Kisoroszi Szigetcsúcs - Kisoroszi
9.8
35 értékelés alapján

Bemutatkozás

Kempingezésre és kirándulás céljából is bátran válasszátok a Kisoroszi Szigetcsúcsot, ahol természetközeli kikapcsolódás és fantasztikus panoráma vár rátok.

 Egész évben ingyenesen látogatható, a sátorozásért és a parkolásért pedig csak szezonban kell fizetni (május 1.–szeptember 30.).


Strand

A szigethez tartozó partszakasz hivatalosan nem minősül strandnak, és bár a Kisoroszi Önkormányzat nem javasolja fürdőzésre való használatát, nincs is megtiltva a pancsolás.

Alacsony vízállás esetén felszínre jut a kavicsos takaró, így jó darabon be lehet sétálni a folyó medrébe. Ilyenkor lehet a legjobban rálátni a környező panorámára, melyet a Hegyes-tetőn álló Julianus-kilátó és a Visegrádi fellegvár is gazdagít. Árnyékos helyekben sincs hiány, mivel a szigeteten éltes nyár- és fűzfák nyújtóznak a magasba.


Kemping

Ez a városi zajtól elszigetelt oázis az év bármely napján nyitva áll a táborozni vágyók előtt. Fizetni a sátrazásért csak május 1. és szeptember 30. között kell. Ez természetesen magával hozza azt is, hogy a szezon alatt biztosított szolgáltatások szezonon kívül nem elérhetőek (pl. szemétszállítás). 

Nincsenek kijelölt kempinghelyek, ezért előre foglalni sem lehet, mindenki érkezési sorrendben tudja elfoglalni a rendelkezésre álló tereket. Mivel elöregedett fák is találhatóak a szigeten, a sátor felállítása előtt mindenképp ellenőrizzétek le, hogy mennyire biztonságos a kiszemelt helyszín. Érkezéskor a bejelentkezést a Szigetcsúcs Recepción tudjátok megoldani.


Szolgáltatások

Noha 2021-ben még tervben volt egy több, mint 300 milliós beruházás a területen, a törekvés még ugyanabban az évben meg is hiúsult. A Kisoroszi Szigetcsúcson így továbbra is csak pottyantós wc és a parttól viszonylag távol eső vizesblokk érhető el. Érdemes szúnyogriasztót hozni magaddal, hiszen akár napközben is sok vérszívóval lehet összefutni.


Étkezési lehetőség

A partszakaszon egyedüli vendéglátóegységként üzemel a Szigetcsúcs Terasz, amely május 1. és szeptember 30. között minden nap 8:00-tól 20:00 óráig csalogatja éhes vendégeit. Klasszikus strandbüfé kínálatra számíts: kézműves hamburgerek, olasz pizzák, hot-dog, virsli és lángos közül lehet válogatni. A finom falatok mellé üdítőt, sört, bort, kávét vagy röviditalokat tudsz inni.


Házirend

Ha azon töprengsz, hogy kutyát is hozhatsz-e magaddal a Kisoroszi Szigetcsúcsra, akkor a válasz az, hogy minden mennyiségben. Szezon alatt hétvégente elég sok eb szokott itt játszani, ezért csak jól szocializált, korának megfelelő oltásokkal rendelkező állattal látogasd a partot.

Fontos kiemelni, hogy a sziget a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét képezi, és országos jelentőségű, védett természeti terület. Tartózkodásod alatt ne szemetelj és semmiképp se tégy kárt az élő környezetben!


Megközelítés autóval

Autóval Budapest belvárosától nagyjából 1 órás menetidővel lehet elérni a helyszínt. A folyón való átjutást a Szentgyörgypuszta–Kisoroszi rév biztosítja. Ha ingyen szeretnéd állomásoztatni a járműved, akkor Kisorosziban találsz majd parkolóhelyeket. Amennyiben inkább arra hajtasz, hogy minél kevesebbet kelljen sétálni, külön behajtási díjat kell fizetni. Kiemelnénk, hogy a szigetcsúcs táborozóhelyére gépkocsival tilos behajtani. 
 

Gépkocsi behajtási díjak

8 órától                2 500 Ft/nap (gépkocsi)
15 órától             1 500 Ft/nap (gépkocsi)
8 órától               5 000 Ft/nap (busz)


Megközelítés tömegközlekedéssel

Az Újpest-Városkaputól induló, Budapest–Esztergom vonalon közlekedő távolsági buszjárat megáll Visegrád–Szentgyörgypusztánál, ahonnan komppal lehet megtenni a fennmaradó utat. 

Kisoroszi Szigetcsúcs értékelése 9.8 a lehetséges 10-ből, 35 hiteles vendégértékelés alapján.

9.8
Kiváló
35 értékelés alapján
 • 100% ajánlaná barátainak
 • Akár több napos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Igazi beach-hangulat volt"
Idősebb pár (7 hónapja)
Magyarország
10
"Rendezett település, sok-sok zölddel.A fekvése gyönyörű. Kultúrált, sok szolgáltatást nyújtó, homokos parttal rendelkező szabadstrand."
Egyéni utazó (8 hónapja)
Budapest
7
"Csendes környezet, kellemes kirándulóhely."
Középkorú pár (9 hónapja)
Magyarország

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Árak

május 1. - szeptember 30.
3-4 személyes sátor heti díj
25 000 Ft
5 személyes sátor napi díj
6 000 Ft
5 személyes sátor heti díj
30 000 Ft
1-2 személyes sátor napi díj
4 000 Ft
1-2 személyes sátor heti díj
20 000 Ft
3-4 személyes sátor napi díj
5 000 Ft

Helyszín jellemzői

Általános

 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 2 km
 • Beszélt nyelvek: magyar
 • Akadálymentesített

Fizetési lehetőségek

 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro

Parkolás

 • Parkoló a közelben: Fizetős
 • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

 • Távolság buszmegállótól: 2 km