben történt átalakításának köszönhetően már télen is tud vendégeket fogadni, terasza és sörkertje kellemes kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.
A János Vendéglő legjellegzetesebb ételei természetesen a magyaros ételek. A tradicionális ízekért kifejezetten környékbeli alapanyagokat használnak fel, eredeti alapanyagokból indítva készítik el ételeiket. Az étterem specialitása a májgombócleves, ami már 15 éve az étlap részét képezi. Mindemellett több, más népszerű étel is szerepel a kínálatban, de a saláták is nagy szerepet töltenek be. Ezzel fitness és gluténmentes kínálatuk is bővült, így mindenki megtalálja a számára tökéletes ebédet.
Az alapanyagok mellett továbbá az ehető virágokat, díszeket és kézműves sajtokat is a közelből, illetve az Alföldről szerzik be, ezért is olyan egyedi és különleges a János Vendéglő ízvilága. A halételeknél természetesen a balatoni halak - harcsa, ponty - játszanak nagy szerepet. Az ételek mellé helyi pincék által készített borokat és pálinkát szolgálnak fel.
A János Vendéglő Siófok-Szabadifürdő részén helyezkedik el, a falu hangulatot idéző városrész szívében. A vasútállomás mindössze pár méterre található az étteremtől, így akár vonattal is könnyen megközelíthető, de egy kellemes sétával vagy kerékpározással egybekötve Siófok belvárosából is elérhető. Az autóval érkezők ingyenes parkolóban tudhatják járművüket.
Konyha
A János Vendéglő legjellegzetesebb ételei természetesen a magyaros ételek. A tradicionális ízekért kifejezetten környékbeli alapanyagokat használnak fel, eredeti alapanyagokból indítva készítik el ételeiket. Az étterem specialitása a májgombócleves, ami már 15 éve az étlap részét képezi. Mindemellett több, más népszerű étel is szerepel a kínálatban, de a saláták is nagy szerepet töltenek be. Ezzel fitness és gluténmentes kínálatuk is bővült, így mindenki megtalálja a számára tökéletes ebédet.Az alapanyagok mellett továbbá az ehető virágokat, díszeket és kézműves sajtokat is a közelből, illetve az Alföldről szerzik be, ezért is olyan egyedi és különleges a János Vendéglő ízvilága. A halételeknél természetesen a balatoni halak - harcsa, ponty - játszanak nagy szerepet. Az ételek mellé helyi pincék által készített borokat és pálinkát szolgálnak fel.