Mőcsényi Mihály botanikus kert - Budapest
9.3
3 értékelés alapján

Bemutatkozás

Budapest városában található a csodás Mőcsényi Mihály botanikus kert. A főváros Városligetének egyik ékét képezi, a legkülönlegesebb növényeket felvonultató botanikus kert. A liget ezen része nevét a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozójáról kapta. A korábban Kis Botanikus Kertként ismert látványosság 1967-ben került átadásra, mégpedig a Főkert 100 éves jubileuma alkalmából. A kertben helyet kaptak többek között: gyógy- és fűszernövények, konyhakerti növények, szőlő, gyümölcs, egynyári virágok, vízi-, mocsári és természetesen sziklakerti növények is.

A kert központi helyére egy esőkunyhó került, de emellett a kert látványosságai közé tartozik a pergola és a hozzá tartozó két vízmedence, valamint a forrás táplálta csobogós vízrendszer. A botanikus kert felújítására az elmúlt években került sor, mégpedig a Főkert tervtárában található 1967-es, 1969-es és 1980-as évek kertépítészeti tervei alapján. A felújítás eredményeképp egy csodás, hangulatos kert lett a helyenként már-mát elhanyagolt területből.

A látogatók egyik kedvence az újonnan megépített Kneipp ösvény, mely a kert területén található, patakot keresztező ösvény. Mindez olyan útvonal, mely tematikusan került kialakításra, és ahol a látogatók az ösvényen sétálhatnak végig mezítláb, miközben a talpukat masszíroztatják. A látogatók amellett, hogy élvezik a nyári melegben való mezítlábaskodást, a kialakított felület jótékony hatást gyakorol az egyensúlyérzékre és javítja a testtartást is.

Egy lugas is kialakításra került a Mőcsényi Mihály botanikus kert terület egyik sétányán, melyhez kapcsolódik egy kerti tipegős útvonal is. Mindennek célja, hogy a látogatóknak segítsen az egész botanikus kert bejárását. A kertet végigjárva csodás növényekkel, ismeretterjesztő táblákkal és megannyi grafikai elemmel is találkozhatnak a látogatók, mely még élvezetesebbé teszi az itt töltött időt. A kertbe elültetésre került 2020-ban közel 335 különböző fajtájú új növény.

A kertbe gyakran járnak a közeli iskolák tanulói is, mégpedig interaktív tanórák keretein belül, ahol szabadtéri biológia és környezetismeret órákat tartanak.

Mőcsényi Mihály botanikus kert értékelése 9.3 a lehetséges 10-ből, 3 hiteles vendégértékelés alapján.

9.3
Nagyon jó
3 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Judith Egly - egyéni utazó (1 éve)
Burgkirchen
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Bojkovszky Viktor - fiatal pár (1 éve)
Budapest
8
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Középkorú pár (2 éve)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

 • ATM a közelben: 800 m
 • Akadálymentesített

Parkolás

 • Parkoló a közelben: Fizetős
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Ár: 350 Ft/óra

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 1.1 km
 • Távolság buszmegállótól: 500 m