Március 15. a Nemzeti Múzeumban - Budapest
103 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Budapest és környékére! Részletek

Bemutatkozás

2023. március 15-én egész nap ingyenes gyerek- és családi programokkal ünnepli a Nemzeti Múzeum az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját. Műkincsvadászat, óriás társasjáték, lebilincselő tárlatvezetések – csak pár pillanatkép abból a rengetegféle kalandból, amit elcsíphetsz 10:00 és 18:00 óra között a magyar történelem legnagyobb tárlatán!


Családi programok

Fedezd fel a múzeumi túraútvonalakat!
A szervezők 3 éves kortól ajánlják ezt a múzeumi térképes programot, amelynek keretében négy különböző tematikára épülő útvonalon járhatod be a Nemzeti Múzeum tárlatait. Bármelyiket is válaszd, biztos lehetsz benne, hogy termédek érdekességet fogsz látni. Íme a négy opció:

1. Családi útvonal
2. A magyar történelem legfontosabb eseményei
3. Múzeumi TOP 10 műtárgy
4. Nők a magyar történelemben.

Szórakozz a Játéktérben!
11:00 és 16:00 között izgalmas múzeumi játékok pezsgetik a hangulatot. A résztvevők a forradalmi események kellős közepébe csöppennek: megelevenednek a szabadságharc eseményei és a hétköznapi hősök helyébe is beleképzelhetik magukat pár percre. Jellegéből adódóan ez az élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt tanulságos.

Próbáld ki az óriás társasjátékokat!
Kossuth Lajos, Andrássy Gyula és Bem József életébe is belekóstolhatsz, ha leteszteled a Nemzeti Múzeum forradalmi szélforgó című társasjátékát. Emellett óriás szabadságharcos kirakó, valamint kártya- és memóriajáték is várja az érkezőket.

Kutasd fel a múzeum rejtett kincseit!
11:00-16:00 között családi műkincsvadászatra is jelentkezhettek, ahol egy kincskereső füzet kalauzol el a tárlat féltve őrzött titkaihoz. 10:00 egy olyan változata is elérhető lesz a programnak, amelyben Petőfi Sándor életének legfontosabb állomásait ismerhetik meg az érdeklődők.

Kézműveskedj a forradalom szellemében!
8 éves kortól ajánlott a tárgyalkotó műhelynél is lefékezni, hiszen nemzeti színű mézeskalács figurák, kokárda készítés, illetve madzag és gyékényfonás is szerepel az idei kínálatban. Előzetes regisztrációval a múzeumkerti cukrászdában még marcipán kokárdát is alkothatnak a gyerekek 10:00-től 14:00-ig. Ezt a programot 4 és 10 éves kor között ajánlják a szervezők.


Március 15-i programok Budapesten >>


Felnőtt programok

Az alábbi tárlatvezetések egytől-egyig regisztrációkötelesek!

11:30 és 13:30 – Magyar Expo Sikerek - Gál Vilmos kurátori tárlatvezetése
11:00 – Minden sikeres nő mögött: A 19. század Nagyasszonyai - tematikus tárlatvezetés
12:00 és 15:00 – "Kokárda, fűző, mente..." Forradalmi viseletek a 19. században - Kollár Csilla kurátori tárlatvezetéseű
12:30 – Mesélő falak Épülettörténeti séta, tematikus tárlatvezetés
13:00 – A leghosszabb század nagyjai - A 19. század története - tematikus tárlatvezetés
14:00 – A forradalom kertje - Debreczeni-Droppán Béla kurátori tárlatvezetése a múzeumkertben
14:30 – Milyen tárgyakat láthatott Petőfi a Magyar Nemzeti Múzeumban? - tematikus tárlatvezetés
16:00 – A történelem színpadán - Debreczeni-Droppán Béla kurátori tárlatvezetése

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!


 

Jó tudni

A március 15-i rendezvény ingyenesen látogatható, azonban vannak olyan programok, amelyekre előre kell regisztrálni. Ez Google jelentkezési űrlapok segítségével történik, melyeket az esemény közösségi oldalán fogsz megtalálni. Nem árt minél hamarabb bebiztosítani a helyedet a kiszemelt programokra, mert minden évben óriási érdeklődés öveti az ünnepi eseményeket.
 

Megközelítés

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete Budapesti VIII. kerületében található, a Múzeum körúton. Mivel saját parkolóval nem rendelkezik az intézmény, legközelebb a Pollack Mihály téri mélygarázsban lehet parkolni. Gyalogosan a Kálvin téri metrómegállótól és az Astoriától is nagyjából 400 méteres sétára kell számítani. Tömegközlekedéssel az alábbi járatokat ajánljuk:

Metró
M3, M4 (Kálvin tér)
M2 (Astoria)

Villamos
47, 48, 49 (Kálvin tér)

Troli
72M, 83M (Kálvin tér)

Busz
9, 15, 115 (Kálvin tér)

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Belépés
Ingyenes

Szolgáltatások