Káli Kövek Borászat - Köveskál
Bemutatkozás
A Káli Kövek Borászat olyan borokat készít, melyeken érződnek a szőlőfajta jellegzetességei, és a Káli-vidék minerális ízvilága. Szabó Gyula 2007-ben vett át a Fekete-hegyen egy régi családi pincét, melyet az 1940-es években nagyszülei vásároltak, majd egy évvel később barátjával megalapította Köveskálon a Káli Kövek Borászatot. A borászat rendelkezik egy otthonos kóstolóteremmel és egy kis borterasszal, ahol a vendégek megismerkedhetnek vidékre jellemző ízekkel.
Borok
Szőlőik nagy része vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származnak. A saját területeik bio-művelésűek, kizárólag réz és kén alapú bioszereket alkalmaznak. A borokat igyekszenek a lehető legtermészetesebben egyszerűen, tradicionálisan, kíméletes feldolgozással készíteni, fajtánként és évjáratonként változó módon. A pincészetre az alapborok mellett a dűlőszelektált, úgynevezett faluborok is jellemzőek, például a friss, virágos Szentantalfa Rajnai Rizling, vagy a Rezeda Olaszrizling.
Megközelítés
A Káli Kövek Borászat Köveskál központi részén, a Fő utcán helyezkedik el. Az épület előtt a parkolás ingyenes. A legközelebbi, Fő utcán található buszmegállótól 5 perc sétával elérhető.
Borok
Szőlőik nagy része vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származnak. A saját területeik bio-művelésűek, kizárólag réz és kén alapú bioszereket alkalmaznak. A borokat igyekszenek a lehető legtermészetesebben egyszerűen, tradicionálisan, kíméletes feldolgozással készíteni, fajtánként és évjáratonként változó módon. A pincészetre az alapborok mellett a dűlőszelektált, úgynevezett faluborok is jellemzőek, például a friss, virágos Szentantalfa Rajnai Rizling, vagy a Rezeda Olaszrizling.
Megközelítés
A Káli Kövek Borászat Köveskál központi részén, a Fő utcán helyezkedik el. Az épület előtt a parkolás ingyenes. A legközelebbi, Fő utcán található buszmegállótól 5 perc sétával elérhető.