László Ólomkristály Kézműves Műhely és Mintabolt - Parádsasvár
9.6
95 értékelés alapján

Bemutatkozás

László Kristály az élő hagyomány. Művészet, élmény öt generáción át! Ahogyan az erdő borította völgyeket át—és átfonják a fák gyökerei, úgy ölelik körbe ezt a kis falut is ennek a kihalófélben lévő ősi mesterségnek az ágai.​Családi vállalkozásunk ólomkristály termékeknek, kelyheknek, díszműveknek kézi csiszolásával, gravírozásával foglalkozik. Üzletünkben különleges, egyedi termékekkel, saját tervezésű, egyéni mintavilágú kollekciókkal állunk kedves vásárlóink rendelkezésére.


Üveggyártás a Mátrában

Az üveggyártás a Mátra területén több száz éves múltra tekint vissza. A mai parádsasvári üveggyár elődjét II. Rákóczi Ferenc fejedelem alapította 1708-ban. Az ipartörténetileg is egyedülálló gyárban az ólomkristály termékeket fúvás és kézi formálás mellett 1803-tól kezdődően már kézi csiszolással is díszítették.

A folyamatos fejlesztések hatására modern gyárrá fejlődött üvegolvasztóban üvegfúvók és üvegcsiszolók százai formálták ezt a lángokból és rejtelmekből keletkezett anyagot, az üveget,szépséges mintákat rejtő, csillogó csodákká.


A műhely története

Ősi szenvedélyük az egész családunk életét áthatotta. Anyai nagyapám kezdetben üvegfúvó mesterként, majd hosszú évekig gyárigazgatóként fonta össze életútját az üveggyárral. Édesapám életének ágai is szorosan egybeforrtak az ólomkristály csiszolásával. A mesterség iránt érzett szeretetük, életük folyamával átáramlott belém is, és engem is magával ragadott ennek a titokzatos, mégis tiszta, nemes, különleges anyagnak a megformálása iránt érzett vágy.


Ólomkristály

Az ólomkristály a legjobb választás: Ha igazán egyedi, személyre szóló, időtálló ajándékkal szeretné meglepni szeretteit, ismerőseit. Ha családi eseményre (esküvőre, keresztelőre, nyugdíjba vonulás ünneplésére ) hivatalos. Ha szeretne felejthetetlen ajándékkal kedveskedni házassági évforduló alkalmából. Ha csupán egy értékes, kézzel készített alkotást szeretne emlékül hazavinni a mátrai nyaralásból.


Szolgáltatások

Üzletünkben Ön is megtalálja majd a megfelelő alkalomhoz a megfelelő ajándékot! Vállaljuk továbbá egyedi, különleges csiszolási kérések teljesítését, céglogóknak, családi emblémáknak gravírozását. Hölgy vásárlóink figyelmébe ajánljuk kristály ékszereinknek, (fülbevalóknak, gyűrűknek, nyakláncoknak) gazdag választékát. Gyermekek számára pedig üvegből készült kabalafigurákat, kulcstartókat, apró ajándéktárgyakat kínálunk!


Programok

Ha a Mátrában jár semmiképpen ne hagyja ki Ön sem a lehetőséget, hogy megismerkedjen ezzel a kihalófélben lévő, ősi kézműves mesterséggel. Az üvegcsiszolás rejtelmeibe való bemutatás, és a csiszolás megtekintése ingyenes szolgáltatás. Ez a folyamat kiváló éleslátást, precizitást, kreativitást, kézügyességet igényel. Vendégeink számára lehetőséget biztosítunk, a kristály csiszolással való díszítésének kipróbálására (ára: 1500ft/pohár, előzetes bejelentkezés szükséges). Csoportokat is fogadunk telefonos egyeztetés után.

Családunk nagy szeretettel várja Parádsasváron! Látogasson el hozzánk!

László Ólomkristály Kézműves Műhely és Mintabolt értékelése 9.6 a lehetséges 10-ből, 95 hiteles vendégértékelés alapján.

9.6
Kiváló
95 értékelés alapján
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"A tulajdonos nagyon kedves. Annak ellenére, hogy nem jelentkeztünk be előre szívesen fogadott bennünket. Nyugodtan nézelődhettünk."
Középkorú pár (2 hete)
10
"Kedves, segítőkész, és méltóképpen büszke a munkájára és a családi hagyományra aki nekünk tartotta a tájékoztatót, bemutatót, meg segített a saját csiszolásnál is"
Család nagyobb gyerekkel (5 hónapja)
10
"Interaktív, egy élménnyel több! Üvegpoháron kipróbálhattuk a minta csiszolását, melyet emlékként elhoztunk. A kiállított és megvásárolható kristálytárgyak álomszépek."
- család nagyobb gyerekkel (5 hónapja)

Nyitvatartás

hétfő
09:00-18:00
kedd
09:00-18:00
szerda
09:00-18:00
csütörtök
09:00-18:00
péntek
09:00-18:00
szombat
09:00-18:00
vasárnap
09:00-18:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Kedvezmények

Programkedvezmények a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
-10%
A mintaboltban megvásárolt termékek árából
-30%
A kristály csiszolással való díszítésének kipróbálása árából

Helyszín jellemzői

Általános

 • Állatbarát
 • Akadálymentesített
 • ATM a közelben: 4.7 km
 • Beszélt nyelvek: magyar

Helyszíni szolgáltatások

 • Biciklitároló
 • Mosdó

Parkolás

 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Parkoló helyek száma: 2 db

Megközelítés

 • Távolság buszmegállótól: 400 m