Mohácsi Tambura Fesztivál - Mohács
15 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Mohács és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Az esemény dátuma még nem ismert!

Mohács híres zenei életében jellegzetes szerepet töltenek be a tamburazenekarok, amelyekben apáról fiúra öröklődik a különösen a déli szlávoknál használatos hangszer mesteri megszólaltatása.

A pengetős hangszert, illetve az ebből kialakult hangszercsalád tagjait majdnem másfél évszázada veszik kezükbe a soknemzetiségű Duna-parti város zenészei: a dallamokat az itt élők és a vendégek is mindig boldogan hallgatták és hallgatják. 

Az elmúlt idők során alakuló, többnyire szórakozásból muzsikáló zenészek ápolták és mai napig ápolják a tamburázás örökségét: játékuk hazánk minden részébe elvitte már és viszi ma is Mohács jó hírét.

Híres népzenekutatók, zeneszerzők – Sárosi Bálint, Vujicsics Tihamér vagy Vikár Béla – megérdemelten nevezték Mohácsot a tambura fellegvárának. Szimbolikus az is, hogy a tamburafesztiválnak a mohácsi népdalkincs összegyűjtőjéről, Schneider Lajosról elnevezett iskola ad otthont.
 
Napjainkban 5-6 együttesben csaknem 50 zenész játszik Mohácson. Az ő álmuk megvalósult sokak összefogásával és támogatásával, mikor 2007-ben sikeresen megrendezték az első Mohácsi Tamburafesztivált.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás