Méz- és Mézeskalács Fesztivál - Gyula
15 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Gyula és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Minden év decemberében rendezik meg Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A több napos rendezvényen minden a mézről szól majd, különböző mézhez kapcsolódó programok is megrendezésre kerülnek. Látogasson el a dél-alföldi fürdővárosba és legyen részese mézédes életnek.

Programok

A Méz- és Mézeskalács Fesztiválon több program kerül megrendezésre, mint amire számítanak. A kirakodóvásáron lehetőség van a karácsonyi ajándékok megvételére is, valamint a profi méhészek által készített mézfajtákról, melyekből vásárolhatnak vagy kóstolhatnak is. Az első nap a mézlovagrendek és a Mézkirálynő részvételével lámpás felvonulást szerveznek, ami egészen a belvárostól a gyulai várig tart. Miután megtörtént a mézlovagok avatása a Gyulai Vár méz-, pálinka- és borkóstolással, a Gyulai Várfürdő pedig mézes szaunavarázzsal várja a vendégeket.

A következő nap a szokásoknak megfelelően kihirdetik az "Év Kiváló Magyar Méze" versenyt győztesét, majd a Józsefvárosi Római Katolikus templomban mézszentelő szentmisét tartanak. A fesztivál kínálata: mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár , mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása.

Ha ez mind nem elég, a fesztiválon adventi készülődés és a kézműves programok is nagy főszerepet játszanak.

Megközelítés

A programok több helyszínen kerülnek megrendezésre, melyek mind megközelíthetők autóval és tömegközlekedéssel is egyaránt. Az autóval érkező vendégek számára parkoló biztosított a helyszínt körülölelő utcákban.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás