Magyar Nemzeti Múzeum Babits Mihály Emlékháza - Esztergom

15% kedvezmény

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • A belépőjegyek árából minden korcsoport számára 15% kedvezmény
Jelenleg zárva, nyitás szerda 10:00

Időpont

 • április 4. - október 31. 10:00-18:00

Árak

Egész évben
 • Teljes árú felnőtt belépőjegy 800 Ft
 • Diák, nyugdíjas belépőjegy 400 Ft

Szolgáltató ismertetése

A MNM Babits Mihály Emlékházában hangulatos és korhű kiállítás idézi fel az 1924-1941-ig nyarait Esztergomban töltő Babits Mihály emlékét. Az esztergomi Előhegyről páratlan kilátás nyílik Esztergom városára, a környező hegyekre és a Dunára, amelyben nemcsak régebben, de ma is nagy öröm elgyönyörködni. A költőóriás kicsi hegyi házában szerkesztette a Nyugat című folyóiratot, fordított, írt, alkotott. Műveinek eredeti példányait is meg lehet tekinteni a kiállításban. A nyári hónapok idején Babits számos barátja és ismerőse látogatta meg őt Esztergomban, akik az erre külön kialakított falra felírták neveiket. Rendkívül izgalmas elfoglaltság keresgélni a nagy nevek között, külön öröm rábukkanni Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, Móricz Zsigmond, Sík Sándor, Karinthy Frigyes, Tóth Aladár, Einczinger Ferenc nevére. Babits versekben és esszékben örökítette meg élményeit és érzéseit, amelyeket 2017 decemberében könyvben adott ki a város „…kinyúlhat égig a lélek..” címmel. „a „Babits Mihály Emlékház örökös hangjai” - ként szólaltatják meg. A Babits Mihály Emlékházban nemcsak a hanganyag készült egyedileg a hely lelkületéhez híven, hanem egy olyan zenei anyag is, amely a kor zenei hangulatát kívánja felidézni. Ennek rendezője és összeállítója a Malom Művészeti Műhely mozgatórugója Villányi Zsolt volt, zongoraművésznője pedig Rózsár Brigitta, szintén az MMM tagja. További zenei közreműködők Szegő Csaba és Szentkirályi Károly, akik az esztergomi versek mellé adnak stílusos zenei kíséretet. A ház ebédlőjében megtekinthető Jelenczki István filmrendező „Holt próféta a hegyen, Válogatás Babits Mihály esztergomi Előhegyen” írt verseiből 2008-ban készült filmverse, amelyben Simon Péter mondja el a verseket.
 
A MNM Babits Mihály Emlékháza autóval és gyalogosan egyaránt a Református templom mellett lévő Siszler utcán, majd balra kanyarodva az Einczinger közön keresztül közelíthető meg.
Csak gyalogosan: Babits Mihály utcán keresztül egy 15 perces kaptatóval érhető el.
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Teljes árú felnőtt belépőjegy
 • 800 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy
 • 400 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
A belépőjegyek árából minden korcsoport számára
 • - 15%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Helyszín jellemzői

9.3
Nagyon jó
(20 értékelés alapján)
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 1 órás program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Sokoldalúan felhasznált információ-átadási lehetőség, segítőkész személyzet."
Középkorú pár (9 hónapja)
Sümeg
Értékelés 10
"Ezt látni kell! Tökéletes , a költő életútját kitűnően bemutató, sokszínű, élménygazdag kiállítás. Sok-sok meglepetéssel és szeretettel /még virágcsokrot is kaptam!/."
Család nagyobb gyerekkel (11 hónapja)
Kisbér
Értékelés 9
"Sehol nem szerepel, hogy nem a hivatalos címen kell megközelíteni, olyan útra vezet a GPS, ami meredek, keskeny, nem lehet megállni, szembejövő forgalom esetén gyakorlatlan gépkocsi-vezetőnek kifejezetten veszélyes, végül vissza kellett fordulni és csak több száz m-re lehetett a belvárosi, fizetős részen leparkolni, miközben a nem hivatalos cím szerinti főbejárat jól megközelíthető lett volna, parkolási nehézségek nélkül."
Baráti társaság (8 hónapja)
Budapest