Koloska-völgy - Balatonfüred
9.7
27 értékelés alapján
116 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Balatonfüred és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A Koloska-völgy az egyik legkedveltebb kirándulóhely Balatonfüreden. A Balaton környéki túrák egyik legszebb célpontja a Balatonfüred felett húzódó terület, ahol számos látnivaló várja a kikapcsolódni vágyókat. A Koloska-völgy gyűjtőnév, ide tartozik az arácsi völgy, a Koloska-forrás és környéke, a Koloska-völgyi kirándulóhely, illetve a tanösvény és az erdei tornapálya is.


Tippek

A völgyben talalálható a Koloska-csárda, ahol sok-sok finomság közül válogathatnak a kirándulók. Túrázás közben érdemes itt megpihenni és megkóstolni a hely specialitásait.
Bővebb információért kattints IDE!

A területen egy Vadaspark is várja a látogatókat, muflonokkal, szarvasokkal és további érdekes állattal. A családosok számára különösen kihagyhatatlan program, hiszen a gyerekek egy életre szóló élménnyel gazdagodhatnak.
Bővebb információért kattints IDE!
 

Koloska-völgy

A Koloska-völgy bejáratánál, a csárda után található egy térképes tájékoztató tábla, melynek segítségével könnyedén kiismerhetjük magunkat a területen, illetve megtudhatjuk a legfontosabb információkat a völgyről.

Keleti irányban a Péter-hegyet, nyugatra pedig a Tamás-hegyet láthatják a kirándulók, az előbbire csak a tapasztaltabb túrázóknak érdemes felkapaszkodniuk, ugyanis elég meredek az út. A Tamás-hegyre vezető ösvény már jobban járható, illetve közvetlenül a völgy elejéről indul. Innen rövid séta után eljutunk egy szoroshoz, ahol a patak két oldalát sziklák szegélyezik, melyek mindössze 20 méterre vannak egymástól.

A környéken azt tartják, hogy régen itt bújtak el a falu lakói a törökök elől, ugyanis egy kőfallal el tudták zárni a szorost. Innen tovább haladva egy füves, tágas legelőre érünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik elénk a szigetszerű domb tetején magasló fehér mészkősziklákra.

A Koloska-csárdánál van lehetőség másik irányba is menni, baloldalt ugyanis egy gyalogút található, ami az erdőbe vezet. Az itt lévő tanösvényen haladva eljutunk a Koloska-szikla lábánál lévő forrásvidékhez, valamint az erdőség mélyébe is. Akármelyik útvonalat is válasszuk, számos kikapcsolódási lehetőséggel találkozunk út közben, ugyanis pihenő-és főzőhely, tornapálya, tanösvény és vadaspark is várja a látogatókat a Koloska-völgyben.
 

 

Koloska-völgy értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 27 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
27 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Nagyon szep, tiszta kornyezet. Van lehetoseg sutogetesre, bogracsozra tobb erre a celra kijelolt helyen. Kutyaval, biciklivel is erdemes menni."
Fiatal pár (1 hónapja)
Magyarország
10
"A természet kézzelfoghatósága, a környezet nyugalma."
Dr. Oláh György - idősebb pár (1 éve)
Budapest
9
"Többször is jártunk itt. Kellemes kirándulást lehet tenni akár nagyobb kerekű babakocsival is és kutyussal is. Gyönyörű az erdő és a kis patak. Az elején pedig egy vadaspark is található, a nyitvatartásról érdemes a kirándulás előtt érdeklődni. Kocsival érkezőknek parkolási lehetőség van."
Középkorú pár (1 éve)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • ATM a közelben: 4.4 km
 • Akadálymentesített
 • Állatbarát
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: étterem
  Megközelítés
 • Távolság vasútállomástól: 3.6 km
 • Távolság buszmegállótól: 4.4 km