Bemutatkozás
A Mákmoiselle Pékség Veszprém belvárosában a város első kovászos péksége. Kovásszal készült kenyerek és ínycsiklandó péksütemények várják a betérni vágyókat, akik már az utcáról is betekintést nyerhetnek az üvegablakon át a pékműhelybe.
Története
Gabriella és fia, Gergely nagy fába vágták a péklapátjukat: egy csak kovásszal dolgozó pékséget akartak nyitni Veszprémben, ami 2020 tavaszára sikerült is. Hegyesi Gabriella és fia, Orbán Gergely az alapító tulajok, egy anya-fia páros, ahol Gabriella a vezető pék, aki a termékek kigondolásával foglalkozik, Gergely pedig az alkalmazottakról és a marketingről gondoskodik. Mindkét tulaj ingázva jár a pékségbe, Veszprémre azért esett a választásuk, mert gyakran jártak ebbe a csodás városba, ahonnan eddig hiányzott a kovászos pékség. A Mákmoiselle név azt mutatja, Gabriella egyik kedvenc alapanyaga a mák, amit előszeretettel használnak egyes süteményekben.
Kínálat
Az összes kenyér és a pékáru is többségében kovásszal készülnek. A kenyerek alapja a pásztói bioliszt: távolról hozzák, de ezt találták a legjobb minőségű biolisztnek. Ezen kívül a hozzájuk bekerült nyers gabonát ők maguk őrlik le. Eleinte csak kenyeret szerettek volna sütni, de nagyon hamar rá kellett jönniük, hogy a helyiek vágynak a péksüteményekre is. Ezekből sincs kispórolva a minőségi alapanyag, 84 százalékos francia vajas leveles tésztát és belga csokoládés a kakaós csigát ehetünk a veszprémi pékségben. A kakaós csiga egyébként óriási siker, rengeteget visznek belőle a vásárlók. Újdonságok rendszeresen találhatóak a kínálatban, ilyenek például a tarte-ok (kis kosárkák leveles tésztából, töltelékkel).Nagyon korán nem érdemes menni, a Mákmoiselle családbarát pékségnek tartja magát, ezért a pékeket nem dolgoztatja éjjel.
Megközelítés
Veszprém belvárosában, a Megyeház téren található. Az utcáról is belátni a műhelybe, végig lehet nézni, ahogy a finomságok készülnek.