Kinga Kamrája - Káptalantóti
Bemutatkozás
A Kinga Konyhája Káptalantótiban, az országút 14-es kilométerkövénél található egy farm, ahol rengeteg állat köztük kecske, juh, nyúl, mangalica és baromfi él együtt, Kingával és Leventével kiegészülve. Az Ő érdemük a birtok, és a hozzá kapcsolódó Kinga Kamrája márkanév. Több éve hozzájuk járnak a helyiek feltölteni a hűtőt és a spájzot mindenféle finomsággal.
Az irodai munkát és a városi életet cserélték fel az önellátást megcélzó életre. Egy korábbi üzemeltetőtől vették át a Kővári farmot, és 2018-ban költöztek oda. A farm akkori tulajdonosa fogta a kezüket az első évben, gondos kezei alatt tanulhatták meg a füstölt áruk és a sajt készítés csínját-bínját.
A sajtok hagyományos módon, nyers kecsketejből készülnek. Az állatok minden nap legelnek amíg az időjárás engedi, ettől olyan különlegesen zamatosak és tiszták a termékek. Saját fejlesztésű sajttal is büszkélkedhetnek, ez a No14, ami a bekötő út melletti kilométerkőről kapta a nevét, ez egy fehérpenészes, francia típusú sajt.
A füstölt árú szintén hagyományos módon készül, jelenleg mangalicából. Szabadtartású állományból vásárolják őket, majd minimum helyben 3 hónapig kizárólag gabonával, valamint savóval etetik. Kizárólag bükkben füstölik őket, de előtte 3-6 hétig egy titkos páclében érlelik. Az árukészletük egyre bővül, a saját készítésű termékeken kívül környékbeli termelők portékái is helyet kaptak a polcon.
Számos környékbeli étterem is az ő alapanyagaikat használja, illetve rengeteg visszatérő, elégedett vásárlók tudhatnak magukénak. Azt gondolom ez a maximális garancia arra, hogy valamit nagyon jól, szívvel-lélekkel csinálnak!
Az irodai munkát és a városi életet cserélték fel az önellátást megcélzó életre. Egy korábbi üzemeltetőtől vették át a Kővári farmot, és 2018-ban költöztek oda. A farm akkori tulajdonosa fogta a kezüket az első évben, gondos kezei alatt tanulhatták meg a füstölt áruk és a sajt készítés csínját-bínját.
Kínálat
A sajtok hagyományos módon, nyers kecsketejből készülnek. Az állatok minden nap legelnek amíg az időjárás engedi, ettől olyan különlegesen zamatosak és tiszták a termékek. Saját fejlesztésű sajttal is büszkélkedhetnek, ez a No14, ami a bekötő út melletti kilométerkőről kapta a nevét, ez egy fehérpenészes, francia típusú sajt.A füstölt árú szintén hagyományos módon készül, jelenleg mangalicából. Szabadtartású állományból vásárolják őket, majd minimum helyben 3 hónapig kizárólag gabonával, valamint savóval etetik. Kizárólag bükkben füstölik őket, de előtte 3-6 hétig egy titkos páclében érlelik. Az árukészletük egyre bővül, a saját készítésű termékeken kívül környékbeli termelők portékái is helyet kaptak a polcon.
Számos környékbeli étterem is az ő alapanyagaikat használja, illetve rengeteg visszatérő, elégedett vásárlók tudhatnak magukénak. Azt gondolom ez a maximális garancia arra, hogy valamit nagyon jól, szívvel-lélekkel csinálnak!