Magyar Nemzeti Múzeum Esztergom Vármúzeuma - Esztergom

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • MNM Esztergomi Vármúzeumának belépőjegy árából 15% kedvezmény

Nyitvatartás

nov. 1. - márc. 31.
 • Kedd-Vasárnap 10:00 - 16:00

Árak

Egész évben
 • Teljes árú jegy 1 600 Ft
 • Kedvezményes jegy 800 Ft

Szolgáltató ismertetése

Esztergom. E városnév hallatán az iskolai tanulmányainknak köszönhetően rengeteg információ jut az eszünkbe. A magyar történelmünk és államiságunk kezdetei ehhez a városhoz fűződnek, hiszen az első főváros és királyi valamint érseki székhelyi is volt egykoron. Páratlan földrajzi adottságai mellett számtalan kiemelten fontos eseményeknek volt a színtere a város, amelynek tárgyi, szellemi, történelmi örökségének értéke felbecsülhetetlen.

Esztergom hangulatos utcáin kalandozva lépten-nyomon egy-egy történelmi helyszínre bukkanhatunk. A Várhegyre felsétálva pedig csodálatos panoráma tárul elénk a Duna-partján elterülő ezer éves városról. De azt talán kevesen tudják, hogy micsoda egyedülálló kincseket és titkokat rejt ma is Esztergomban a Várhegy!
Az a Királyi Palota, amely ma a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának ad teret, számtalan csodálatos és gazdag emléket őriz. A ma látható Vár magját III. Béla építtette, amit a 15. században kibővítettek. Minden helyisége különös és izgalmas történeteket mesél a látogatóknak, az egykoron itt élt királyok és az érsekek életéről, valamint a Vármúzeum tematikus tárlatvezetéseinek során bepillantást nyerhetnek a látogatók az egyszerű középkori ember mindennapjaiba. Megismerhetik, hogy az európai mércével is élvonalbeli uralkodói központ, micsoda pezsgő udvari élet színtere volt. Megtapasztalhatják, hogy a sokszor borúsan elénk festett sötét középkor egy pompás királyi udvarban nem is volt annyira sötét, sőt! Utánajárhatunk a középkori hagyományok, szokások rejtelmeinek, melyek a mai ember számára megdöbbentőek és különösek is lehetnek.
Rendezvényeinken igyekszünk a rendkívül széles történelmi eseményeinket minél érzékletesebben bemutatni a vendégeink számára. Ezek közül a rendezvények közül kiemelkedően fontos, az augusztusi ESZTÖR- Esztergomi Történelmi Napok eseménye, amely mindig hitelesen, hagyományőrzőkkel, történelmi élet és csata rekonstrukciókkal, élő történelmi képpel, eleveníteni meg a gazdag esztergomi múlt dicső, fényes, és csatatüzekben gazdag történelmi pillanatait.

Amíg a felnőttek a tárlatvezetéseken és puskaporos történelmi fesztiválokon szórakozhatnak, addig a gyerekeknek is felejthetetlen kalandot nyújtanak a középkori Vár terei. Múzeumpedagógusok segítségével különböző korok emlékeivel ismerkedhetnek meg. Ők maguk is belebújhatnak egy-egy régi személy bőrébe, kipróbálhatják a rettegett seregek fegyvereit, megismerhetik egy-egy király életén keresztül a korabeli illemet, az öltözködés rejtelmeit, és ha az ügyességi próbákat is kiállva igazi lovaggá ütötték őket, megkezdődhet a bál és a tánc a Királyi Palota Nagytermében, a méltán híres bálteremben, amiről még Barbarossa Frigyes Német Római Császár történeti írója is elismerően szólt.
Ugye, hogy érdemes hozzánk betérni? Nincs már más hátra! Irány a Vár!
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

november 1. - március 31.
 • Kedd-Vasárnap: 10:00 - 16:00
április 1. - október 31.
 • Kedd-Vasárnap: 10:00 - 18:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Teljes árú jegy
 • 1 600 Ft
Kedvezményes jegy
 • 800 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
MNM Esztergomi Vármúzeumának belépőjegy árából
 • - 15%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
9.6
Kiváló
(22 értékelés alapján)
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Nagyon kedvesek voltak, az épület is csodás."
Murcsikné Kovács Anita - család nagyobb gyerekkel (4 napja)
Értékelés 8
"Zárás előtt fél órával zárták be a terméket!"
Középkorú pár (4 napja)
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Család kisgyerekkel (1 napja)
Orosháza